'Westworld'-finale seizoen 3 is schokkend te noemen

We weten nu eindelijk wat het echte plan van Dolores met de mensheid was.

Jim Pedd, 05-05-2020 07:03

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het derde seizoen van HBO-serie Westworld is klaar. Maar hoe eindigde de serie precies dit nieuwe seizoen, waarin er eigenlijk wel een soort reboot gemaakt is?
Het hele seizoen moesten we gissen naar de intenties van Dolores. Pas nu, in aflevering 8, met de titel Crisis Theory, leren we over haar plannen en weten we wat haar intentie de hele tijd was.

Wat wilde Dolores?
Lang dachten we dat Dolores van plan was om de mensheid uit te roeien. Nu blijkt dat ze juist een ander plan had: ze wilde de mensheid een reden geven om weer echt te leven. Ze heeft geleerd dat er emoties zijn en dat mensen lang niet allemaal slecht zijn. Ze mocht dan wel dood gaan, maar voordat het leven echt uit haar was, vertelde ze te geloven in de mensheid.

Lees ook: De kijkcijfers zijn prima voor 'Westworld' seizoen 3

Maar om de mensheid te redden, besloot ze wel om Rehoboam te vernietigen. Mensen zouden daardoor weer los komen te staan van de voor hen geplande paden. Het probleem daarmee is dat de wereld dan wel tot een einde zal komen. Een verwachting die trouwens ook uit lijkt te komen, want dat zien we aan het eind van de aflevering.

Einde van de mens
Zodra de data van Incite lekt en Maeve en Caleb op de brug staan, zien ze dat de wereld aan het rellen is. Een einde dat nog wel even tijd nodig heeft. Volgens de voorspelling van Rehoboam vinden er gedurende de volgende 6 tot 10 jaar allerlei gruwelijke momenten in de menselijke geschiedenis plaats. Het einde van de soort is dan in 50 tot 125 jaar realiteit.

Lees ook: 'Westworld'-acteur uit forse kritiek op derde seizoen

Dat einde hoeft natuurlijk niet uit te komen. Tot nu toe draait het er juist om dat de mensheid zelf keuzes kan maken. En dat gaan we dan ook zien in een nieuw seizoen (denken we).

Lees meer over: Westworld, HBO, Dolores

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix