search

Ons nieuws van donderdag 26 maart 2020

Trailer van nieuwe Netflix Original sitcom '#blackAF'
Series / Nieuws

Trailer van nieuwe Netflix Original sitcom '#blackAF'

Nieuwe familie-sitcom van Kenya Barris gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Kenya Barris, bedenker van de populaire sitcom Black-ish, komt met een geheel nieuwe sitcom voor Netlix. In #blackAF belooft Barris een radicaal andere kijk op het familie-sitcom genre te hebben ontwikkeld.

In #blackAF speelt Barris een gefictionaliseerde versie van zichzelf. Barris en zijn familie proberen zich in de serie aan te passen aan een wereld die ze niet zo goed kennen. De trailer belooft in ieder geval al veel hilarische botsingen in ouderschap, cultuur en relaties.

100 miljoen dollar
De serie is geschoten in een documentaire stijl. Zoals we van sitcoms als The Office en Modern Family al gewend zijn geraakt. Qua toon lijkt de serie zich echter meer te focussen op het soort humor van Curb Your Enthusiasm vol ongemak en botsingen in opvattingen.

Het is de eerste serie die Kenya Barris naar buiten brengt voor Netflix. In 2018 tekende Barris een contract om exclusief voor Netflix te werken waar zo'n 100 miljoen dollar mee gemoeid ging.

Grote sterren
Er komt een groot aantal bekende sterren voorbij in een aantal gastrollen in de serie van Barris. Issa Rae, Lena Waithe, Ava DuVernay, Will Packer, Tim Story en Tyler Perry zullen onder andere te zien zijn in #blackAF.

Rashida Jones, bekend van haar rollen in Parks and Recreations en The Office, speelt de echtgenote van Barris. #blackAF is vanaf 17 april te zien op Netflix. Bekijk hieronder alvast de gloednieuwe trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster in nieuwe beelden 'Penny Dreadful: City of Angels'
Series / Trailer

'Game of Thrones'-ster in nieuwe beelden 'Penny Dreadful: City of Angels'

Na drie seizoenen Penny Dreadful begint binnenkort een spinoff, die de actie verplaatst naar Los Angeles.

Met nog maar een maandje te gaan, heeft Showtime een nieuwe teaser voor spinoff-serie Penny Dreadful: City of Angels online gezet. De serie, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Natalie Dormer (Game of Thrones), speelt zich af in het Los Angeles van 1938.

Dormer speelt in City of Angels de rol van Magda, een bovennatuurlijke demon die van gedaante kan veranderen. In de teaser/featurette zien we een aantal van deze gedaantes voorbijkomen. We zien in de beelden ook Daniel Zovatto als Tiago Vega, een jonge rechercheur die een reeks mysterieuze zaken moet zien op te lossen in LA.

Naast de eerder genoemde Dormer en Zovatto, zijn er in Penny Dreadful: City of Angels ook rollen weggelegd voor Kerry Bishé, Amy Madigan, Brent Spiner, Lin Shaye, Rory Kinnear (die ook meedeed in Penny Dreadful), Piper Perabo, Adam Rodriguez, Thomas Kretschmann, Lorenza Izzo, Michael Gladis, Dominic Sherwood, Ethan Peck en komiek Nathan Lane.

De eerste aflevering van Penny Dreadful: City of Angels wordt op 26 april a.s. uitgezonden door Showtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote storing voor Netflix wereldwijd: zijn er teveel mensen aan het streamen?
Series / Streaming-diensten

Grote storing voor Netflix wereldwijd: zijn er teveel mensen aan het streamen?

Even lag de dienst er wereldwijd uit wat nogal onhandig is met de coronacrisis.

Door het coronavirus zijn mensen meer dan ooit gekluisterd aan de buis. Gisteren merkten we even hoe erg we aan streamingdiensten als Netflix gehecht zijn. Variety meldt namelijk dat er een groot probleem was bij de dienst.

Volgens Variety hadden mensen in de Verenigde Staten en in Europa "even niet de mogelijkheid om gebruik te maken van Netflix via de website". Het probleem duurde ongeveer een uur en is volgens een woordvoerder dan Netflix snel opgelost. "We bieden onze excuses aan voor het ongemak."

Geen verbinding
Netflix-gebruikers hadden in de delen van de Verenigde Staten en Noord-Europa even geen verbinding. Of ze konden even niet goed verbinden met de servers van Netflix en daardoor geen content streamen. Meestal ging het om foutcode NSES-500.

Die fout wijst erop dat er een netwerkprobleem is waardoor een apparaat geen verbinding kan maken met de diensten van Netflix. Het probleem duurde gelukkig niet lang. Momenteel moet Netflix trouwens flink wat extra verkeer verwerken: in de afgelopen weken nam dat met bijna de helft toe. Daarom verlaagde men al de kwaliteit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers worden helemaal gek van Netflix-hit 'Tiger King: Murder, Mayhem and Madness'
Series / Nieuws

Kijkers worden helemaal gek van Netflix-hit 'Tiger King: Murder, Mayhem and Madness'

De serie heeft elke paar minuten weer een wel heel bizarre wending!

Netflix heeft weer een goede true-crime documentaire gelanceerd. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness zorgt ervoor dat fans helemaal wild worden.

De serie kan gezien worden als een spiritueel vervolg op Making a Murderer en Don't F--k With Cats en is weer een bizar verhaal. Zo bizar dat kijkers van de Netflix-serie er maar niet over kunnen ophouden.

Joe Exotic
De serie draait om een tijgerfokker, Joe Exotic genaamd (zijn echte naam is Joseph Maldonado-Passage). Ooit runde hij het Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Oklahoma. Die dierentuin focuste zich op grote katachtigen, precies zoals de titel al hint. Maar Mr. Exotic werkt er niet langer.

Sterker nog, hij zit tegenwoordig in de gevangenis en moet daar nog wel even blijven. Waarom? Nou ja, dat zie je dus in de serie en dat wordt eigenlijk steeds gekker. Een documentaire dus die blijft verbazen, met elke aflevering weer wat bizarre ontwikkelingen. Hoe reageren de fans? Hieronder een greep uit de reacties die we op Twitter tegenkwamen!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Balen! Vierde seizoen 'Stranger Things' is uitgesteld
Series / Nieuws

Balen! Vierde seizoen 'Stranger Things' is uitgesteld

Het coronavirus zorgt ervoor dat de serie nog langer op zich laat wachten.

Het vierde seizoen van Stranger Things is vertraagd. De Netflix-serie zou begin 2021 uitkomen op de streamingdienst, maar dat zal niet gehaald worden. Dat vertelt acteur David Harbour, die de rol van Hopper speelt.

Net als veel andere beroemdheden, neemt ook Harbour nu veel tijd voor fans op sociale media. Daarvoor organiseerde hij een live Q&A op Instagram. Fans vroegen hem ook naar het vierde seizoen van Stranger Things.

Lees ook: 'Stranger Things' seizoen 4 is groter en gedurfder dan ooit

Vertraagd seizoen
"Wie weet? We liggen nu stil. Het was geloof ik de bedoeling om begin volgend jaar te lanceren, alhoewel ik het niet zeker weet," legde Harbour uit in de video. "En nu weet ik het niet. Het wordt waarschijnlijk wel uitgesteld. Hopelijk kunnen we snel weer aan het werk, maar ik weet niet hoe het er dan uit gaat zien."

Lees ook: 'Stranger Things'-cast viert mooi moment voor seizoen 4

Het was al van meet af aan niet duidelijk wanneer Stranger Things verder zou gaan. Seizoen 1 en 3 kwamen in de zomer uit en seizoen 2 debuteerde in de herfst. Dat geeft het productieteam meer vrijheid om te kijken wanneer een nieuw seizoen uit kan komen en in te spelen op een thema. Zo was het tweede seizoen gerelateerd aan Halloween en het derde aan de zomer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' voegt nog een legende toe aan zijn cast
Series / Nieuws

'The Mandalorian' voegt nog een legende toe aan zijn cast

Weer een grote naam uit de acteerwereld voor de Disney+-serie!

Acteur Michael Biehn, die we kennen uit Alien en The Terminator, is gecast in The Mandalorian. Hij tekent voor de rol van een premiejager uit het verleden van Mando.

Biehn is de meest recente toevoeging aan de cast, nadat eerder vorige week actrice Rosario Dawson gecast werd als Ahsoka Tano. Zij spelen in dit nieuwe seizoen naast Pedro Pascal die weer terug is als Din Djarin, a.k.a. The Mandalorian. Ook Baby Yoda is natuurlijk weer terug.

Lees ook: Vreemd gerucht rond 'The Mandalorian' en de rol van Kathleen Kennedy

Grote hit
Het eerste seizoen van The Mandalorian was een groot succes voor Disney+. Sterker nog, tot nu toe is het eigenlijk het enige succes van de streamingdienst. Andere series wisten tot nu toe nauwelijks aandacht te genereren.

Lees ook: Disney+ maakt mogelijk serie rond populair 'Star Wars'-personage

Heel vreemd is het dus niet dat men heel graag snel een tweede seizoen wil lanceren. Dat nieuwe seizoen laat meer zien van de soort waar Baby Yoda en Yoda van afstammen. Ook moet het nodige onthuld worden over het Dark Saber.

