search
Netflix richt haar pijlen op Afrikaanse producties
Series / Nieuws

Netflix richt haar pijlen op Afrikaanse producties

Netflix heeft de productiestudio van Star Wars acteur John Boyega overgenomen...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat het zich meer wil gaan richten op het produceren van Afrikaanse content. Het heeft bovendien meteen de daad bij het woord gevoegd.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de streamingdienst bekend gemaakt dat het de Afrikaanse productiestudio 'UpperRoom' heeft overgenomen. Dit is de productiestudio van de bekende acteur John Boyega. Hij staat onder meer bekend omwille van zijn rol als 'Finn' in de laatste Star Wars-trilogie. De Britse acteur heeft Nigeriaanse ouders. De overname van het bedrijf moet er voor zorgen dat Netflix meer series en films kan produceren in Afrika.

Niet Engelstalig
Eerder dit jaar verscheen reeds de Afrikaanse serie Queen Sono op Netflix. Deze reeks werd nog in het Engels opgenomen, maar dat zal niet gelden voor de nieuwe producties. Netflix benadrukt namelijk dat deze producties zich zullen gaan focussen op de Afrikaanse cultuur. Er zal dan ook in het bijzonder op zoek worden gegaan naar Afrikaanse acteurs evenals regisseurs om de projecten te realiseren.

Dit jaar zullen er sowieso nog twee andere series van Afrikaanse origine verschijnen op Netflix. Het gaat hierbij niet alleen om Blood Water, maar ook om Mama K's Team 4. Wanneer deze series precies te zien zullen zijn op Netflix is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen