Nieuwe 'The Winds of Winter'-update stemt weinig optimistisch

Weinig optimisme rond The Winds of Winter

Het zesde Game of Thrones-boek komt er voorlopig niet, lijkt het nu.

Jim Pedd, 11 april 2020 om 13:30

Er zijn negen jaren verstreken sinds A Dance with Dragons verscheen. Fans kijken sindsdien reikhalzend uit naar het zesde boek van George R.R. Martin in de A Song of Ice and Fire-reeks. Een nieuwe update maakt ons weinig optimistisch.
Heel lang was het de intentie van Martin om zijn boeken af te hebben voordat HBO de serie Game of Thrones af kon ronden. Zo kon hij fans blijven verrassen en was het mogelijk voor HBO om zijn boeken als bronmateriaal te gebruiken. Dat liep natuurlijk behoorlijk anders en nog altijd wachten fans op het nieuwe boek.

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin onthult verrassende cameo

Winds of Winter
Vorige maand schreef Martin nog dat hij heel erg hard aan het werken was aan het boek. Hij had het rustig vanwege het coronavirus en bleef thuis om verder te werken. Hij schrijft in een nieuwe update dat hij ook niet naar Nieuw-Zeeland reist voor de World Science Fiction Convention.

Lees ook: Emilia Clarke ergert zich aan slot 'Game of Thrones'

Dat heeft iets meer context nodig. Martin had namelijk ooit gezegd dat fans hem mochten lynchen als hij het boek The Winds of Winter nog niet af zou hebben tegen de tijd dat hij naar Nieuw-Zeeland zou reizen. Nu is die reis gecancelled en het boek er nog altijd niet.

Het lijkt er dus op dat Martin veel meer tijd nodig heeft om zijn boek af te krijgen en we straks dus op zijn minst tien jaar hebben gewacht…

Lees meer over: Game of Thrones, The Winds of Winter, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws