search
Binnenkort geen nieuwe Netflix-originals meer?
Series / Streaming-diensten

Binnenkort geen nieuwe Netflix-originals meer?

Hoelang kan het huidige aanbod met Netflix-originals nog stand blijven houden...?

Geoffrey Ketels
Hoeveel originals heeft Netflix nog voor de kijkers in petto nu de productie er van wereldwijd stilligt? Is het aanbod met nieuwe originals binnenkort uitgeput?

In het eerste kwartaal van dit jaar liet Netflix een recordaantal nieuwe abonnees optekenen. Goed nieuws voor de streamingdienst dus, alleen zit er ook een addertje onder het gras. De productie van Netflix-originals ligt namelijk door de Coronacrisis reeds enige tijd stil.

Inmiddels stellen veel fans zich dan ook de vraag hoelang er nog nieuwe originals op de streamingdienst kunnen blijven verschijnen. Ondanks het feit dat men in verschillende landen de maatregelen langzaam maar zeker wil gaan afbouwen lijkt er nog niet meteen een heropstart van de producties in te zitten.

Voldoende releases of toch niet?
Behoorlijk wat series en producties liggen in principe nog klaar om online te plaatsen. In het bijzonder met de extra aflevering van Tiger King is bovendien gebleken dat Netflix de mogelijkheid heeft om snel nieuwe content te maken en te uploaden wanneer de situatie dit vereist. Er lijkt dus voor de maanden die komen nog niet meteen een groot probleem te zijn, maar wat daarna?

In principe lijkt het er naar uit te zien dat men nog tot in het komende jaar over voldoende producties beschikt om op Netflix te plaatsen. Uiteraard is de algemene hoop (en ook verwachting) dat Netflix dan alweer de mogelijkheid zal hebben om terug te gaan produceren... al zal die productiecapaciteit natuurlijk niet meteen even hoog liggen als voor de Coronacrisis het geval was.

Hoe het aanbod met originals er uit zal komen te zien verder in het komende jaar evenals in 2022 blijft dus nog maar zeer de vraag...

Aanbevolen artikelen