search

Ons nieuws van dinsdag 14 april 2020

Derde seizoen van 'Dynasty' vanaf 30 mei te bekijken op Netflix?
Series / Nieuws

Derde seizoen van 'Dynasty' vanaf 30 mei te bekijken op Netflix?

Fans van de populaire reboot zullen best even hebben moeten wachten op het vervolg...

Geoffrey Ketels
In eerste instantie werd verwacht dat fans van Dynasty terug zouden kunnen rekenen op wekelijkse afleveringen, maar dat bleek voor het derde seizoen niet het geval te zijn.

Geen wekelijkse nieuwe afleveringen dus op Netflix voor wat Dynasty betreft. Deze keuze zorgde er voor dat het geduld van de fans behoorlijk op de proef werd gesteld. De 22 nieuwe afleveringen waaruit het derde seizen bestaat zullen immers pas worden toegevoegd aan het aanbod van Netflix wanneer ze allemaal in de Verenigde Staten zijn uitgezonden. Lange tijd bleef het onduidelijk wanneer we dan met z'n allen op Netflix verder zouden kunnen kijken, maar het lijkt er naar uit te zien dat er nu wel duidelijkheid is.

22 afleveringen
Het feit dat er geen sprake is van wekelijkse afleveringen die worden toegevoegd aan het aanbod van Netflix heeft er voor gezorgd dat fans zich wel de vraag stelden of alle 22 afleveringen in één keer online zouden worden geplaatst. Zou Netflix er bijvoorbeeld niet voor kiezen om het aantal afleveringen alsnog in bijvoorbeeld twee of drie keer online te plaatsen? Toch niet! Inmiddels werd bevestigd dat alle 22 afleveringen van het derde seizoen in één keer aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd zullen worden.

Het lijkt er bovendien naar uit te zien dat het wachten op het derde seizoen van Dynasty nu echt wel bijna voorbij is. Volgens verschillende bronnen zal het volledige derde seizoen dan ook op 30 mei van dit jaar aan het aanbod van Netflix worden toegevoegd.

Lees ook: Derde seizoen Netflix-serie 'Dynasty' laat nog even op zich wachten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' seizoen 4 gaat vanaf deze week verder op Netflix
Series / Nieuws

'Riverdale' seizoen 4 gaat vanaf deze week verder op Netflix

The CW heeft in de Verenigde Staten inmiddels een compleet nieuw schema naar buiten gebracht...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van de hitserie Riverdale! Het lijkt er namelijk naar uit te zien dat de reeks deze week eindelijk terug verder gaat!

Het is best vervelend wanneer er op een zeker ogenblik een break wordt ingelast tijdens het uitzenden van een bepaalde serie. Toch is dat precies wat The CW heeft gedaan voor haar hitserie Riverale. In eerste instantie werd er verwacht dat het vierde seizoen verder zou gaan op 9 april, maar dat bleek uiteindelijk niet mogelijk te zijn. Inmiddels heeft The CW in de Verenigde Staten wel een compleet nieuw schema uitgegeven.

Lees ook: Riverdale fans opgelet! Deze 5 series zijn misschien ook iets voor jullie!

15 april
Op het nieuwe schema dat The CW heeft uitgegeven in de Verenigde Staten valt af te lezen dat er een nieuwe aflevering zal verschijnen van het vierde seizoen van Riverdale op 15 april. Dit zou betekenen dat we komende donderdag ook op Netflix een nieuwe aflevering zullen zien verschijnen.

Bovenstaande is goed nieuws voor de fans, maar er heerst toch nog steeds wat onduidelijkheid over de verdere planning van het vierde seizoen. Eerder raakte namelijk reeds bekend dat de productie er van (tijdelijk?) was stilgelegd vanwege de vrees voor een besmetting met het Coronavirus. Eén van de medewerkers aan de reeks zou immers mogelijks besmet zijn geweest met het virus.

Netflix Nederland heeft tot slot eerder al laten optekenen dat de kans groot is dat er zal worden gesnoeid in het aantal afleveringen van het vierde seizoen. Hoeveel afleveringen er dus nog echt zullen verschijnen (en wanneer) is momenteel nog niet duidelijk.

Lees ook: 'Riverdale' seizoen 4 gestopt wegens coronavirus
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe streamingdienst 'Quibi' is een succes (90 dagen gratis proberen!)
Series / Streaming-diensten

Nieuwe streamingdienst 'Quibi' is een succes (90 dagen gratis proberen!)

En je kan er voor kiezen om ze gedurende 90 dagen gratis uit te proberen!

Geoffrey Ketels
Er zijn de voorbije maanden verschillende nieuwe streamingdiensten op de markt verschenen. Eén van deze streamingdiensten luistert naar de naam 'Quibi'. De (vooralsnog uitsluitend) mobiele streamingdienst blijkt meteen een schot in de roos te zijn.

In tegenstelling tot de andere streamingdiensten welke op de markt zijn terug te vinden is Quibi uitsluitend beschikbaar op de mobiele besturingssystemen Android en iOS. Het platform werd in een gunstige tijd gelanceerd, want de Coronacrisis zorgt er voor dat streamingdiensten een aanzienlijk hoger gebruik optekenen. Anderzijds heeft Quibi er nooit een geheim van gemaakt dat het zich voornamelijk richt op mensen die vaak onderweg zijn.

1,7 miljoen keer gedownload
Volgens de directeur van Quibi, namelijk Meg Whitman is het zo dat Quibi in de eerste week van haar lancering zomaar even ruim 1,7 miljoen keer is gedownload. Dit heeft wellicht ook te maken met het feit dat de gloednieuwe streamingdienst voor 90 dagen gratis kan worden uitgeprobeerd. Het valt dan ook nog af te wachten hoeveel van de in totaal 1,7 miljoen mensen ook na afloop van de proefperiode daadwerkelijk zullen opteren voor het afsluiten van een betalend abonnement.

Een abonnement op Quibi kan op verschillende manieren worden genomen. Het eerste abonnement kost slechts 4,99 dollar, maar kijkers moeten dan wel rekening houden met advertenties die worden weergegeven. Het tweede abonnement is drie dollar duurder waardoor er een maandprijs aan verbonden is van 7,99 dollar. Hierbij worden er uiteraard geen advertenties weergegeven.

Ondanks het feit dat Quibi op moment van schrijven dus nog enkel en alleen beschikbaar is voor mobiele systemen is het wel zo dat daar in de toekomst verandering in zal komen. Quibi heeft namelijk al bekend gemaakt dat er later ook ondersteuning voor televisies zal worden toegevoegd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Mysterie 'Tiger King'-moord ontrafeld?
Series / Celebrity

Gerucht: Mysterie 'Tiger King'-moord ontrafeld?

Het grootste mysterie in Netflix's 'Tiger King' is nog niet opgelost, maar er zijn volop geruchten over het onderzoek!

Het grootste mysterie in Netflix's Tiger King is of Don Lewis is vermoord en zo ja, door wie? Nu zijn er nieuwe geruchten over dit onderzoek naar buiten gekomen.

Voor wie het nog niet kent, Tiger King is de 'opvolger' van successeries als Making a Murderer. De reeks vertelt het verhaal van twee tegenpolen: Joe Exotic, de eigenaar van een goedlopend wildpark, en Carole Baskin, de oprichter van dierenrechtenclub 'Big Cat Rescue'.

Lees ook: Extra aflevering 'Tiger King' nu al op Netflix!

Hillsborough County Sheriff Chad Chronister is ervan overtuigd dat de mogelijke moord niet door één persoon uitgevoerd kan zijn. Hij zegt dat iemand moet hebben geholpen en dat iemand hiervoor is betaald.

Hoewel Hillsborough zegt dat Don's vrouw, Carole Baskin, geen verdachte of belanghebbende is, vertrouwd hij haar niet volledig. De sheriff hoopt dat iemand contact opneemt met de politie, misschien iemand die heeft geholpen en zijn of haar geweten wil zuiveren?

Carole Baskin houdt vol dat ze niets te maken heeft met Don's verdwijning. Of er inderdaad samengewerkt is voor de mogelijke moord, en of iemand hiervoor is betaald, dat moet nog maar blijken!

Lees ook: Tiger King: Joe Exotic had alligator van Michael Jackson
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speciale 'Chuck' reünie voor het goede doel
Series / Nieuws

Speciale 'Chuck' reünie voor het goede doel

Eenmalig komt de cast van 'Chuck' vanuit huis weer bij elkaar om een aflevering opnieuw op te nemen.

De cast van Chuck komt eenmalig weer bij elkaar voor het goede doel. Met een speciale 'table read' van een favoriete aflevering gekozen door fans wordt er geld opgehaald voor het 'Feeding America's COVID-19 Response Fund'.

Bijna de gehele cast en de makers van de spionnen komedieserie doet aan deze reünie mee. Afhankelijk van welke aflevering er door fans gekozen wordt zijn er misschien nog wel meer bekende gezichten die er langs zullen komen.

Zachary Levi
Deze speciale gebeurtenis wordt uiteraard allemaal vanuit huis gefilmd. Toch beloven de acteurs en makers dat het een speciale gebeurtenis voor de fans van de serie zal zijn.

Aankomende vrijdag om 18 uur Nederlandse tijd is de reünie te bekijken via EW.com, de Facebook van EW en de Instagram van EW. Bekijk hieronder hoe Zachary Levi het heugelijke nieuws op Instagram bekend maakt.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er dan toch een 'Community' film? #SixSeasonsAndAMovie
Series / Nieuws

Komt er dan toch een 'Community' film? #SixSeasonsAndAMovie

Joel McHale vertelt in een interview dat de kans op een 'Community' film nu groter is dan ooit tevoren.

Met hernieuwde interesse en populariteit in de serie lijkt de tijd rijp voor een Community film. Joel McHale laat weten dat een vervolgfilm nu eindelijk een keer realiteit kan worden.

Sinds 1 april is Community wereldwijd in zijn geheel op Netflix te zien. Door de hernieuwde populariteit die de streamingdienst met zich meebrengt lijkt het momenteel wachten op een mogelijke vervolgfilm van de serie.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De 6 seizoenen van 'Community'!

Maakt Netflix een vervolgfilm?
Netflix heeft er een handje van om de rechten van series te kopen om vervolgens een vervolgfilm te maken. Het streamingplatform maakte eerder ook al vervolgfilms voor Invader Zim, Rocko's Modern Life en niet te vergeten Breaking Bad.

Het zou dus heel goed kunnen dat Netflix van plan is om een vervolgfilm te gaan maken van de populaire sitcom over de studenten van Greendale. Zeker omdat Community in veel landen een van de best bekeken series van het moment is.

Lees ook: Alison Brie hint dat er misschien toch een 'Community' film gaat komen

Six Seasons and a Movie
Volgens acteur Joel McHale is de kans nu dan ook groter dan ooit tevoren dat de film er ook daadwerkelijk gaat komen. McHale: "met de hernieuwde interesse - en ik weet dat de cast geïnteresseerd is - kan het zeker gaan gebeuren."

Eerder werd ook al bekend dat Allison Brie en Yvette Nicole Brown interessante telefoontjes over een mogelijke film hadden gekregen. Het lijkt dan ook tijd om de zelf verkondigde leuze van Community 'Six seasons and a movie' realiteit te gaan maken!

Lees ook: Dan toch #SixSeasonsAndAMovie voor 'Community'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 stevige superheldenseries die je op Netflix, Amazon of HBO kunt vinden!
Series / Featured

3 stevige superheldenseries die je op Netflix, Amazon of HBO kunt vinden!

Ben jij dol op superhelden? Check dan onderstaande stevige superheldenseries zeker even.

Hoeveel hou jij van superheldenseries? Het subgenre is namelijk niet alleen op het witte doek populair. Hieronder drie stevige superheldenseries die je op Netflix, Amazon of HBO kunt zien!

Watchmen (HBO, 1 seizoen)
Het is nog onbekend of er een vervolg komt op Watchmen, gebaseerd op de populaire gelijknamige comic van DC Comics die in 2009 al werd verfilmd.

De bejubelde serie heeft een vrijere invulling gekregen en laat rollen zien van namen als Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Yahya Abdul-Mateen II en Jeremy Irons. Het seizoen is geheel beschikbaar op HBO.



The Umbrella Academy (Netflix, 1 seizoen)
Deze wat mildere superheldenserie The Umbrella Academy is gebaseerd op een comic van Dark Horse Comics en het eerste seizoen verscheen met tien afleveringen in 2019. Een tweede seizoen is onderweg.

De serie met namen als Ellen Page, Tom Hopper, David Castañeda en Mary J. Blige is goed bekeken en volgt zeven superhelden die door een excentrieke miljardair zijn opgeleid.



The Boys (Amazon Prime Video, 1 seizoen)
Dit is misschien wel de stevigste superheldenserie van de drie. The Boys is gebaseerd op een comicreeks van Dynamite Entertainment en laat rollen zien van Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty en Elisabeth Shue.

We zien arrogante superhelden uit de groep The Seven die door de wereld gezien worden als supersterren. Daartegenover staan The Boys. Het tweede seizoen volgt dit jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde 'Star Wars: The Clone Wars' cruciaal voor Skywalker-saga
Series / Nieuws

Einde 'Star Wars: The Clone Wars' cruciaal voor Skywalker-saga

De serie gaat ons echt heel nieuwe context geven over de franchise als geheel.

Dave Filoni belooft dat de finale van Star Wars: The Clone Wars echt de moeite van het hele lange wachten waard gaat zijn. De animatieserie is toe aan zijn laatste afleveringen en bouwt op naar iets nieuws.

Er zijn nog vier afleveringen te gaan in de serie en dan is het zevende en laatste seizoen voorbij. In die laatste afleveringen zien we de strijd om de planeet Mandalore en het gevecht van Ahsoka Tano met Darth Maul. Maar volgens actrice Ashley Eckstein gaat die finale nog veel meer doen.

Lees ook: We weten nu al welke rol Ahsoka Tano krijgt in 'The Mandalorian'

Cruciaal voor het begrip
Eckstein, die de stem van Ahsoka Tano inspreekt, belooft dat de finale ons volledig opnieuw zal laten denken over hoe we kijken naar de Skywalker-saga. "Je moet het beleg van Mandalore echt zien om alles te begrijpen wat er in de Skywalker-saga gebeurt. Het is echt ongelofelijk," vertelde ze.

Lees ook: 'Star Wars' onthult schokkend detail over de Jedi

We weten dat Ahsoka de gebeurtenissen in de serie gaat overleven, maar duidelijk is ook dat Dave Filoni heel graag wil dat de serie met een knaller eindigt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie kneitergoede fantasyseries op Amazon Prime Video
Series / Streaming-diensten

Drie kneitergoede fantasyseries op Amazon Prime Video

Als je niet weet wat je moet streamen, dan mag je deze drie fantasyseries niet missen.

Amazon Prime Video staat vol gave series. Daardoor kan het soms moeilijk zijn om te weten wat je het beste kan streamen. Vandaag zetten we daarom de drie beste fantasy-series van Amazon Prime Video voor je op een rij.

Heroes


Red de cheerleader, red de wereld. Met die slogan begon het eerste seizoen van de serie Heroes, die te streamen is op Amazon Prime Video. Een groep doodgewone mensen ontdekt dat ze superkrachten hebben. Hun levens raken verstrengeld als ze een gruwelijk ongeluk moeten zien te voorkomen.



Carnival Row


Een menselijke rechercheur en een fee krijgen een gevaarlijke affaire. Deze serie speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk en toon teen stad waarin de fragiele vrede uit elkaar valt als een reeks gruwelijke moorden gepleegd wordt door een monster.



American Gods


Er dreigt een oorlog tussen de oude en de nieuwe goden. Shadow Moon is een ex-gevangene die de lijfwacht wordt van Mr. Wednesday. Dat is een oplichter die in werkelijkheid een van de oudere goden is en bondgenoten zoekt in de komende strijd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertraging MCU-films heel goed nieuws voor fans?
Series / Nieuws

Vertraging MCU-films heel goed nieuws voor fans?

Het lijkt erop dat de vertraagde MCU-films ook tot iets moois kunnen gaan leiden.

Door het coronavirus is het hele MCU met een paar maanden verschoven. Grote films komen later uit dan gepland was. Maar dat is niet alleen slecht nieuws. Volgens sommige mensen zou het goed nieuws kunnen betekenen voor fans!

Netflix besloot eind 2018 een punt te zetten achter al zijn Marvel-series. Dat betekende dat de Defenders en Frank Castle allemaal terug zouden keren naar Marvel Studios. Helaas was onderdeel van de deal dat Marvel de franchise gedurende twee jaar niet kon gebruiken. In november zijn die twee jaar voorbij.

Lees ook: Disney+ brengt mogelijk 'Daredevil', 'Jessica Jones' en meer terug

Defenders in het MCU!
Die twee jaar zijn in november voorbij en dat biedt Marvel een kans. Gespeculeerd wordt nu dat Iron Fist te zien zal zijn in de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. En Daredevil zou als advocaat te zien zijn in Spider-Man 3, waarin Peter Parker zich moet verdedigen na een beschuldiging van moord.

Lees ook: Mogelijk revivals Marvel/Netflix-series

Natuurlijk is het maar speculatie, maar het zijn wel leuke geruchten en een aantal waarvan we hopen dat ze snel uitkomen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor fans van 'Friends'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor fans van 'Friends'

Helaas krijgen we voorlopig geen speciale aflevering te zien, die wel gepland was.

Slecht nieuws voor fans van de serie Friends. HBO Max zou gelanceerd worden met een speciale aflevering van de serie waarvoor de hele cast terug zou keren. Maar dat blijkt niet te gebeuren.

Variety meldt nu dat de special voorlopig niet opgenomen wordt, maar er wel gaat komen. Het coronavirus voorkomt echter dat de camera's kunnen rollen. Fans van de sitcom, die tussen 1994 en 2004 liep en op streaming een van de populairste series bleek, moeten dus nog even wachten.

Lees ook: Officieel: de serie 'Friends' keert terug!

Voorlopig niet
Variety schrijft op basis van een bron binnen WarnerMedia dat het coronavirus ervoor zorgde dat de opnames niet plaats konden vinden. "De special is dus niet beschikbaar als streamingdienst HBO Max gelanceerd wordt," schrijft men. De special had opgenomen moeten worden op de oorspronkelijke set van de serie op de Warner Bros. Studio in Burbank.

Lees ook: 'Friends' krijgt na vele tegenslagen toch een reünie!

De special had moeten draaien om de zes vrienden die centraal stonden in de serie, die het over vroeger zouden hebben. Helaas moeten we voorlopig nog even wachten tot de speciale aflevering er komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe zombieserie aan!
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe zombieserie aan!

Het genre bloeit en hoort nu echt bij Zuid-Korea, waar we steeds meer zombiemateriaal zien.

Netflix heeft vandaag bekend gemaakt dat het met een nieuwe serie komt. Samen met regisseur Lee JQ maakt de streamingdienst de serie All of Us Are Dead, gebaseerd op een Koreaanse webtoon.

All of Us Are Dead draait om een groep middelbare scholieren die geconfronteerd wordt met een extreme crisis. Ze raken gevangen op school, terwijl er een zombievirus rondgaat. Tegen die achtergrond moeten ze zien te overleven, wat niet heel eenvoudig is.

All of Us Are Dead
De serie wordt gebaseerd op een Koreaanse webtoon die - als je het letterlijk vertaalt - Nu bij ons op school heet. De webtoont werd ook goed ontvangen in Indonesië, Thailand en Taiwan en wordt nu dus verfilmd door Netflix.

All of Us Are Dead treedt in de voetsporen van een andere Netflix-serie, Kingdom, en borduurt voort op het Koreaanse zombiegenre. Lee brengt volgens Netflix "een frisse energie" naar het genre, dankzij een solide verhaal en sterke cinematografie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.