search
HBO en 'Halloween'-regisseur maken 'Hellraiser'-serie
Series / Nieuws

HBO en 'Halloween'-regisseur maken 'Hellraiser'-serie

Na jaren van geruchten komt er eindelijk een grootschalige reboot van Hellraiser.

Via Deadline is bekend geworden dat HBO de klassieke horror-franchise Hellraiser in serievorm zal gieten. Halloween-regisseur David Gordon Green is daarnaast ingehuurd voor de pilot-aflevering en enkele verdere afleveringen.

Dit is de eerste keer dat de iconische schurk Pinhead, leider van de demonische Cenobites, zijn eigen serie krijgt. Pinhead en zijn volgelingen leven in een dimensie waar pijn de boventoon voert. Ze kunnen opgeroept worden door middel van een puzzelbox die de Lament Configuration wordt genoemd.

De Hellraiser-franchise is gebaseerd op Clive Barkers boek The Hellbound Heart en bestaat inmiddels uit tien films, waarvan alleen de eerste vier de bioscopen hebben bereikt. De nieuwe serie is naar verluidt geen remake, maar meer een 'continuering en uitbreiding' van de bestaande mythologie.

Groot talent aangetrokken
Naast de eerder genoemde Green heeft HBO ook Mark Verheiden (Battlestar Galactica, Daredevil) en Michael Dougherty (Godzilla: King of the Monsters) weten aan te trekken als scenaristen en uitvoerend producenten. Andere uitvoerend producenten zijn Green, Danny McBride, Jody Hill, Brandon James, Roy Lee, Dan Farah, Lawrence Kuppin, David Salzman en Eric Gardner.

Deze Hellraiser-serie is overigens op geen enkele wijze verbonden aan de nieuwe Hellraiser-film die momenteel wordt ontwikkeld door Spyglass.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen