Controversiële 'Star Wars'-personage Jar Jar Binks terug in Disney+-serie?

Jar Jar Binks terug in Disney+-serie?

Keert de minst geliefde Gungan terug in de serie rond Obi-Wan Kenobi?

Jim Pedd, 11 april 2020 om 13:30

Enige tijd geleden hoorden we dat er plannen zouden zijn voor een terugkeer van Jar Jar Binks in de Obi-Wan Kenobi-serie. Maar dat blijkt niet te kloppen. Althans, acteur Ahmed Best die de rol tweemaal speelde, laat weten dat hij nog niet gevraagd is.
De Gungan Jar-Jar Binks werd in 1999 geïntroduceerd in de film The Phantom Menace. Het personage was niet geliefd bij de fans en kreeg in vervolg Attack of the Clones meteen een kleinere rol. Nu laat Best weten wel terug te willen keren, maar niet gevraagd te zijn.

Lees ook: Disney+ maakt bekend wanneer je nieuwe 'Star Wars'-series kan gaan kijken

Terugkeer kan!
Allereerst vertelde Best dat hij best terug zou willen keren als een “tragische Jar Jar” die probeert zijn schuld aan de opkomst van het Keizerrijk een plek te geven. Maar het verhaal moet dan wel kloppen. En Lucasfilm moet hem wel vragen. Maar precies dat is nog niet gebeurd.

Lees ook: Disney+ serie 'Obi-Wan Kenobi' zet goede stappen

“Voor zover ik weet niet,” begon Best toen hem gevraagd werd of er plannen voor een terugkeer van Jar Jar zijn. “Ik weet het eerlijk gezegd niet. Maar ik denk dat Lucasfilm juist ver van Jar Jar vandaan probeert te blijven. Dus ik ga niet zitten hopen op een cameo voor Jar Jar in de Obi-Wan serie. Maar wie weet!”

Bron: Ahmed Best

Lees meer over: Jar Jar Binks, Obi Wan Kenobi, Ahmed Best, Star Wars, Disney Plus, Lucasfilm

Populair nieuws