'Het internet wil dat Netflix gratis wordt'

Een petitie die wil dat streamingdiensten tijdelijk gratis worden werd al meer dan 70.000 keer ondertekend...

Geoffrey Ketels, 28-04-2020 11:21

Lockdowns zorgen er voor dat mensen in verschillende landen op deze wereld genoodzaakt zijn om binnen te blijven. Dat heeft iemand aan het denken gezet om uit te pakken met een bijzondere petitie.
De huidige lockdown die geldt in veel landen heeft het aantal klachten van depressies aanzienlijk doen toenemen. Veel mensen weten zich met zichzelf dan ook geen raad. Dat er steeds meer mensen dan hun toevlucht zoeken tot de televisie en meer bepaald streamingdiensten maakten de cijfers van Netflix van het eerste kwartaal reeds duidelijk.

Voor Netflix zijn de lockdowns wereldwijd dus eigenlijk financieel nog niet eens zo'n slechte zaak. Echter, als het van een zekere Philip Kolas afhangt zal daar binnenkort verandering in komen. Hij heeft streamingdiensten namelijk opgeroepen om hun diensten tijdelijk gratis aan te bieden.

70.000 handtekeningen
In een petitie die werd opgezet door Philip Kolas (en inmiddels reeds meer dan 70.000 keer werd getekend) heeft de man verschillende streamingdiensten opgeroepen om in tijden van quarantaine gratis hun diensten aan te bieden. Hij richtte zich hiervoor niet alleen tot Netflix, maar ook tot Google (YouTube), HBO, Hulu en Amazon Prime.

"De quarantaine waar mensen verspreid over de wereld mee te maken krijgen als gevolg van de coronacrisis kan niet alleen leiden tot verveling, maar ook tot (zelf)isolatie. Deze zaken kunnen op hun beurt dan weer depressies in de hand werken. Heel wat mensen zoeken daarom hun toevlucht tot streamingdiensten, maar niet iedereen heeft daar voldoende geld voor. Daarom heb ik alle streamingdiensten opgeroepen om hun diensten voor (minstens) 60 dagen gratis aan te bieden."

Ondanks het feit dat de bedoelingen van Kolas ongetwijfeld heel goed zijn lijkt er helaas maar weinig kans te bestaan dat Netflix en andere streamingdiensten inderdaad tijdelijk zullen overstappen op een gratis abonnement.

Lees meer over: Netflix, Hulu, Amazon Prime, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ontdek nieuwste toevoegingen van Videoland in juni

Ontdek nieuwste toevoegingen van Videoland in juni

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix