Dolores heeft een gevaarlijk plan in 'Westworld'

Dat vertellen showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan in een recent interview.

Jim Pedd, 18 maart 2020 10:48

Jonathan Nolan en Lisa Joy, de showrunners van HBO-serie Westworld hinten ernaar dat Dolores in het derde seizoen van hun serie een groots plan heeft. De eerste twee seizoenen van de serie bevond ze zich nog in Westworld en nu zit ze voor het eerst in de wijde wereld.
En dat doet Dolores niet zomaar. Ze wil de mens omver werpen en plaatsmaken voor robots, die dan de wereld moeten overheersen. Daarvan zagen we al een glimp in de eerste aflevering van het derde seizoen van de serie en dat gaat alleen maar belangrijker worden. Dolores heeft namelijk een meesterplan.

Een plan
Nolan vertelde: “we wilden meteen laten zien dat ze dynamisch en gedreven is. Ze heeft een plan en gaat de mensen die in het verleden misbruik van haar gemaakt hebben aanpakken.” Dat is “echt absoluut niks persoonlijks,” maar “alles wat Dolores nodig heeft om haar plan uitgevoerd te krijgen.”

Bernard neemt in de serie aan dat “ze de wereld wil vernietigen” maar in de serie vertelt Dolores dat ze “de wereld wil bevrijden”. En dat betekent natuurlijk verschillende dingen. Joy: “bevrijding kan vele dingen betekenen”. En Nolan: “absoluut. Het is een woord dat vaak uniek is voor de ‘bevrijders’.”

Bron: The Wrap

Lees meer over: Westworld, HBO, Dolores, Jonathan Nolan, Lisa Joy

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws