search
Showrunner wil crossover 'Doctor Who' en 'Sherlock'
Series / Nieuws

Showrunner wil crossover 'Doctor Who' en 'Sherlock'

Maar gelooft niet dat het ooit zal gebeuren.

Eind vorig jaar hadden we een geweldig fan-filmpje, waarin Matt Smiths Doctor Who en Benedict Cumberbatchs Sherlock elkaar ontmoetten. De kans dat een dergelijke crossover ooit daadwerkelijk gebeurt, lijkt klein, maar showrunner Steven Moffat, die aan het hoofd van beide series staat, vindt het een geweldig plan.


"Laat ik hier heel duidelijk over zijn: ik zou het graag willen," vertelde Moffat. Maar zijn collega's staan in de weg. "Ga maar met Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Mark Gatiss en Sue Vertue praten, ok? Zij staan dit allemaal in de weg, niet ik. Het zal waarschijnlijk nooit gebeuren."

Maar toch vindt Moffat dat niet perse een slechte zaak. De personages hebben elk een eigen universum en die kun je niet zomaar samenvoegen. "Op een manier denk ik dat Mark [Gatiss] een punt heeft als hij zegt dat hoe goed je de crossover ook maakt, dat het dan nog altijd beter zal zijn in je hoofd dan wanneer de twee geweldige oude egoïsten elkaar ontmoeten. Ze zouden alleen maar tegenover elkaar gaan zitten en kijken wie de slimste van de twee is."

Krijg dus maar niet teveel hoop!

Aanbevolen artikelen