'Seinfeld'-finale zo populair dat acteurs bijna omgekocht werden om geheimen te lekken

Seinfeldcast bijna omgekocht om geheime te lekken

De castleden van de populaire serie van NBC werd geld aangeboden om geheimen te lekken.

Jim Pedd, 9 mei 2020 om 13:10

Voordat de aflevering in 1998 te zien was, was Seinfelds seizoensfinale een van de hoogst geanticipeerde televisieafleveringen in de geschiedenis. De sitcom ging niet echt ergens over, dus je zou denken dat een finale niet per se verhaallijnen af zou ronden. Maar mensen wilden echt graag weten hoe het zou eindigen.
Fotografen gingen dan ook ver om te zien hoe het op de set eraan toe ging. Zo ver dat er muren omheen gebouwd moesten worden. Meer dan twee decennia later, horen we dat er geprobeerd is om castleden om te kopen om geheimen over de finale te lekken.

Lees ook: Onwijs leuke trailer voor videogame gebaseerd op geliefde sitcom 'Seinfeld'

Bijna omgekocht
Acteur Jason Alexander sprak met actrice Julia Louis-Dreyfus over de serie. De twee praatten over de finale en Alexander biechtte op dat hem gevraagd was in ruil voor geld geheimen te lekken. “Mijn eigen publicist - ik weet niet of jou dit ook overkomen is - vroeg me wat geheimen te lekken voor geld. En ik zei: ‘Dan vermoorden ze ons! Hoe durf je dat te vragen!?’”

Lees ook: Netflix betaalt monsterbedrag voor Seinfeld rechten

Louis-Dreyfus schrok en vroeg of Alexander zijn publicist dan ontslagen had. Die grapte: “Nee, ik gaf hem opslag!”

In de bak
De finale was op 14 mei 1998 te zien op NBC. Daarin zien we dat Jerry, Elaine, George en Kramer naar Parijs proberen te vliegen. Op het vliegveld zien ze echter dat er iemand overvallen wordt en ze doen er niks aan. Daarop worden ze gearresteerd en zien we een boel personages uit eerdere seizoenen die getuigen en laten zien dat het geen fijne mensen zijn. De personages worden veroordeeld tot een jaar in de cel. Het laatste moment is van Jerry Seinfeld die een stand-up in de gevangenis doet, met Kramer als toehoorder.

De finale trok zo’n 76 miljoen kijkers.

Bron: CB

Lees meer over: Seindfeld, NBC, Finale, Julia Louis Dreyfus, Jason Alexander

Informatie over de serie: Seinfeld

Populair nieuws