search
Jeffrey Wright naast Anthony Hopkins in 'Westworld'
Series / Nieuws

Jeffrey Wright naast Anthony Hopkins in 'Westworld'

Naast Wright zijn er nog vijf andere castleden aangekondigd.

Ruim een jaar geleden werd aangekondigd dat Bad Robot plannen heeft om een serie te maken voor Warner Bros. Television die gebaseeerd is op Michael Crichtons Westworld. De serie zal uitgezonden worden op HBO. J.J. Abrams en Jonah Nolan zullen de serie produceren.Onlangs werd nog aangekondigd dat dat Sir Anthony Hopkins en Evan Rachel Wood de hoofdrollen zullen spelen in de pilot van de serie, maar nu zijn er nog zes castleden onthuld. Acteurs Jeffrey Wright (Boardwalk Empire), Rodrigo Santoro (Lost), Shannon Woodward (Raising Hope), Ingrid Bolso Berdal (Hercules), Angela Sarafayan (The Good Guys) en Simon Quarterman (The Devil Inside) zullen allen rollen spelen in de serie. Volgens TVLine spelen ze de volgende personages:

Wright speelt Bernard Lowe, het briljante hoofd van de Programming Division van het park. Bernards gave om de menselijke aard te doorgronden helpt hem bij zijn levenswerk: het creëren van kunstmatig intelligente mensen.


Santoro speelt Harlan Bell, een angstaanjagende bandiet met zwarte humor, die Westworld terroriseert. Hij doet alles om te overleven in het Wilde Westen en ziet zichzelf dan ook als een roofdier.

Woodward speelt Elsie King, een nieuw talent in de Programming Division. Elsie heeft de opdracht om vreemde ontwikkelingen in het gedrag van de robots in Westworld waar te nemen.

Berdal speelt Armistice, een brute strijder en bandiet die genadeloos is tegen haar vijanden, maar net zo trouw is aan haar mede-bandieten.

Sarafayan speelt Clementine Pennyfeather, een van Westworlds meest populaire attracties.

Quarterman speelt Lee Sizemore, bedenker van de verhaallijnen in Westworld, die zijn gasten plezier bezorgt en angst aanjaagt. Zijn temperament zorgt voor constante irritatie bij zijn collega's.

De film Westworld uit 1973 werd geschreven en geregisseerd door Crichton en speelt zich af in een een pretpark in de toekomst, waar bezoekers in beroemde historische omgevingen kunnen praten met robots. De robots blijken uiteindelijk echter moordmachines te zijn, die het gemunt hebben op de bezoekers van het park. Westworld kreeg in 1976 een vervolg, Futureworld, en werd in 1980 al eens kort in serievorm gegoten als Beyond Westworld.

Hopkins zal de rol spelen van Dr. Robert Ford, de directeur van het park. Wood speelt Dolores Abernathy, een boerenmeisje die zich er niet bewust van is dat haar bestaan deel uitmaakt van het parksysteem. Jonah Nolan zal de pilot regisseren en hem ook schrijven, samen met zijn vrouw (en Burn Notice-scenarist) Lisa Joy.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen