search
Het Arrowverse levert enorm veel kijkers in
Series / Featured

Het Arrowverse levert enorm veel kijkers in

Gaat het nog wel goed met de series die The CW rond de DC-helden maakt?

We hebben het vaak over de kijkcijfers van de series die The CW maakt rond allerhande DC-personages. Maar hoe verhouden de kijkcijfers van al die series zich eigenlijk ten opzichte van elkaar en van eerdere seizoenen?

Het Arrowverse bestaat momenteel uit zes series, met nog twee aankomende shows. Die laatste twee zijn Superman & Lois en - mogelijk - Green Arrow and the Canaries. Van die laatste moet nog bepaald worden of er na een pilot ook echt een seizoen komt. Verder zijn er dus zes series te zien op dit moment.

Lees ook: Pijnlijk slechte kijkcijfers voor 'The Flash'

De kijkcijfers
De eerste serie is natuurlijk Arrow, dat dit jaar na acht seizoenen tot een einde kwam. Daarnaast is er The Flash (nu toe aan seizoen 6 en straks 7), Supergirl (seizoen 5; seizoen 6 aanstaand), Legends of Tomorrow (seizoen 5, met 6 aanstaand), Black Lightning (seizoen 3, seizoen 4 aanstaand) en Batwoman (seizoen 1, seizoen 2 aanstaand).

Lees ook: Seizoensfinale 'The Flash' S6 wordt episch

Hoe zit het dan met de kijkcijfers? Die wisselen nogal. Arrow begon gemiddeld met 3,68 miljoen kijkers en eindigde met een dieptepunt van 730.000 Amerikanen die afstemden op televisiezender The CW. Dan is er The Flash, dat ook met zijn eerste seizoen goed begon (4,62 miljoen kijkers gemiddeld) en langzaamaan wegzakt. Dit zesde seizoen gaat het niet zo lekker, met nog geen 1,18 miljoen kijkers voor de meest recente aflevering.

Dan is er Supergirl dat met maar liefst 12,96 miljoen kijkers begon op CBS en op The CW flink wat minder mensen trekt. Het tweede seizoen (het eerste op The CW) trok nog 3,06 miljoen kijkers. De meest recente aflevering bleek goed voor slechts 650.000 kijkers. Legends of Tomorrow worstelt eigenlijk ook al seizoenen met de kijkcijfers en trok er ooit 3,16 miljoen. De laatste aflevering trok er nog maar 690.000.

Ook Black Lightning kende een prima begin met 2,73 miljoen kijkers. De laatste aflevering van het derde seizoen trok echter nog maar 550.000 kijkers, waarmee ook die serie worstelt. Tot slot hebben we nog Batwoman, dat begon met 1,86 miljoen kijkers dit eerste seizoen. Daarvan zijn er bij aflevering 17 nog maar 630.000 over.

Worstelend Arrowverse
Waar het Arrowverse dus ooit begon met mooie kijkcijfers, is er ondertussen niet zo heel veel meer van over. Elke serie duikt onderhand onder het miljoen, op The Flash na dan, maar ook die serie tuimelt snel die kant op. Natuurlijk worden dit soort series wereldwijd uitgezonden en zeggen de Amerikaanse kijkcijfers lang niet alles, maar het is wel een pijnlijke constatering dat de kijkers in de VS lijken weg te lopen.

The CW heeft trouwens wel een lucratieve deal lopen met Netflix in een aantal landen, waardoor de series daar genoeg kijkers trekken en een breed publiek van tientallen miljoenen mensen zullen hebben.

Hieronder de kijkcijfers van de meest recente afleveringen op een rij:
The Flash: 1,18 miljoen kijkers
Arrow: 780.000 kijkers
Supergirl: 650.000 kijkers
Batwoman: 630.000 kijkers
Black Lightning: 550.000 kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen