search
'Star Wars' onthult schokkend detail over de Jedi
Series / Nieuws

'Star Wars' onthult schokkend detail over de Jedi

Welke gruwelijke keuze werd er gemaakt op woestijnplaneet Coruscant, die grote gevolgen had?

De serie Star Wars: The Clone Wars leert ons iets gruwelijks over de Jedi. Ze bleken verantwoordelijk voor de dood van heel wat onschuldige burgers op de planeet Coruscant. Dat leren we in de meest recente aflevering.

Dave Filoni brengt ons het zevende en laatste seizoen van de serie op Disney+. Daarin keerde Ahsoka Tano al terug na haar vertrek uit de Jedi Order. En nu leren we meer over de moraliteit van de Jedi en de rol van een opvallende serie daarin.

Lees ook: 'The Clone Wars' onthult lot Ahsoka Tano

Gevaarlijke keuze
In de aflevering Dangerous Debt zaten Ahsoka en de Martez-zussen samen in de gevangenis. Ze proberen een uitweg te vinden en hebben het over de moraliteit van de Jedi. De Martez-familie blijkt een behoorlijk goede reden te hebben om de Jedi te haten.

Lees ook: 'Star Wars: The Clone Wars'-serie wordt steeds treuriger

De ouders van Trace en Rafa kwamen om het leven bij een strijd tussen de Jedi en een criminele bende op Coruscant. Een van de criminelen schiet op de motor van een vrachtschip, dat daardoor richting een drukke landingsplek valt. De Jedi besluiten daarop om het schip daar weg te sturen en te laten crashen tegen een muur.

Achter die muur woonde de familie Martez. De ouders van Trace en Rafa kwamen bij het ongeluk om het leven. En in plaats van dat de Jedi hun excuses aanbieden, zeggen ze dat het de wil van de Force was dat hun ouders dood zouden gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen