search
3 gewelddadige misdaadseries op HBO / Ziggo Movies & Series XL
Series / Featured

3 gewelddadige misdaadseries op HBO / Ziggo Movies & Series XL

Deze topseries kun je gewoon kijken als je Ziggo Movies & Series XL hebt.

In Nederland kun je alle HBO-films en series bekijken via Ziggo Movies & Series XL. Heb jij toegang, dus kun je gewoon onderstaande misdaadseries gewoon aanzetten!

The Sopranos (6 seizoenen, 86 afleveringen)
Dit is misschien wel de beste serie ooit gemaakt. Van 1999 tot 2007 werd de misdaadserie uitgezonden en er werden vele prijzen in de wacht gesleept. Het verhaal gaat over het dagelijks leven Tony Soprano (James Gandolfini), baas van twee families. Je ziet hoe hij leiding geeft aan de DiMeo-familie, maar ook hoe hij om moet gaan met zijn vrouw, twee pubers en zijn akelige moeder. De prequelfilm The Many Saints of Newark is in de maak.The Wire (5 seizoenen, 60 afleveringen)
Boven The Sopranos staat misschien deze. The Wire laat een pakkend verhaal zien over de stad Baltimore, door de ogen van geweldige personages. Zo is er Clay Davis van acteur Isiah Whitlock Jr. die het woord 'Shit' een heel andere invulling heeft gegeven met zijn 'Sheeeeeeeee-it'. De vijf seizoenen belichten elk een ander onderwerp, achtereenvolgend de drugshandel, het havensysteem, het stadsbestuur, het schoolsysteem en de nieuwsmedia.Boardwalk Empire (5 seizoenen, 56 afleveringen)
Na de afronding van The Sopranos ging HBO op zoek naar een volgende misdaadserie. Boardwalk Empire verscheen in 2010 en HBO gaf de hoofdrol aan Steve Buscemi als Enoch 'Nucky' Thompson, een politicus die samenwerkt met de maffia en andere corrupte politici. Een serie over welvaart en macht, ten koste van anderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen