search
Netflix gaat de beeldkwaliteit voor (minstens) 30 dagen verlagen
Series / Nieuws

Netflix gaat de beeldkwaliteit voor (minstens) 30 dagen verlagen

De beeldkwaliteit op de streamingdienst van Netflix zal de komende 30 dagen wel degelijk naar omlaag gaan...

Geoffrey Ketels
Gisteren hebben we reeds gemeld dat de Europese Commissie aan streamingdienst Netflix had gevraagd om haar beeldkwaliteit te verlagen. Inmiddels heeft Netflix aangegeven dit verzoek in te willigen.

Nadat de Europese Commissie gisteren reeds het voorstel lanceerde aan Netflix om haar beeldkwaliteit tijdelijk te verminderen heeft de streamingdienst daar nu positief op gereageerd. Dat betekent dat de beeldkwaliteit vanaf vandaag naar omlaag gaat. Dit bovendien voor een periode van (minstens) 30 dagen. Op deze manier hoopt men een overbelasting van het internet te kunnen voorkomen.

Goede kwaliteit blijft gegarandeerd
Netflix heeft in een reactie aangegeven dat abonnees zich nergens zorgen om hoeven te maken. De beeldkwaliteit zou volgens de streamingdienst dan ook nog steeds prima blijven. De aanpassing die Netflix doorvoert zou in principe voor 25 procent minder dataverbruik moeten zorgen.

Heel wat mensen zitten op dit ogenblik thuis. Dit zorgt er voor dat onder meer de streamingdiensten, waaronder dus Netflix extreem zwaar worden belast. Om een overbelasting te voorkomen werd er nu gezamenlijk tot deze beslissing overgegaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen