2e seizoen 'Homecoming' moet nog een stuk spannender worden

Janelle Monáe over

Julia Roberts vervangen in een prijs-winnende serie was wel spannend voor Janelle Monáe

Emma Nota, 8 april 2020 om 10:36

Na een heel succesvol eerste seizoen met Julie Roberts van Homecoming, neemt actrice en zangeres Janelle Monáe het stokje nu over. Monáe vond dat wel spannend, vertelt ze in een uitgebreid interview.
"Er is geen vervanging voor koningin Julia." Monáe geeft toe nerveus te zijn om Roberts over te nemen nadat het eerste seizoen voor een Golden Globe genomineerd was. Gelukkig heeft Roberts een bezoek aan de opnameset gebracht, aldus Monáe.

Lees ook: Julia Roberts vervangen in nieuw seizoen 'Homecoming'

Homecoming is een Amerikaanse psychologische thriller, gebaseerd op de gelijknamige podcast. Het tweede seizoen wijkt af van de podcast en bevat een nieuw verhaal en personages, met een aantal terugkerende namen uit het eerste seizoen.Dit tweede seizoen begint met een nieuw personage, militaire veteraan Jackie (Monáe), die wakker wordt in een roeiboot zonder zich te herinneren hoe ze daar is gekomen of wie ze is. Om goed Jackie's desoriëntatie te begrijpen, bestudeerde Monáe PTSS en geheugenverlies en bekeek ze films als Memento en Matt Damon's Bourne-serie.

Met het vertrek van Julia Roberts, wendden de producers zich tot een andere grote naam om Geist-CEO Leonard Geist te spelen, namelijk Chris Cooper. Ook Joan Cusack is toegevoegd aan de cast.

Monáe waarschuwt dat "niets is wat het lijkt". En dat maakt wat haar betreft Homecoming zo uniek, "Het is nieuw en uniek op televisie", zegt ze. "Toen ik het script van de nieuwe afleveringen las, dacht ik dat dit de kijkers ging verrassen, op een hele onverwachte manier. Dit seizoen is nog spannender."

Homecoming is later dit jaar te zien op Amazon. Lees hier het hele interview met Monáe.

Lees ook: Teaser trailer 'Homecoming' van 'Mr. Robot' makers!

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Julie Roberts, Janelle Monae, Homecoming, Amazon

Populair nieuws