search
Werkte 'Star Wars'-bedenker George Lucas mee aan 'Star Wars: The Clone Wars'?
Series / Nieuws

Werkte 'Star Wars'-bedenker George Lucas mee aan 'Star Wars: The Clone Wars'?

Maker Dave Filoni vertelde het een en ander over de medewerking van George Lucas.

Dave Filoni, die meewerkt aan diverse series in het Star Wars-universum, vertelde dat bedenker van de franchise George Lucas meewerkte aan het laatste seizoen van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars.

Filoni sprak met Entertainment Weekly in het kader van de finale van de serie. Hij vertelde nu dat er wel degelijk gesproken is met George Lucas, al is de bijdrage van hem relatief klein. De serie is echt een product van de nieuwe generatie creatieve geesten die meewerkt.

George Lucas
"George en ik praten nog regelmatig met elkaar, dus soms vraag ik hem iets. Maar hij houdt er heel erg van om ernaar te kijken. Wat we hebben laten zien, zijn dingen die we jaren geleden besproken hebben. The Bad Batch is een reeks verhalen die we met hem geschreven hebben en de Trace en Rafa verhaallijn komt ook van samenvattingen die hij maakte," aldus Filoni.

"Die laatste vier afleveringen zijn waarschijnlijk de laatste die we samen ontwikkeld hebben. Er zijn elementen die altijd hetzelfde zijn geweest. Maar hij heeft niets gezien, tot de boel uitgezonden werd. Ik respecteer hem heel erg en wil er altijd voor zorgen dat wat ik maak zo goed mogelijk is. Dus zo nu en dan praat ik met hem."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen