search
Grote storing voor Netflix wereldwijd: zijn er teveel mensen aan het streamen?
Series / Streaming-diensten

Grote storing voor Netflix wereldwijd: zijn er teveel mensen aan het streamen?

Even lag de dienst er wereldwijd uit wat nogal onhandig is met de coronacrisis.

Door het coronavirus zijn mensen meer dan ooit gekluisterd aan de buis. Gisteren merkten we even hoe erg we aan streamingdiensten als Netflix gehecht zijn. Variety meldt namelijk dat er een groot probleem was bij de dienst.

Volgens Variety hadden mensen in de Verenigde Staten en in Europa "even niet de mogelijkheid om gebruik te maken van Netflix via de website". Het probleem duurde ongeveer een uur en is volgens een woordvoerder dan Netflix snel opgelost. "We bieden onze excuses aan voor het ongemak."

Geen verbinding
Netflix-gebruikers hadden in de delen van de Verenigde Staten en Noord-Europa even geen verbinding. Of ze konden even niet goed verbinden met de servers van Netflix en daardoor geen content streamen. Meestal ging het om foutcode NSES-500.

Die fout wijst erop dat er een netwerkprobleem is waardoor een apparaat geen verbinding kan maken met de diensten van Netflix. Het probleem duurde gelukkig niet lang. Momenteel moet Netflix trouwens flink wat extra verkeer verwerken: in de afgelopen weken nam dat met bijna de helft toe. Daarom verlaagde men al de kwaliteit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen