search
Twitch gaat datingshows voor gamers maken?
Series / Nieuws

Twitch gaat datingshows voor gamers maken?

Is Twitch echt van plan om een 'The Bachelor' voor gamers te gaan ontwikkelen?

Het bekende videoplatform voor gamers is van plan om zich deels te gaan richten op eigen reality content. Twitch is onder andere van plan om een datingshow zoals The Bachelor, maar dan voor gamers, te gaan produceren.

Het bedrijf, wat in bezit is van Amazon, lijkt van plan om twee of drie keer per week een eigen serie op het platform uit te gaan zenden. Dit kunnen ook talkshows, sportuitzendingen of muziek series zijn. Twitch lijkt zich daarmee vooral in te willen zetten op niet gescripte reality.

Interactieve programmering
Twitch gelooft dat ze zich kunnen onderscheiden met hun interactieve uitzendingen, waarin gaming en tv gecombineerd worden. Hiermee probeert het platform nog steeds bij hun roots te blijven door interactie met het publiek te blijven behouden.

Afgelopen maand werd er een recordaantal aan meer dan 1,2 miljard uren gestreamd bij het platform. Met eigen content probeert Twitch dan ook om een nog groter publiek te trekken. Er is echter één soort programma waar ze bij Twitch niet om staan te springen; escape rooms. Iedereen pitcht een programma-idee over een escape room bij het platform, daar zitten ze dus niet op te wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen