Deze Netflix-serie scoorde beter dan 'Tiger King'

Deze Netflix-serie scoorde beter dan 'Tiger King'

De hitserie Tiger King leek het veel beter te doen dan welke serie op Netflix dan ook.

Jim Pedd, 26 april 2020 om 13:19

Iedereen heeft het op dit moment over Tiger King. De Netflix-serie zou zelfs de meest populaire in tijden zijn op de streamingdienst. Maar dat is het niet op de eerste dag dat de opmerkelijke docuserie online kwam te staan.
Vandaag meldt Nielsen op basis van eigen metingen die naar het schijnt nog best betrouwbaar zijn, dat een heel andere Netflix-serie de beste openingsdag heeft beleefd. Dat is Ozark, waarvan het derde seizoen enorm veel gestreamd werd op de eerste dag dat het online kwam te staan.

Lees ook: Netflix krijgt veel boze reacties van fans na bonusaflevering 'Tiger King'

Veel views
Een kleine kanttekening die we moeten maken, is dat dit enkel de Amerikaanse views betreft. Ozark trok met het derde seizoen op de eerste dag zo’n 975.000 kijkers. Tiger King trok er op zijn eerste dag slechts 280.000. Daarmee doet Ozark het veel beter bij opening, maar later werd Tiger King veel groter en de afgelopen maand was het zelfs de best bekeken serie op Netflix.

Lees ook: Gerucht: Mysterie 'Tiger King'-moord ontrafeld?

De reden hierachter ligt natuurlijk in het feit dat Ozark al drie jaar bestaat en dus al een fanbasis had. Dat gold niet voor Tiger King.

Lees meer over: Netflix, Tiger King, Ozark, Kijkcijfers

Populair nieuws