search

Ons nieuws van donderdag 7 mei 2020

Langzaam worden de opnames van je favoriete Netflix-series weer opgestart!
Series / Nieuws

Langzaam worden de opnames van je favoriete Netflix-series weer opgestart!

Door de Coronacrisis moesten alle producties tijdelijk on hold worden gezet, maar daar komt nu langzaam verandering in...

Geoffrey Ketels
Alle Netflix-producties kwamen tijdelijk stil te liggen door toedoen van het Coronavirus. Het lijkt er echter naar uit te zien dat daar nu langzaam maar zeker verandering in aan het komen is...

Op moment van schrijven zouden er na enkele weken afwezigheid terug opnames worden gedraaid voor verschillende Netflix-producties. De opnames zouden gemaakt worden in landen als Zuid-Korea, Japan evenals IJsland. Bovendien zouden verschillende teams met schrijvers inmiddels ook aan de slag zijn om vervolgen te schrijven voor verschillende Netflix-hits. Hierbij viel onder meer de naam van Extraction.

Het on-hold zetten van de verschillende Neflix-producties zorgde er in de praktijk voor dat duizenden werknemers van Netflix naar huis werden gestuurd. Zowat alle nieuwe producties evenals vervolgseizoenen van bestaande series hebben een niet onaanzienlijke vertraging opgelopen. Om deze vertragingen niet nog verder te laten oplopen wou Netflix er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te kunnen beginnen produceren. Inmiddels zou men daar dus terug mee begonnen zijn.

Scherpe veiligheidseisen
Ondanks het feit dat er aldus terug verder kan worden geproduceerd benadrukt Netflix wel dat dit gebeurt met aandacht voor strikte veiligheidseisen. Zo zouden er onder meer speciale Corona-viruschecks worden gehouden, maar moet er ook een bepaalde afstand worden behouden tussen de verschillende medewerkers. Daarnaast wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van desinfectiemiddel en worden er handschoenen evenals maskers gedragen op de set.

Netflix benadrukte tot slot dat er momenteel geen intieme scènes tussen acteurs worden opgenomen. Ook opnames waarbij een grote groep mensen op een te korte afstand van elkaar moeten staan (zoals bij grootschalige vechtscènes) zijn voorlopig geschrapt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twitch gaat datingshows voor gamers maken?
Series / Nieuws

Twitch gaat datingshows voor gamers maken?

Is Twitch echt van plan om een 'The Bachelor' voor gamers te gaan ontwikkelen?

Het bekende videoplatform voor gamers is van plan om zich deels te gaan richten op eigen reality content. Twitch is onder andere van plan om een datingshow zoals The Bachelor, maar dan voor gamers, te gaan produceren.

Het bedrijf, wat in bezit is van Amazon, lijkt van plan om twee of drie keer per week een eigen serie op het platform uit te gaan zenden. Dit kunnen ook talkshows, sportuitzendingen of muziek series zijn. Twitch lijkt zich daarmee vooral in te willen zetten op niet gescripte reality.

Interactieve programmering
Twitch gelooft dat ze zich kunnen onderscheiden met hun interactieve uitzendingen, waarin gaming en tv gecombineerd worden. Hiermee probeert het platform nog steeds bij hun roots te blijven door interactie met het publiek te blijven behouden.

Afgelopen maand werd er een recordaantal aan meer dan 1,2 miljard uren gestreamd bij het platform. Met eigen content probeert Twitch dan ook om een nog groter publiek te trekken. Er is echter één soort programma waar ze bij Twitch niet om staan te springen; escape rooms. Iedereen pitcht een programma-idee over een escape room bij het platform, daar zitten ze dus niet op te wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De gemiddelde Netflix-abonnee kijkt nu bijna 3 uur per dag
Series / Streaming-diensten

De gemiddelde Netflix-abonnee kijkt nu bijna 3 uur per dag

Meer dan drie uur (!) aan streaming per dag. Hoeveel data is dat wel niet per abonnee?

Netflix doet het natuurlijk erg goed in deze coronatijd. Mensen mogen minder naar buiten, zitten daardoor veel thuis en moeten maar vermaak zoeken. Heel wat mensen kijken naar films en series en doen dat op Netflix.

Uit onderzoek van Kill the Cable Bill blijken een aantal bijzondere statistieken. In de Verenigde Staten kijkt de gemiddelde abonnee nu meer dan drie uur per dag naar content op Netflix.

Heel veel kijken
Vorig jaar keek een gemiddelde Netflix-abonnee in de Verenigde Staten zo'n 2 uur per dag aan content. Dat is nu een stuk meer. Sterker nog, volgens Nielsen nam de hoeveelheid streaming toe met bijna 61 procent. De volgende cijfers zijn interessant:
Amerikaanse abonnees streamen 3 uur en 12 minuten per dag.
Dat is goed voor 203.840.000 uur per dag in totaal.
Een Netflix-abonnee downloadt daarmee 9,6 gigabyte aan data per dag.
In de VS is dat goed voor 18.346 miljoen terabyte per dag.
Kortom: door de coronacrisis trekt Netflix meer kijkers dan ooit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre 'After Life'-serie krijgt met zekerheid een seizoen 3
Series / Nieuws

Bizarre 'After Life'-serie krijgt met zekerheid een seizoen 3

Ricky Gervais heeft een nieuwe overeenkomst voor meerdere jaren gesloten met streamingdienst Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de serie After Life en Ricky Gervais! Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat beide partijen een nieuwe overeenkomst voor meerdere jaren hebben afgesloten samen.

Ongeveer een week nadat het tweede seizoen van After Life op Netflix verscheen is er alweer goed nieuws voor fans van de reeks. De nieuwe deal voor meerdere jaren tussen Netflix en Ricky Gervais zorgt er namelijk voor dat er met zekerheid een derde seizoen van de reeks zal verschijnen. Dit is overigens niet alles. Daarnaast zal Gervais voor Netflix nog andere, nieuwe series gaan produceren en zou er ook een stand-upcomedy verschijnen.

Ommezwaai
In After Life wordt het leven van Tony (gespeeld door Gervais) volledig op zijn kop gezet wanneer zijn vrouw plots komt te overlijden. Haar dood zorgt er voor dat Tony zijn leven een drastische wending geeft. Vanaf dat ogenblik zal hij dan ook nog alleen maar doen wat hij zelf wil. In eerste instantie voelt dit nog aan als een superkracht, maar toch blijkt dit al snel moeilijk vol te houden te zijn... Dit niet in het minst omdat iedereen in de omgeving van Tony hem wil proberen "redden".

Wanneer het derde seizoen van After Life ongeveer op Netflix te zien zou moeten zijn is uiteraard nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krankzinnige teaser 'The 100' seizoen 7!
Series / Nieuws

Krankzinnige teaser 'The 100' seizoen 7!

Deze korte nieuwe teaser voedt nu al de speculaties over hoe 'The 100' gaat eindigen.

Eindelijk zijn er dan beelden van het laatste seizoen van The 100. De twintig seconden durende teaser geeft fans in een kort tijdsbestek genoeg om over te speculeren.

De teaser is gerust krankzinnig te noemen. Het is niet alleen gevuld met geweld. Er is ook een huilende Bellamy te zien, zeer onheilspellend uitziende vreemden in gekleed in zwart en een springlevende Octavia.

Lees ook: Populaire serie 'The 100' krijgt een premièredatum!

Mooie openingssequentie
Naast de krankzinnige teaser zijn er ook beelden van de titelsequentie van het zevende seizoen naar buiten gekomen. Deze sequentie is zeker een van de mooiste tot dusver te noemen.

The 100 is in Nederland op Netflix te bekijken. Verwacht wordt dat de nieuwe afleveringen een paar dagen na de première in de Verenigde Staten hier te zien zullen zijn. Vanaf eind mei zal het zevende seizoen dus naar alle waarschijnlijkheid in Nederland te bekijken zijn.

Bekijk de teaser en de openingssequentie van het laatste seizoen van The 100 hieronder.

Lees ook: Prequelserie 'The 100' vindt eerste overlevenden!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Anakin Skywalker of Darth Vader terug in 'Obi-Wan Kenobi' op Disney+?
Series / Nieuws

Keert Anakin Skywalker of Darth Vader terug in 'Obi-Wan Kenobi' op Disney+?

Komt de man die Darth Vader werd terug voor een Star Wars serie op Disney+?

Disney+ werkt samen met Lucasfilm aan vier Star Wars-series. Eén daarvan is een serie met Ewan McGregor die daarin opnieuw te zien zal zijn als Obi-Wan Kenobi. Maar zien we ook Anakin Skywalker in deze nog titelloze productie?

Een nieuw gerucht doet vermoeden dat deze Skywalker terugkeert, zelfs gespeeld door Hayden Christensen. Volgens de website LRM zou Christensen in gesprek zijn met de makers. Het is nog onbekend hoe groot zijn rol wordt.

Maar hoe?
Verhaaltechnisch zou het een puzzel worden om beide personage te tonen. De serie speelt zich namelijk acht jaar na Revenge of the Sith en elf jaar voor A New Hope af. Anakin Skywalker is in die periode al eventjes Darth Vader. Mogelijk zou het gaan om flashbacks.

Lees ook: Controversiële 'Star Wars'-personage Jar Jar Binks terug in Disney+-serie?

De opnamestart voor de Obi-Wan Kenobi serie is recent uigesteld door de coronacrisis, maar zou snel moeten aanvangen. De regie ligt in handen van Deborah Chow.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer DC-serie 'Stargirl' met Injustice Society-schurken!
Series / Trailer

Trailer DC-serie 'Stargirl' met Injustice Society-schurken!

Gave beelden uit nieuwe DC-serie van The CW gaat over de jonge heldin Stargirl.

Later deze maand start op de zender The CW de eerstvolgende nieuwe serie in het uitdijende Arrowverse. Dit keer is het Stargirl die haar debuut maakt en in haar eerste seizoen krijgt ze onder meer te maken met de Injustice Society.

In een nieuwe trailer zien we deze Injustice Society ook, met personages als Brainwave, Tigress, Wizard, Sportsmaster, Icicle, Dragon King en zelfs het CGI-monster Solomon Grundy. Check de beelden hieronder.Midden mei op The CW
Op 18 mei start de nieuwe serie op DC Universe, om een dag later op The CW te verschijnen. De titelrol wordt gespeeld door Brec Bassinger. Zij is te zien als middelbare schollier Courtney die een groep jonge helden inspireert om slechteriken uit het verleden te stoppen.

Lees ook: Trailer S1 superheldenserie Stargirl met een enorme sidekick!

Ook zien we Pat Dugan / S.T.R.I.P.E., de rol van acteur Luke Wilson.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig geen 'Black Mirror' want 'de wereld is al duister genoeg'
Series / Nieuws

Voorlopig geen 'Black Mirror' want 'de wereld is al duister genoeg'

In 'Black Mirror' wordt onze door technologie geobsedeerde samenleving een spiegel voorgehouden.

Black Mirror-bedenker Charlie Brooker heeft laten weten het niet echt te zien zitten om in deze uitzonderlijk moeilijke tijden nieuwe afleveringen van de serie te maken. Brooker wil zich liever richten op komische verhalen om de situatie wat draaglijker te maken voor de mensheid.

Lees ook: Monsterboete dreigt voor Netflix door aflevering in 'Black Mirror' serie

Brooker zei er het volgende over:

"Ik ben druk bezig met van alles. Ik denk niet dat ik kan zeggen wat ik wel en niet doe op dit moment. Momenteel wil ik me liever niet richten op verhalen waarin de samenleving uiteen valt, dus ik werk niet aan nieuwe afleveringen van Black Mirror. Ik probeer me meer te richten op mijn komische kwaliteiten, dus ik schrijf momenteel scenario's waarmee ik mezelf kan laten lachen. "

Normaal gesproken zit er ongeveer een jaar tussen de seizoenen van Black Mirror. Het laatste seizoen verscheen echter in juni vorig jaar, dus fans van de serie zullen ditmaal een stukje langer moeten wachten.

Lees ook: Krijgt 'Black Mirror' dan toch nog een vervolg?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstaanjagende serie 'The Midnight Club' komt naar Netflix
Series / Nieuws

Angstaanjagende serie 'The Midnight Club' komt naar Netflix

De serie zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van de Amerikaanse acteur Christopher Pike...

Geoffrey Ketels
Verschillende bronnen hebben gemeld dat er een serie in de maak is welke zal draaien rond het boek The Midnight Club van de Amerikaanse acteur Christopher Pike.

Diverse bronnen hebben aan het betrouwbare Variety gemeld dat er een serie zal verschijnen welke is gebaseerd op het boek The Midnight Club. Dit boek is geschreven door de Amerikaanse acteur Christopher Pike. Het team dat is aangesteld voor het (her)schrijven van het script was eerder ook al verantwoordelijk voor de serie The Haunting of Bly Manor.

Variety heeft enkele vragen gesteld aan Netflix, maar de streamingdienst heeft aangegeven momenteel nog niet op die vragen te willen reageren.

Verfilming van gelijknamig boek
Het boek dat door Pike werd geschreven verscheen op de markt in het jaar 1994. Het boek vertelt het verhaal van een groep patiënten welke zich in een hospice bevinden. Binnen de groep wordt er voor gekozen om elke nacht samen te komen om angstaanjagende verhalen met elkaar te delen.

Mike Flanagan, eerder de verantwoordelijke producent van de serie The Haunting of Bly Manor zal de reeks gaan produceren. Dit in samenwerking met productiemaatschappij Intrepid Pictures. Wanneer we de serie op Netflix mogen verwachten is tot dusver nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Battlestar Galactica'-reboot vindt een nieuwe baas
Series / Nieuws

'Battlestar Galactica'-reboot vindt een nieuwe baas

De ontwikkelingen rond deze serie die op Peacock te zien zal zijn, gaan eindelijk wat sneller.

Vorig jaar werd aangekondigd dat Sam Esmail zou werken aan een reboot van Battlestar Galactica. De serie was van 2004 tot 2009 te zien bij NBC en krijgt nu een herlancering op de aankomende streamingdienst Peacock.

Vandaag horen we dat er een schrijver gevonden is voor de reboot. Het gaat om Michael Lesslie, die eerder de showrunner en hoofdschrijver van AMC-serie The Little Drummer Girl was en de scenario's van Macbeth en Assassin's Creed schrijft. Lesslie zal de schrijver, uitvoerend producent en maker van de serie zijn.

Battlestar Galactica
De vraag is nu natuurlijk waar de serie over zal gaan. We weten dat het een reboot wordt, die zich afspeelt in hetzelfde universum als dat van de serie uit 2004. Daarin woont de mensheid verspreid over twaalf planeten. Vijftig jaar voordat de serie begint, vond er een eerste oorlog plaats tussen de mensheid en de Cylons - door mensen gemaakte robots.

Die oorlog eindigde toen de Cylons plotseling vertrokken. Als de serie begint, zijn ze terug en vermoorden ze miljarden mensen. De enige overgebleven mensen bevinden zich op de Battlestar Galactica en een stel andere schepen. Samen gaan ze op zoek naar de Aarde, een planeet uit hun legendes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld': dit moet je weten over seizoen 4
Series / Featured

'Westworld': dit moet je weten over seizoen 4

Wat gaat er allemaal gebeuren in de volgende reeks van de HBO-serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wat kunnen we verwachten van het vierde seizoen van HBO's Westworld? In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

Het derde seizoen van de serie introduceerde Caleb, een bouwvakker met behoorlijk wat op zijn kerfstok. In de finale werd hij de leider van een menselijke revolutie tegen de supercomputer Rahoboam, wat mogelijk was dankzij het slimme werk van Dolores.

Lees ook: 'Westworld'-finale seizoen 3 is schokkend te noemen

Vierde seizoen
In Crisis Theory leren we dat Dolores niet meer van plan is om de mensheid uit te roeien. In plaats daarvan wil ze de mensheid vrijheid geven. Ze weet samen met Caleb en Maeve Rehoboam te vernietigen. Daarmee wordt de mensheid bevrijd en komen Maeve en Caleb naar buiten in een wereld die volledig in chaos verkeert. Maar mensen kunnen wel weer doen wat ze willen en hun levens worden niet meer gecontroleerd door een supercomputer.

Lees ook: De kijkcijfers zijn prima voor 'Westworld' seizoen 3

De opzet voor het nieuwe seizoen vindt echter vooral plaats na de aftiteling. We zien dat William aankomt in een faciliteit van Delos. Daar ontmoet hij Charlotte Hale, die nieuwe hosts aan het maken is voor een nieuwe wereld. Een van hen lijkt precies op hem, en snijdt dan ook zijn keel door. Ze wijst erop dat deze host-versie van William cruciaal is in de nieuwe wereld.

Grote tijdsprong
Maar echt cruciaal is het moment dat Bernard terugkeert uit de Sublime. Hij ging daar naartoe en wordt aan het eind van dit vierde seizoen wakker. Hij is helemaal bedekt met stof. Dat wijst erop dat de wereld niet meer is wat zij lijkt. Misschien is de wereld al overgenomen door robots.

Lees ook: Het einde breekt aan in TV-trailer 'Westworld'

Hoeveel tijd er verstreken is weten we niet, maar het vierde seizoen lijkt een tijdsprong te maken. De kans bestaat dat Caleb allang dood is, net als Dolores die aan het eind van het seizoen dood leek te gaan (al lopen er kopieën van haar rond).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een oude bekende terug voor 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Nog een oude bekende terug voor 'The Mandalorian'?

Niet alleen Ahsoka Tano zou in de Star Wars-serie van Disney+ te zien zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gerucht gaat dat we niet alleen Ahsoka Tano gaan zien in het tweede seizoen van The Mandalorian, maar dat er meer bekende personages te zien zijn. Nu horen we via Express dat er nog iemand uit de franchise terugkeert.

Dat heeft volgens bronnen van de site te maken met het Darksaber. Dat krijgt een belangrijke rol in het tweede seizoen van de serie, want Moff Gideon had het in handen. In de serie Star Wars: Rebels werd het Darksaber nog ontdekt door Sabine Wren, een Mandalorian die later een Rebel werd.

Lees ook: 'The Mandalorian' S2 gaat je van je 'sokken blazen'

Darksaber en Sabine
Zodra Sabine gewend raakte aan de kracht van het Darksaber, besloot ze het over te dragen aan de Mandalorians. Uiteindelijk kwam het gevaarlijke wapen echter in handen van Moff Gideon, die het in de finale van The Mandalorian gebruikte.

Lees ook: Zijn dit de aflevering titels van 'The Mandalorian' seizoen 2?

Nu horen we dat Sabine, die voor het laatst in Star Wars: Rebels te zien was toen ze vertrok op een reis om Ezra Bridget te vinden, mogelijk in The Mandalorian te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie 'The Lincoln Lawyer' stopt: eerste slachtoffer van de coronacrisis
Series / Nieuws

Serie 'The Lincoln Lawyer' stopt: eerste slachtoffer van de coronacrisis

Deze serie gaat er niet komen, wat te wijten valt aan de coronacrisis.

CBS gaat niet verder met de serie The Lincoln Lawyer. Het is een vrij schokkende beslissing, omdat de maker een bekende is die veel meer van dit soort succesvolle series gelanceerd heeft.

The Lincoln Lawyer is al eens verfilmd in 2011, met een hoofdrol voor Matthew McConaughey. Maar nu laat maker David E. Kelley, die zich met deze serie zou baseren op de boeken van Michael Connelly, weten dat de serie er niet gaat komen. Afgelopen vrijdag kreeg hij dat volgens Deadline te horen.

Geen serie
Eigenlijk zou de serie een volledig seizoen krijgen, is het verhaal, maar zover zal het niet komen. "Er worden nu beslissingen gemaakt over de pilots die niet opgenomen zijn, want alle producties zijn stilgelegd vanwege de corona-pandemie," schrijft Deadline.

Waarom de serie er niet komt is onduidelijk. Deze draait om Mickey Haller, een advocaat die vanuit de achterbank van zijn Lincoln Town Car werkt. Hij reist langs alle rechtbanken van Los Angeles om alle soorten klanten te verdedigen. Daarbij neigt hij vaak naar de meest criminele klanten: bedriegers, bikers en drugsdealers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de meest gehate aflevering van 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Dit is de meest gehate aflevering van 'Stranger Things'

Netflix heeft een megahit in handen met de serie, maar soms slaan de makers behoorlijk de plank mis.

De slechtst ontvangen en eigenlijk ook meest gehate aflevering van Netflix-serie Stranger Things zit in het tweede seizoen. Het is de aflevering The Lost Sister uit het tweede seizoen. Maar waarom haatten fans de aflevering zo?

In de aflevering bereiken de spanningen tussen Eleven en Hopper een kookpunt. Eleven besluit weg te gaan en zoekt naar andere kinderen waar Dr. Brenner op geëxperimenteerd heeft. Zo ontdekt ze Kali, ook wel bekend als Eight, die illusies kan projecteren. Kali leert Eleven haar krachten beheersen, maar ze is meedogenloos en dat leidt ertoe dat Eleven terug naar haar vrienden gaat.

Lees ook: 'Stranger Things' van Netflix is straks enger dan ooit

Gehate aflevering
De aflevering heeft in basis goede ideeën, en we zien eindelijk dat Eleven haar krachten leert beheersen. Ook zien we dat haar relatie met Hopper uiteindelijk beter en dieper wordt. Maar de aflevering past qua stijl totaal niet in de rest van het tweede seizoen.

Lees ook: 4 superspannende horror-series die je nu op Netflix kunt kijken

Hawkins wordt verruild voor Chicago, waarmee de aflevering niet past bij de rest. Ook is de introductie van Kali behoorlijk duister; we zien hoe Eleven bijna een man doodt terwijl zijn kinderen in de buurt zijn. En de rest van de cast ontbrak, waardoor de fijne chemie helemaal ontbrak.

Daar het ook de zevende van negen afleveringen was, zorgde deze zevende aflevering er ook voor dat het momentum van de serie helemaal stil kwam te liggen door een zijspoor te nemen dat nauwelijks verbonden was aan de rest van het narratief. En in de aflevering daarna gaat de boel ineens verder alsof er niks aan de hand was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.