'Law & Order: SVU' krijgt spin-off met oude bekende

'Law & Order SVU' krijgt spin-off met oude bekende

Acteur Christopher Meloni krijgt de hoofdrol in de spin-off van Law & Order: SVU.

Jim Pedd, 2 april 2020 om 13:56

Acteur Christopher Meloni keert terug als Elliot Stabler in een nieuwe dramaserie van de koning van de procedural drama Dick Wolf. Hij was eerder te zien in de serie Law & Order: SVU en krijgt nu dus een hoofdrol in een spin-off.
Die spin-off draait om een unit van de New Yorkse politie die gespecialiseerd is in de georganiseerde criminaliteit. De serie krijgt meteen een volledig eerste seizoen met dertien afleveringen en hoeft van televisiezender NBC dus niet het pilottraject te doorlopen.

Lees ook: Richard Belzer keert terug naar Law & Order: SVU

Crossover met SVU
Naar verluidt wordt er ook al gedacht over een crossover met de serie SVU, waar Meloni dus ook een rol in heeft gehad. Dit project is overigens het eerste dat valt onder de nieuwe deal die Wolf gesloten heeft met NBC Universal.

Lees ook: Veel veranderingen in nieuw seizoen 'Law and Order SVU'

Wolf tekende voor vijf jaar en kreeg daar miljoenen voor betaald. Onder die deal maakt hij verschillende series voor de diverse platformen van NBC Universal. Wolf is verder uitvoerend producent van deze spin-off en heeft Matt Olmstead aangesteld als hoofdschrijver en showrunner.

Bron: THR

Lees meer over: Law and Order SVU, Christopher Meloni, Dick Wolf, NBC

Informatie over de serie: Law & Order: Special Victims Unit

Populair nieuws