De serie keert in oktober terug.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' moet nog hardere klap van de kijker incasseren
Series / Nieuws

'Westworld' moet nog hardere klap van de kijker incasseren

Er kijken steeds minder Amerikanen naar de prestigeserie van HBO.

Hoe vergaat het HBO's prestigeserie Westworld met zijn tweede aflevering? De première van het derde seizoen trok het minste aantal kijkers van de serie tot nu toe. En dat zijn er nu nog minder.

De tweede aflevering trok slechts 780.000 kijkers. Dat zijn natuurlijk alleen de Amerikanen die live op HBO afstemden en niet de mensen die via HBO Now keken. Dat betekent dat we dus weinig concreets kunnen zeggen over het exacte aantal kijkers, alhoewel wel duidelijk is dat de serie een stuk minder populair is.

Lees ook: 'Westworld' onthult wel heel bizar nieuw park!

Derde seizoen
Dat terwijl dit derde seizoen de boel echt heeft omgegooid. Showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan hebben het verhaal naar de echte wereld gebracht, waar Dolores een duister plan heeft om iets met de mensheid te doen. En dat is niet heel positief, want ze wil natuurlijk dat robots het overnemen van de mensen.

Lees ook: 'Westworld' gaat zeer snel alle parken onthullen!

De serie onthult verder ook steeds meer details; zo weten we nu bijna alle parken waar de boel zich afspeelt.

Hieronder het lijstje met de kijkcijfers tot nu toe:
1. Parce Domine: 901.000 kijkers
2. The Winter Line: 780.000 kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel kijkers voor het afscheid van Michonne in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Veel kijkers voor het afscheid van Michonne in 'The Walking Dead'

De meest recente aflevering ziet een flinke opleving in de kijkcijfers.

Actrice Danai Gurira nam met de meest recente aflevering van The Walking Dead afscheid van haar personage. En dat had een behoorlijk grote impact op de kijkcijfers.

De aflevering What We Become werd enorm goed bekeken. Sterker nog, het is de best bekeken aflevering sinds de midseason premiere. 3,66 miljoen Amerikanen stemden uiteindelijk af op AMC om live naar de aflevering te kunnen kijken. Daarmee scoort de serie ook de best bekeken aflevering sinds dit tiende seizoen van start ging met 4 miljoen kijkers.

Lees ook: 'The Walking Dead': zo vertrekt Michonne uit de serie

Dalende trend
De afgelopen maanden zagen we bovenal dat de kijkcijfers van The Walking Dead teruglopen. De serie dook zelfs voor het eerst onder de 3 miljoen kijkers. Maar de afgelopen twee afleveringen is de weg omhoog weer ingezet en ziet showrunner Angela Kang dat kijkers weer terugkeren naar de serie.

Lees ook: Wat is er met Rick gebeurd sinds zijn vertrek uit 'The Walking Dead'?

Niet slecht dus! Hieronder een overzicht van de kijkcijfers dit seizoen tot nu toe:
1. Lines We Cross: 4 miljoen kijkers
2. We Are the End of the World: 3,47 miljoen kijkers
3. Ghosts: 3,48 miljoen kijkers
4. Silence the Whisperers: 3,31 miljoen kijkers
5. What It Always Is: 3,09 miljoen kijkers
6. Bonds: 3,21 miljoen kijkers
7. Open Your Eyes: 3,31 miljoen kijkers
8. The World Before: 3,21 miljoen kijkers
9. Squeeze: 3,52 miljoen kijkers
10. Stalker: 3,16 miljoen kijkers
11. Morning Star: 2,93 miljoen kijkers
12. Walk with Us: 3,5 miljoen kijkers
13. What we Become: 3,66 miljoen kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Love Is Blind' en 'The Circle' krijgen nieuwe seizoenen op Netflix
Series / Nieuws

'Love Is Blind' en 'The Circle' krijgen nieuwe seizoenen op Netflix

Netflix investeert flink in de eigen realityseries door het hernieuwen van een aantal succesvolle formats.

Netflix maakt bekend dat een aantal van hun zeer populaire realityseries hernieuwd worden voor één of meerdere nieuwe seizoenen. Hiermee beloont Netflix een aantal van hun zeer succesvolle reality formats.

De grote hits Love Is Blind en The Circle krijgen in ieder geval twee nieuwe seizoenen erbij op het streamingplatform. Netflix maakt zelden bekend hoeveel mensen er precies naar een serie kijken, maar Love Is Blind en The Circle leken wereldwijd een grote populariteit te genieten.

Lees ook: 'Love Is Blind' krijgt zo goed als zeker een tweede seizoen

Marie Kondo
Marie Kondo wordt ook beloond voor haar populariteit. De opruimgoeroe krijgt namelijk een nieuwe serie op de streamingdienst. Deze serie gaat Sparking Joy heten. Een andere populaire realityserie die nog een nieuw seizoen krijgt van Netflix is Rhythm + Flow, waarbij rappers in competitie zijn om de hoofdprijs van 250.000 dollar te winnen.

Netflix investeert flink in realityseries van eigen makelij met een aanbod wat steeds breder wordt. Het wordt verwacht dat alle bovengenoemde series vanaf 2021 op Netflix te zien zullen zijn.

Lees ook: Speciale reünie-aflevering van 'Love is Blind' staat nu online!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' seizoen 3 is uitgesteld
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' seizoen 3 is uitgesteld

Het nieuwe seizoen komt er later dan verwacht, wat te wijten valt aan het coronavirus.

Het is alweer een tijd geleden dat we een nieuwe aflevering van Star Trek: Discovery te zien hebben gekregen. De verwachting is wel dat de serie dit jaar nog verder gaat op CBS All Access. Maar met uitstel.

De opnames van het derde seizoen zijn al een tijdje afgerond. Maar de post-productie nog niet en daar wordt nog hard aan gewerkt. Het coronavirus maakt het echter moeilijk om door te werken, waardoor de serie mogelijk vertraagd is.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' krijgt ook vijfde seizoen

Later dan verwacht
Acteur Wilson Cruz laat dat weten. Hij vertelde: "Het komt eraan, maar misschien iets later dan we gedacht hadden. Maar het komt eraan!" Hoe lang het nog duurt is natuurlijk niet zeker, maar weet wel dat er een nieuw seizoen komt.

Lees ook: Vrij bizarre poster 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Star Trek: Discovery maakt een groot deel uit van de plannen die CBS heeft met Star Trek. Het is de bedoeling dat er nog minimaal twee seizoenen komen, een vierde en een vijfde dus. Fans van de serie kunnen dus blij zijn, ondanks dit uitstel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende trailer 'Most Dangerous Game'-serie met Liam Hemsworth en Christoph Waltz
Series / Nieuws

Veelbelovende trailer 'Most Dangerous Game'-serie met Liam Hemsworth en Christoph Waltz

Christoph Waltz in topvorm in de nieuwe trailer van 'Most Dangerous Game'

Quibi brengt wederom een spannende trailer naar buiten van hun nieuwe serie 'Most Dangerous Game'. Deze trailer belooft ook weer veel spektakel met de twee topacteurs.

Dodge Maynard (Liam Hemsworth) wordt door een mysterieuze zakenman, gespeeld door Christoph Waltz, gevraagd om mee te doen aan een dodelijk spel. Dodge komt er echter al snel echter dat hij niet de jager is, maar het prooi.

Lees ook: Christoph Waltz jaagt op Liam Hemsworth in 'Most Dangerous Game'-trailer

Lanceerdatum Quibi
Nu de halve wereld verplicht thuis zit vanwege de pandemie wordt verwacht dat Quibi het zeer goed gaat doen de komende tijd. Het nieuwe platform wordt op 6 april gelanceerd.

Quibi kiest voor een geheel nieuwe benadering in het streamen. Het nieuwe platform kiest er namelijk voor om afleveringen van maximaal tien minuten te maken. Quibi heeft in ieder geval flink geïnvesteerd in een aantal zeer grote namen op hun platform. Of de nieuwe streamingdienst hun potentie ook gaat waarmaken zal in de komende maanden moeten blijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Animatieseries hebben (nog) geen last van de huidige crisis: maar waarom niet?
Series / Nieuws

Animatieseries hebben (nog) geen last van de huidige crisis: maar waarom niet?

O.a 'The Simpsons' gaat ondanks de coronacrisis nog op volle kracht door.

Waar de rest van de televisie-industrie momenteel plat ligt weten geanimeerde series nog steeds op schema te blijven. Series als The Simpsons vinden nieuwe en creatieve manieren om met de huidige situatie om te gaan.

Het 31ste seizoen van The Simpsons zit er al bijna op, maar de makers van de serie zijn alweer bezig met het volgende seizoen. Online wordt nu gezamenlijk het script van het 32ste seizoen doorgenomen. James L. Brooks heeft al in een vroeg stadium aangegeven dat men vanuit huis moet werken en op dit punt loopt The Simpsons zelfs voor op schema.

Lees ook: Eerste beelden van Thanos en Marvel-sterren in 'The Simpsons'!

Ander creatief proces
Werk aan geanimeerde series heeft altijd al een geheel ander productieschema gehad dan bij live-action series. Veel afleveringen kosten ongeveer een jaar om in zijn geheel tot stand te komen.

De animaties, voice-over, kleur en geluid kosten allemaal erg veel tijd, maar lenen zich tegelijkertijd wel goed om vanuit huis gedaan te worden. Alle animaties, editing en kleurcorrecties kunnen bijvoorbeeld vanuit huis gedaan worden.

Lees ook: Is het einde in zicht voor 'The Simpsons'?

Family Guy
Het is misschien wat moeilijker om voice-over werk thuis te doen, maar ook dit is niet onoverkomelijk. Zo kan het programma Zoom ook gebruikt worden om voice-overs vast te leggen.

Bedenker van Family Guy Seth Macfarlane had al voor de coronacrisis een eigen geluidsstudio in zijn huis laten bouwen. Dit helpt voor een groot deel ook met het op schema blijven van de serie. Ook is er bij alle medewerkers van de serie dure apparatuur thuis geïnstalleerd zodat iedereen verder kan werken.

Met een geschatte 120.000 mensen die nu geen werk hebben in de entertainmentindustrie in de Verenigde Staten is het goed om te weten dat sommig werk nog wel door kan gaan. Volgend jaar zullen series als The Simpsons, Family Guy, Bob's Burgers, Duncanville en Hoops dus nog steeds te zien zijn.

Lees ook: 'The Simpsons' verkleden zich als Disney-personages in nieuwe teaser
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bejubelde Belgische serie 'De Twaalf' komt naar Netflix
Series / Nieuws

Bejubelde Belgische serie 'De Twaalf' komt naar Netflix

Twaalf juryleden worden gevolgd terwijl ze moeten besluiten over een zeer lastige schuldvraag.

De goed ontvangen Vlaamse misdaadserie De Twaalf verschijnt binnenkort op Netflix. De Twaalf won afgelopen jaar de prijs voor het beste scenario in Cannes.

In De Twaalf wordt een twaalfkoppige jury bij elkaar gezocht om te oordelen in een strafzaak. Schooldirecteur Frie Palmers wordt ervan verdacht dat zij jaren geleden haar dochter en beste vriendin vermoord zou hebben.

Assisenprocessen
In België bestaat er nog steeds het systeem van de zogeheten assisenprocessen, waarbij een twaalfkoppige volksjury beslist over de schuldvraag.

In elke aflevering van De Twaalf worden individuele juryleden gevolgd. In plaats van dat er op de verdachte gefocust wordt, volgt De Twaalf dus enkel de juryleden. De kijker komt via deze juryleden steeds meer te weten over de zaak.

Internationaal werd de serie goed ontvangen en verschillende keren vergeleken met Scandinavische series. Het is dus de vraag of het drama van onze zuiderburen een hit kan worden op Netflix. De Twaalf bestaat uit tien afleveringen die vanaf 17 april te zien zullen zijn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cross-over 'Game of Thrones' en 'Westworld' altijd al gewenst door George R.R. Martin
Series / Nieuws

Cross-over 'Game of Thrones' en 'Westworld' altijd al gewenst door George R.R. Martin

Twee van de grootste series van HBO die elkaar ontmoeten? Een wens van George R.R. Martin.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor wie Westworld volgt weet dat er heel wat werelden zijn. Dus naast Shogun World of Warworld is er meer, en misschien wel veel meer! In het huidige seizoen krijgen we er e.e.a. over te horen / zien. Let op: SPOILERS!

Schrijver George R.R. Martin geeft nu aan dat hij altijd al een spin-off wilde met Game of Thrones. In de laatste aflevering werden de kijkers opgeschrikt door een opvallende verschijning.

Tijdens het avontuur van Bernard en Ashley wordt duidelijk dat er ook een middeleeuwse wereld bestaat. Er zijn een koning en koningin in middeleeuwse kleding te zien en bovenal duikt er een draak op! En dat is Drogon uit Game of Thrones.

Altijd al een wens
George R.R. Martin blijkt een groot fan van Westworld. "George zei al sinds het eerste seizoen consequent, 'We moeten deze koppelen met Game of Thrones.' Mensen vergeten dat George oorspronkelijk een tv-schrijver was in de tv-wereld waarin je af en toe dit soort crossover-shows had, waar de fans gek van werden," aldus Jonathan Nolan.

Nolan bevestigde ook dat de draak daadwerkelijk Drogon is. Het is de Drogon uit "seizoen 4 of 5" volgens de showrunner.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.