search
Showrunner verdedigt controversieel element 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Showrunner verdedigt controversieel element 'Star Trek: Picard'

Showrunner Michael Chabon weet wel waarom de serie eigenlijk zo tragisch is.

Tragisch is een woord dat we niet hadden verwacht te kunnen gebruiken als omschrijving van de serie Star Trek: Picard. De serie laat een behoorlijk duister sterrenstelsel zien. En alle terugkerende personages hebben te maken gehad met een tragedie. Van Seven of Nine, tot Icheb, Hugh, Riker en Troi.

Michael Chabon, die als showrunner dient, verdedigde de tragiek van de serie. "Er zit geen boodschap achter," begon hij. "Tragisch is geen synoniem van 'duister' of 'verdrietig'. Het is een manier om het leven te begrijpen, om het gat tussen onze intenties en uitkomsten te begrijpen, over de grenzen van onze aspiraties en de onvermijdelijkheid van ons falen op de lange termijn, en de daaruit voortvloeiende zoetheid van zelfs de kleinste overwinning."

Lees ook: Waarom moest dit 'Star Trek'-personage dood?

Past bij Star Trek
Chabon vindt dat tragiek juist goed bij Star Trek past. "Als je kijkt, zie je dat Spock altijd probeert zijn menselijke en Vulcan-afkomst een plaats te vinden. Zijn capaciteit voor liefde en zijn onbegrip ten aanzien van het onlogische. Hij is een diep tragisch figuur. Worf, Seven, Sisko en zelfs Tasha Yar van 'Yesterdays Enterprise' en Khan… Star Trek heeft altijd ruimte gehad om het tragische van het leven te belichten."

Lees ook: Belangrijk personage gaat finale 'Star Trek: Picard' niet overleven?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen