Netflix trekt mega-bedrag uit om mensen te helpen

Netflix trekt mega-bedrag uit voor hulp

Er is maar liefst 100 miljoen dollar beschikbaar gemaakt voor iedereen die nu geen werk heeft.

Jim Pedd, 24 maart 2020 om 10:45

Door het coronavirus liggen heel veel film- en serieproducties stil. We weten al dat Endemol ernaar kijkt om mensen te ontslaan. Maar Netflix pakt het anders aan. Dat betaalt de crew van zijn series voorlopig gewoon door.
Elke productie wordt mogelijk gemaakt door duizenden crewleden. Dat zijn de chauffeurs, koks, setbouwers, kledingmakers, assistenten, koks, bewakers en de elektriciens. Als gevolg van het coronavirus zitten zij allemaal zonder werk en wanneer ze dat weer krijgen is nog niet zeker.

Honderd miljoen dollar
Netflix weet dat en heeft besloten om de crew tegemoet te komen die nu zonder werk zit. Daarom is er een fonds van 100 miljoen dollar opgezet, zodat zij gewoon geld kunnen verdienen in deze tijd van het coronavirus.

Ted Sarandos, de Chief Content Officer van Netflix, laat dat vandaag weten. Het fonds is specifiek bedoeld voor de mensen die het hardst geraakt worden door het coronavirus. En dankzij dit fonds, krijgen deze mensen meer dan twee weken betaald. Dat was de eerste belofte die Netflix maakte, maar nu krijgen crewleden dus veel langer betaald.

Lees meer over: Netflix, Coronavirus, Ted Sarandos

Populair nieuws