'The Last of Us'-serie krijgt zelfde componist als de game!

De kenmerkende muziek uit de games zal ook onderdeel uitmaken van de veelbelovende verfilming.

Zilko Tarici, 13 maart 2020 11:54

Neil Druckmann, scenarist en creatief regisseur van The Last of Us, heeft laten weten dat de Oscar-winnende componist Gustavo Santaolalla, die de muziek van de games componeerde, ook de muziek van de onlangs aangekondigde serie zal verzorgen. De live-action versie van de game wordt gemaakt door Chernobyl-bedenker Craig Mazin.
Lees ook: Internet wordt knettergek door aankondiging HBO-serie 'The Last of Us'

Naast zijn werk voor The Last of Us kennen we Santaolalla ook van zijn soundtracks voor o.a. Brokeback Mountain en Babel. Voor beide films won hij een Oscar. De Argentijnse componist werkte daarnaast mee aan Netflix-docuserie Making a Murderer en Netflix-serie Narcos: Mexico.

Een immens populaire game
Van de eerste Last of Us-game werden wereldwijd 17 miljoen exemplaren verkocht. Ook won de game een grote reeks prijzen. Sinds de release 7 jaar geleden wordt het spel als een van de beste videogames ooit gezien.

In de serie The Last of Us zullen we met name de gebeurtenissen uit de eerste game terugzien. Mogelijk wordt er ook al een stukje van de verhaallijn van het later dit jaar te verschijnen vervolg gebruikt. Het script van de serie wordt door Mazin en Druckmann samen geschreven. Het betreft een co-productie van Sony Pictures Television en PlayStation Productions.

Lees ook: HBO maakt serie van hitgame 'The Last of Us'

Bron: Neill Druckmann

Lees meer over: The Last of Us, Gustavo Santaolalla, HBO, Craig Mazin, Chernobyl

Populair nieuws