'Star Trek: Picard' seizoen 2 gaat een geheel andere richting inslaan

Star Trek: Picard krijgt heel ander 2e seizoen

De serie gaat met het tweede seizoen een andere richting inslaan dan bij het eerste.

Jim Pedd, 31 maart 2020 om 11:31

Star Trek: Picard draaide om een heel nieuw stadium van het leven van Jean-Luc Picard. De serie werd, nog voordat de eerste reeks te zien was, vernieuwd voor ook een tweede seizoen. En dat wordt heel anders dan de eerste reeks.
Dat vertelt showrunner Michael Chabon, die diende als showrunner van het eerste seizoen. Hij zal een minder grote rol hebben in het tweede seizoen, maar weet natuurlijk wel een en ander over de richting.

Lees ook: Dit 'Star Trek'-personage zien we nooit meer terug

Het tweede seizoen
"Het wordt op een bepaalde manier anders. Het gaat richtingen inslaan die we niet ingeslagen zijn bij het eerste seizoen. En ik denk dat we dat kunnen omdat de serie zo populair is," aldus Chabon.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom

Hij denkt dat de serie zo geslaagd is doordat men durft andere dingen te doen dan we gewend zijn van het Star Trek-universum. "Ik denk dat het al gold bij TNG; toen Riker een baard liet staan, werd de serie alleen maar beter. Dat kwam doordat ze leerden wat ze hadden. We gaan ook meer doen van wat we al gedaan hebben, maar met meer zelfvertrouwen en een beter gevoel voor wat deze serie is en verdient te zijn."

Lees meer over: Star Trek Picard, Michael Chabon, CBS

Populair nieuws