search
'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom

Ditmaal heeft het te maken met het tweede seizoen van de serie Star Trek: The Next Generation.

De seizoensfinale van Star Trek: Picard komt er met rap tempo aan. We kunnen ons dus voorbereiden op een aantal schokkende onthullingen. Ondertussen kunnen we nog even nagenieten van de vorige aflevering van de serie, Broken Pieces.

Die brengt een belangrijke verandering aan in het canon van Star Trek en dan specifiek in Star Trek: The Next Generation. In essentie, komen we erachter dat de gevreesde Commodore Oh, die als veiligheidschef voor Starfleet werkt, in werkelijkheid een half-Romulan, half-Vulcan is en als mol werkt voor de Zhat Vash.

Lees ook: Seven of Nine krijgt misschien een spin-off!

Wijziging canon
Ook komen we erachter dat het niet de creatie van Soji en Dahj door Bruce Maddox was, die ertoe leidde dat de terroristen hun snode plannen vormden. Dat blijkt te komen doordat Noonien Soong decennia eerder Data heeft gemaakt. Dat betekent dus dat sinds TNG, er een grote rol is voor Oh. In het tweede seizoen van TNG probeerde Maddox te bewijzen dat Data het eigendom van Starfleet is en dat hij hem dus uit elkaar mag halen om hem te kopiëren. Het is aan Picard om te bewijzen dat Data zelfbewust is en dus niet gedood mag worden. Dat lukt.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' deed iets gemeens met Seven of Nine

Wat dit in essentie ook betekent, is dat Oh dus achter de pogingen van Maddox zat om Data te claimen als robot. Dat zou dan weer voort kunnen komen uit de plannen van de Zhat Vash, waarmee we dus een belangrijke wijziging in het canon gespot hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen