'Westworld': dit moet je weten over seizoen 4

Wat gaat er allemaal gebeuren in de volgende reeks van de HBO-serie?

Jim Pedd, 07-05-2020 09:14

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Wat kunnen we verwachten van het vierde seizoen van HBO's Westworld? In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.
Het derde seizoen van de serie introduceerde Caleb, een bouwvakker met behoorlijk wat op zijn kerfstok. In de finale werd hij de leider van een menselijke revolutie tegen de supercomputer Rahoboam, wat mogelijk was dankzij het slimme werk van Dolores.

Lees ook: 'Westworld'-finale seizoen 3 is schokkend te noemen

Vierde seizoen
In Crisis Theory leren we dat Dolores niet meer van plan is om de mensheid uit te roeien. In plaats daarvan wil ze de mensheid vrijheid geven. Ze weet samen met Caleb en Maeve Rehoboam te vernietigen. Daarmee wordt de mensheid bevrijd en komen Maeve en Caleb naar buiten in een wereld die volledig in chaos verkeert. Maar mensen kunnen wel weer doen wat ze willen en hun levens worden niet meer gecontroleerd door een supercomputer.

Lees ook: De kijkcijfers zijn prima voor 'Westworld' seizoen 3

De opzet voor het nieuwe seizoen vindt echter vooral plaats na de aftiteling. We zien dat William aankomt in een faciliteit van Delos. Daar ontmoet hij Charlotte Hale, die nieuwe hosts aan het maken is voor een nieuwe wereld. Een van hen lijkt precies op hem, en snijdt dan ook zijn keel door. Ze wijst erop dat deze host-versie van William cruciaal is in de nieuwe wereld.

Grote tijdsprong
Maar echt cruciaal is het moment dat Bernard terugkeert uit de Sublime. Hij ging daar naartoe en wordt aan het eind van dit vierde seizoen wakker. Hij is helemaal bedekt met stof. Dat wijst erop dat de wereld niet meer is wat zij lijkt. Misschien is de wereld al overgenomen door robots.

Lees ook: Het einde breekt aan in TV-trailer 'Westworld'

Hoeveel tijd er verstreken is weten we niet, maar het vierde seizoen lijkt een tijdsprong te maken. De kans bestaat dat Caleb allang dood is, net als Dolores die aan het eind van het seizoen dood leek te gaan (al lopen er kopieën van haar rond).

Lees meer over: Westworld, HBO, Seizoen 4

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Hoe is het met 'Steve' uit 'Beverly Hills 90210'?

Hoe is het met 'Steve' uit 'Beverly Hills 90210'?

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix