search
Waarom moest dit 'Star Trek'-personage dood?
Series / Nieuws

Waarom moest dit 'Star Trek'-personage dood?

Het was een pijnlijk moment voor veel fans van Star Trek: Picard.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat was nogal wat, de meest recente aflevering van Star Trek: Picard. Het bekende personage Hugh kwam helaas om het leven. De voormalig Borg werd vermoord door een spion van de Romulans. Dat het personage te zien was in de serie is voor vele fans een van de meest belangrijke dingen in de serie. Het tragische lot van het personage zal dan ook heel wat zijn geweest om te verwerken.

Het personage was vrij opvallende aanwezigen in de serie. Waar de voormalige Borg geen emoties had, was dat ditmaal eigenlijk wel anders. Maar volgens showrunner Michael Chabon moest hij wel dood. Tijdens een interview met The Hollywood Reporter Vertelde hij dat hij het erg verdrietig vond om hem dood te zien gaan.

Lees ook: Belangrijk personage gaat finale 'Star Trek: Picard' niet overleven?

Waarom hij dood moest
Volgens Chabon was de dood van Hugh noodzakelijk en was dit de beste manier voor hem om te gaan. Opmerkelijk is wel dat hij vertelde dat het oorspronkelijk niet eens het idee was om hem een rol te geven in de serie. "Toen we eenmaal besloten hadden een groot deel van het seizoen te wijden aan de levens van voormalig Borg, of Ex-B's zoals wij hen noemen, en te kijken naar de manier waarop zij getraumatiseerd zijn door die ervaring," begon Chabon.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' onthult lot Deanna en Riker

"En we kijken hoe ze wel of niet met dit trauma omgaan en hoe ze objecten van angst blijven, ondanks dat het zelf slachtoffers zijn. Door Hugh een centrale plek te geven, voelde het als een dramatische manier om het einde van het personage een plek te geven. "
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen