'Battlestar Galactica'-reboot vindt een nieuwe baas

De ontwikkelingen rond deze serie die op Peacock te zien zal zijn, gaan eindelijk wat sneller.

Jim Pedd, 07-05-2020 10:17

Vorig jaar werd aangekondigd dat Sam Esmail zou werken aan een reboot van Battlestar Galactica. De serie was van 2004 tot 2009 te zien bij NBC en krijgt nu een herlancering op de aankomende streamingdienst Peacock.
Vandaag horen we dat er een schrijver gevonden is voor de reboot. Het gaat om Michael Lesslie, die eerder de showrunner en hoofdschrijver van AMC-serie The Little Drummer Girl was en de scenario's van Macbeth en Assassin's Creed schrijft. Lesslie zal de schrijver, uitvoerend producent en maker van de serie zijn.

Battlestar Galactica
De vraag is nu natuurlijk waar de serie over zal gaan. We weten dat het een reboot wordt, die zich afspeelt in hetzelfde universum als dat van de serie uit 2004. Daarin woont de mensheid verspreid over twaalf planeten. Vijftig jaar voordat de serie begint, vond er een eerste oorlog plaats tussen de mensheid en de Cylons - door mensen gemaakte robots.

Die oorlog eindigde toen de Cylons plotseling vertrokken. Als de serie begint, zijn ze terug en vermoorden ze miljarden mensen. De enige overgebleven mensen bevinden zich op de Battlestar Galactica en een stel andere schepen. Samen gaan ze op zoek naar de Aarde, een planeet uit hun legendes.

Bron: Variety

Lees meer over: Battlestar Galactica, NBC, Peacock, Reboot, Michael Lesslie, Sam Esmail

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Recensie HBO Max-serie 'Succession' seizoen 4

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix