search

Ons nieuws van dinsdag 24 maart 2020

Rechter  doet uitspraak in 'When They See Us' rechtszaak tegen Netflix
Series / Streaming-diensten

Rechter doet uitspraak in 'When They See Us' rechtszaak tegen Netflix

Netflix hoopt nu dat ook de andere aanklachten die tegen haar lopen omwille van de reeks zullen verdwijnen...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor Netflix. De aanklacht tegen de streamingdienst omwille van de serie When They See Us is door een rechter in Amerika afgewezen.

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft de aanklacht die liep tegen Netflix omwille van de serie When They See Us afgewezen. De aanklacht kwam van het bedrijf dat een ondervragingstechniek heeft ontwikkeld welke in de reeks meermaals aan de kaak werd gesteld. Ze liep overigens niet alleen tegen Netflix, maar ook tegen de maker van de reeks, namelijk Ava DuVernay.

Het is de onderneming 'John E. Reid & Associates' welke het voorbije najaar plots een rechtszaak aanspande tegen Netflix. De rechtszaak had betrekking tot enkele fragmenten die aan bod kwamen in de serie When They See Us. De reeks vertelt het verhaal van de zogenaamde 'Central Park Five' en schuwde het niet om bikkelharde uitspraken te doen. De uitspraak die tegen het zere been van John E. Reid & Associates stampte was de volgende:

"De statements die je hebt gekregen zijn er gekomen na een ondervraging die ruim 42 uur heeft geduurd. Bovendien werden de jongens onder druk gezet, kregen ze geen eten en geen wc-pauzes en mochten ook hun ouders de ondervragingen niet bijwonen. Bovendien stelde men nog; "De Reid-techniek is wereldwijd verworpen".

Lees ook: Netflix hitserie 'When They See Us' onder vuur

Smaad
Het bedrijf liet het hier niet bij en spande dus een rechtszaak aan tegen Netflix wegens smaad. Het bedrijf eiste niet alleen een schadevergoeding, maar wou ook de passage in de reeks verwijderd zien worden. De rechter die uitspraak moest doen over de zaak gaat hier dus niet in mee. Hij stelde dat zowel Netflix als DuVernay over de artistieke vrijheid beschikten om de ondervragingstechniek in de reeks te bespreken. De zaak zal dan ook niet verder meer worden behandeld.

Lees ook: Nieuwe aanklacht tegen Netflix voor serie 'When They See Us'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'The Great'-serie met Elle Fanning en Nicholas Hoult
Series / Trailer

Eerste trailer 'The Great'-serie met Elle Fanning en Nicholas Hoult

Hulu heeft een groot budget over voor een komische serie over Catherine the Great.

Net als Autumn de Wilde's film Emma neemt de nieuwe serie The Great het leven van aristocraten flink op de hak. Een eerste trailer voor de serie van Hulu laat dit vandaag zien.

The Great is een nieuwe komische serie gebaseerd op historische gebeurtenissen. Centraal staan Catherine the Great (Elle Fanning), die, als ze arriveert in Rusland, wordt uitgehuwd aan keizer Peter (Nicholas Hoult). Peter is uiteraard een irritante snob, en het soort heerser dat mensen maar wat graag voor hem laat werken...

Van The Favourite naar The Great
Tony McNamara, die eerder meeschreef aan het script van The Favourite (waarin de eerder genoemde Hoult te zien was), zal The Great regisseren. Daarnaast is hij bedenker, scenarist en uitvoerend producent van de serie.

Naast de eerder genoemde Fanning en Hoult zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Sebastian de Souza, Bayo Gbadamosi en Belinda Bromilow. Fanning is tevens uitvoerend producent van The Great.

Het eerste seizoen van The Great wordt op 15 mei a.s. beschikbaar gesteld door Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is er met Rick gebeurd sinds zijn vertrek uit 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Wat is er met Rick gebeurd sinds zijn vertrek uit 'The Walking Dead'?

Wat deed Rick in de tijd na zijn vertrek uit de serie en zijn tijd bij de CRM?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen Rick Grimes vertrok uit The Walking Dead bleef zijn lot onduidelijk. We wisten dat hij het overleefd had, maar toen hij in de helikopter van de CRM-groep verdween, hoorden we niet wat er precies gebeurd was.

Sterker nog, na de verdwijning van Rick, sprong de serie zes jaar in de tijd. Wat Rick in de tussentijd gedaan heeft, is dus nog niet bekend. Dat leren we straks in de drie films die over hem gemaakt worden. Alhoewel we nu dankzij de aflevering What We Become enige context krijgen.

Lees ook: Dit zijn de meest hartverscheurende 'The Walking Dead'-momenten

Wat is er gebeurd?
Michonne ontdekt in de meest recente aflevering de oude laarzen van Rick. Het zijn de laarzen die hij sinds de eerste aflevering droeg. Daarop dwingt ze Virgil om haar mee te nemen naar de plek waar hij de laarzen gevonden heeft. Dat blijkt een verlaten schip te zijn.

Lees ook: Seksleven Daryl Dixon eindelijk in beeld in 'The Walking Dead'

Daar ontdekt Michonne dat Rick de explosie overleefd heeft. Er liggen namelijk een iPhone en een tekening van Michonne en Judith, met Ricks naam erboven geschreven. Daarmee weet Michonne dus dat Rick nog leeft en hebben wij een eerste detail over wat hij meegemaakt heeft na de exit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-kijkers momenteel geobsedeerd door 'rampen'-series
Series / Streaming-diensten

Netflix-kijkers momenteel geobsedeerd door 'rampen'-series

Er worden heel veel rampenseries en ook rampenfilms gestreamd op Netflix.

Kijk je deze week naar de meest gestreamde series en films op Netflix, dan blijkt dat men vooral heel veel rampenfilms en -series kijkt. De top tien meest gestreamde content in de Verenigde Staten, laat voor een groot deel rampen zien.

De meest populaire rampentitel op Netflix van dit moment, is de film Outbreak, die uit 1995 kwam en nu dik twee weken in de top tien staat. Het is de derde meest populaire film van Netflix. De nummer vijf is de rampenfilm 2012 van regisseur Roland Emmerich. Die draait om de vermeende voorspelling dat de wereld tot een einde zou komen in 2012 en laat dat einde zien.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Pandemic: How to Prevent an Outbreak'

Andere rampen
Dan is er een televisieserie die het erg goed doet: Pandemic. Die serie draait om de mensen die strijden tegen het griepvirus. Het is dus geen rampenserie in de meest strikte zin van het woord, maar wel een serie die laat zien hoe rampen voorkomen worden en hoe doctoren ziektes bestrijden. Tot slot is er nog de serie Dirty Money, die vooral een sociale ramp laat zien.

Overigens doet ook de film Contagion van regisseur Steven Soderbergh het erg goed. Dat is momenteel een van de meest verkochte films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead': zo vertrekt Michonne uit de serie
Series / Nieuws

'The Walking Dead': zo vertrekt Michonne uit de serie

Leer nu het lot van het bekende personage Michonne, waarvan we helaas afscheid hebben moeten nemen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk is het dan zover: The Walking Dead neemt afscheid van Michonne. Het personage vertrok in de meest recente aflevering van de serie en kreeg een mooi afscheid.

Veel fans waren bang dat Michonne dood zou gaan in haar aflevering. Dat bleek gelukkig voor hen niet te kloppen. In plaats daarvan vertrok het personage op een zoektocht en kunnen we er van uit gaan dat ze uiteindelijk nog terugkeert.

Lees ook: Dit zijn de meest hartverscheurende 'The Walking Dead'-momenten

Waar gaat ze heen?
Michonne vermoedt als ze met Virgil op het eiland is, dat er iets niet klopt. De marinebasis waar ze terecht komen blijkt namelijk verlaten. Daar ontdekt ze dat de familie van Virgil dood is en vindt ze de laarzen van Rick.

Als ze erachter komt dat die lagen op een schip dat aangespoeld was, vindt ze daar ook een oude smartphone met de naam van Rick erop, tekeningen van Judith en haarzelf en wat Japans schrift dat op het glazen scherm gekrast is.

Lees ook: Gruwelijke Negan wordt opnieuw belangrijk in 'The Walking Dead'

Honderden mensen
Michonne neemt daarop via de radio contact op met Judith en zegt dat "de dappere man" mogelijk nog leeft en dat ze naar hem op zoek gaat. Eenmaal aan wal, neemt ze weer twee Walkers mee als bewakers en gaat ze richting de New Jersey Shipyard, de laatst bekende plek van het schip.

Opvallend is dat Michonne onderweg een processie van honderden mensen tegenkomt. Kortom: er is iets groots aan de hand!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: megacrossover in 'Star Trek'-franchise op komst
Series / Nieuws

Gerucht: megacrossover in 'Star Trek'-franchise op komst

Star Trek: Discovery, Picard, Section 31 en Pike zouden allemaal samengevoegd worden.

Er gaat een vrij apart gerucht rond over het Star Trek-universum. We horen nu dat er een crossover komt tussen alle Star Trek-series die CBS All Access in de maak heeft. Het gaat dan niet alleen om Star Trek: Discovery en Star Trek: Picard, maar ook om de series die in de maak zijn.

Giant Freakin Robot meldt dat CBS een grootschalige crossover wil maken rond vier Star Trek-series. Naast Discovery en Picard, zouden ook de serie rond Section 31 en Christopher Pike, meedoen aan de crossover. De serie heeft naar het schijnt als werktitel Star Trek: Crossover (een titel die later zou veranderen).

Lees ook: 'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom

Hoe dan?
De belangrijkste vraag is nu of dit wel of niet klopt. De site Giant Freakin Robot stelt dat het de bedoeling is om de verschillende series samen te voegen middels een tijdreis-verhaal waarbij alle personages het tegen een megaschurk moeten opnemen.

Lees ook: Seven of Nine krijgt misschien een spin-off!

Maar de vraag is of dit klopt. Star Trek: Discovery speelt zich nu in de verre toekomst, in de 30ste eeuw, af en de kans is klein dat de crew nog eens terugkeert naar het verleden. Ons gevoel is dus dat deze serie er waarschijnlijk niet gaat komen en dat dit niet meer dan een gerucht voor in het rijk der fabelen is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' heeft behoorlijk groot 'gat' in het verhaal
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' heeft behoorlijk groot 'gat' in het verhaal

Er lijkt sprake te zijn van een behoorlijk grote fout in deze nieuwe aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard nadert het einde van zijn eerste seizoen. Met nog een aflevering te gaan, is het bijna zover en weten we dus hoe het verder gaat met Jean-Luc Picard in het tweede seizoen. Maar de serie zorgt nu voor een plotgat.

Dat komt door de aflevering Et in Arcadia Ego, Part 1. Dat is het eerste deel van de tweedelige finale van dit seizoen. Screenrant meldt dat deze aflevering de boel behoorlijk compliceert met de introductie van Sutra, de tweeling van Jana.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom

Wat klopt er niet?
In de aflevering zorgt de crew van Picard ervoor dat Soji haar thuisplaneet Coppelius kan bereiken. In de tussentijd zijn we erachter gekomen dat de Romulans zo bang zijn voor synthetics doordat ze vrezen voor een armageddon. We leren ook hoe Jana Rios ontmoette, evenals de andere synth, Beautiful Flowers.

Lees ook: Seven of Nine krijgt misschien een spin-off!

Beide synths zijn doodgegaan door de geheime plannen van Commodore Oh. Zij zorgde er in opdracht van de Zhat Vash voor dat Starfleet geen synthetisch leven meer zou ontwikkelen. De introductie van Sutra maakt het verhaal van Rios echter complex, want zijn verhaal en reactie op Soji impliceert dat zij een dubbelganger van Sutra is. Als dat zo was, dan zou ze er veel kunstmatiger uit hebben moeten zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix trekt mega-bedrag uit om mensen te helpen
Series / Streaming-diensten

Netflix trekt mega-bedrag uit om mensen te helpen

Er is maar liefst 100 miljoen dollar beschikbaar gemaakt voor iedereen die nu geen werk heeft.

Door het coronavirus liggen heel veel film- en serieproducties stil. We weten al dat Endemol ernaar kijkt om mensen te ontslaan. Maar Netflix pakt het anders aan. Dat betaalt de crew van zijn series voorlopig gewoon door.

Elke productie wordt mogelijk gemaakt door duizenden crewleden. Dat zijn de chauffeurs, koks, setbouwers, kledingmakers, assistenten, koks, bewakers en de elektriciens. Als gevolg van het coronavirus zitten zij allemaal zonder werk en wanneer ze dat weer krijgen is nog niet zeker.

Honderd miljoen dollar
Netflix weet dat en heeft besloten om de crew tegemoet te komen die nu zonder werk zit. Daarom is er een fonds van 100 miljoen dollar opgezet, zodat zij gewoon geld kunnen verdienen in deze tijd van het coronavirus.

Ted Sarandos, de Chief Content Officer van Netflix, laat dat vandaag weten. Het fonds is specifiek bedoeld voor de mensen die het hardst geraakt worden door het coronavirus. En dankzij dit fonds, krijgen deze mensen meer dan twee weken betaald. Dat was de eerste belofte die Netflix maakte, maar nu krijgen crewleden dus veel langer betaald.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn héél boos op 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Fans zijn héél boos op 'The Mandalorian'

Waarom zou je Rosario Dawson casten in een rol die voor iemand anders is?

Fans zijn de laatste tijd erg kritisch op Star Wars. Zo waren ze niet heel erg te spreken over Star Wars: The Rise of Skywalker. Gelukkig was The Mandalorian een betere toevoeging aan de franchise. Maar een nieuwe keuze van Disney+, maakt fans niet heel blij.

Eerder deze week hoorden we dat actrice Rosario Dawson gecast was in The Mandalorian. Zij zou de rol van Ahsoka Tano gaan spelen. Een vrij opmerkelijke keuze.

Lees ook: Vreemd gerucht rond 'The Mandalorian' en de rol van Kathleen Kennedy

Andere actrice
Lucasfilm gebruikte in Rise of Skywalker nog de stem van Ashley Eckstein voor de rol van Ahsoka. En zij is te horen als Ahsoka in de serie The Clone Wars. Daarnaast deed de actrice al eens cosplay als Ahsoka. Maar in de live-action serie mag ze de rol dus niet spelen.

Lees ook: Tweede seizoen 'The Mandalorian' krijgt veel Darksaber!

Daar zijn fans van Star Wars bepaald niet blij mee en dat laten ze op sociale media weten. Hieronder een greep uit de boze reacties:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash'-serie gaat een gevaarlijke richting in
Series / Nieuws

'The Flash'-serie gaat een gevaarlijke richting in

De serie wordt behoorlijk heftig voor de personages die Team Flash vormen!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een probleem dat sinds de tweede helft van The Flash speelt, maar nog niet bekend is bij Team Flash. In de midseason premiere verdween Iris West-Allen door een spiegel. In de volgende aflevering leek alles in orde, maar niet sis minder waar.

Iris was namelijk een kwaadaardige versie van zichzelf. En de echte Iris zit vast in het Mirrorverse met Eva McCulloch. Vijf afleveringen later, zit Mirror Iris nog altijd in de buitenwereld. Daarover gaan we snel onthullingen krijgen, belooft showrunner Eric Wallace ons.

Lees ook: Arrowverse krijgt volgend jaar nog een megaspektakel

Snel antwoorden
Eric Wallace belooft tijdens een interview met TV Line dat we snel antwoorden gaan krijgen. En als we die dan eenmaal hebben, dan brengt dat verhaal de serie een heel andere richting in.

Lees ook: Deze Arrowverse-series krijgen minder afleveringen

"Ja, en het publiek hoeft niet tot het eind van het seizoen te wachten tot dit gebeurt," aldus Wallace. "Maar er klampen tragische gevolgen aan de waarheid rond Mirror Iris. Dat zijn gevolgen die het seizoen een nieuwe, nog gevaarlijkere richting, in zal brengen voor Team Flash."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.