search
Langzaam worden de opnames van je favoriete Netflix-series weer opgestart!
Series / Nieuws

Langzaam worden de opnames van je favoriete Netflix-series weer opgestart!

Door de Coronacrisis moesten alle producties tijdelijk on hold worden gezet, maar daar komt nu langzaam verandering in...

Geoffrey Ketels
Alle Netflix-producties kwamen tijdelijk stil te liggen door toedoen van het Coronavirus. Het lijkt er echter naar uit te zien dat daar nu langzaam maar zeker verandering in aan het komen is...

Op moment van schrijven zouden er na enkele weken afwezigheid terug opnames worden gedraaid voor verschillende Netflix-producties. De opnames zouden gemaakt worden in landen als Zuid-Korea, Japan evenals IJsland. Bovendien zouden verschillende teams met schrijvers inmiddels ook aan de slag zijn om vervolgen te schrijven voor verschillende Netflix-hits. Hierbij viel onder meer de naam van Extraction.

Het on-hold zetten van de verschillende Neflix-producties zorgde er in de praktijk voor dat duizenden werknemers van Netflix naar huis werden gestuurd. Zowat alle nieuwe producties evenals vervolgseizoenen van bestaande series hebben een niet onaanzienlijke vertraging opgelopen. Om deze vertragingen niet nog verder te laten oplopen wou Netflix er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te kunnen beginnen produceren. Inmiddels zou men daar dus terug mee begonnen zijn.

Scherpe veiligheidseisen
Ondanks het feit dat er aldus terug verder kan worden geproduceerd benadrukt Netflix wel dat dit gebeurt met aandacht voor strikte veiligheidseisen. Zo zouden er onder meer speciale Corona-viruschecks worden gehouden, maar moet er ook een bepaalde afstand worden behouden tussen de verschillende medewerkers. Daarnaast wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van desinfectiemiddel en worden er handschoenen evenals maskers gedragen op de set.

Netflix benadrukte tot slot dat er momenteel geen intieme scènes tussen acteurs worden opgenomen. Ook opnames waarbij een grote groep mensen op een te korte afstand van elkaar moeten staan (zoals bij grootschalige vechtscènes) zijn voorlopig geschrapt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen