search
Nieuwe streamingdienst 'Quibi' is een succes (90 dagen gratis proberen!)
Series / Streaming-diensten

Nieuwe streamingdienst 'Quibi' is een succes (90 dagen gratis proberen!)

En je kan er voor kiezen om ze gedurende 90 dagen gratis uit te proberen!

Geoffrey Ketels
Er zijn de voorbije maanden verschillende nieuwe streamingdiensten op de markt verschenen. Eén van deze streamingdiensten luistert naar de naam 'Quibi'. De (vooralsnog uitsluitend) mobiele streamingdienst blijkt meteen een schot in de roos te zijn.

In tegenstelling tot de andere streamingdiensten welke op de markt zijn terug te vinden is Quibi uitsluitend beschikbaar op de mobiele besturingssystemen Android en iOS. Het platform werd in een gunstige tijd gelanceerd, want de Coronacrisis zorgt er voor dat streamingdiensten een aanzienlijk hoger gebruik optekenen. Anderzijds heeft Quibi er nooit een geheim van gemaakt dat het zich voornamelijk richt op mensen die vaak onderweg zijn.

1,7 miljoen keer gedownload
Volgens de directeur van Quibi, namelijk Meg Whitman is het zo dat Quibi in de eerste week van haar lancering zomaar even ruim 1,7 miljoen keer is gedownload. Dit heeft wellicht ook te maken met het feit dat de gloednieuwe streamingdienst voor 90 dagen gratis kan worden uitgeprobeerd. Het valt dan ook nog af te wachten hoeveel van de in totaal 1,7 miljoen mensen ook na afloop van de proefperiode daadwerkelijk zullen opteren voor het afsluiten van een betalend abonnement.

Een abonnement op Quibi kan op verschillende manieren worden genomen. Het eerste abonnement kost slechts 4,99 dollar, maar kijkers moeten dan wel rekening houden met advertenties die worden weergegeven. Het tweede abonnement is drie dollar duurder waardoor er een maandprijs aan verbonden is van 7,99 dollar. Hierbij worden er uiteraard geen advertenties weergegeven.

Ondanks het feit dat Quibi op moment van schrijven dus nog enkel en alleen beschikbaar is voor mobiele systemen is het wel zo dat daar in de toekomst verandering in zal komen. Quibi heeft namelijk al bekend gemaakt dat er later ook ondersteuning voor televisies zal worden toegevoegd.

Aanbevolen artikelen