search
Mindy Kaling (The Office) brengt nieuwe nerd naar Netflix met 'Never Have I Ever'
Series / Celebrity

Mindy Kaling (The Office) brengt nieuwe nerd naar Netflix met 'Never Have I Ever'

Nieuwe serie van Mindy Kaling (The Office) laat strijdlustige, zelfverzekerde nerd zien: 'Never Have I Ever' pakt het helemaal anders aan

Nerds zijn in series en films nog steeds vaak boekenwurmen en muurbloemen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen. Mindy Kaling pakt het helemaal anders aan in Never Have I Ever, de Netflix-serie die ze samen met Lang Fisher creëerde.

"Er is ook een strijdlustige, zelfverzekerde nerd die grote dingen voor zichzelf willen bereiken", zegt Kaling. "We willen een ambitieuze nerd laten zien...die haar maagdelijkheid wil verliezen, cool wil zijn, naar concerten wil gaan."

Kaling werd voor het eerst bekend om haar rol als Kelly Kapoor in The Office. Ze was ook schrijver en producent van de serie en de showrunner en ster van de serie The Mindy Project.

Eigen Verhaal
Never Have I Ever put uit Kaling's ervaringen toen ze op de middelbare school zat. Het hoofdpersonage, Devi, is de 15-jarige dochter van immigranten uit India en een van de beste studenten van de school. Ze is nerdy en impopulair - maar ze is ook extravert, eigenwijs en op jacht naar een vriendje.

Kaling aarzelde aanvankelijk om haar tienerjaren voor het project te herleven: "Zoals veel comedy-schrijvers vind ik mijn puberteit en jeugd ongelooflijk gênant", zegt ze. "Ik dacht dat het eerlijk gezegd te pijnlijk en beschamend zou zijn om die ervaringen op te rakelen."

Maar Kaling heeft een groep jonge Indiase vrouwen verzameld voor het schrijfwerk, en toen ze eenmaal verhalen begonnen te delen, veranderde haar kijk. "Het werkte eigenlijk erg louterend", zegt ze. "Ik kreeg het gevoel dat ik niet de enige was waar ik als tiener doorheen ging.'

Kaling heeft nog veel meer te vertellen over dit en voorgaande projecten, zoals te lezen in haar volledige interview hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen