search
Netflix betaalt monsterbedrag voor Seinfeld rechten
Series / Nieuws

Netflix betaalt monsterbedrag voor Seinfeld rechten

Viacom heeft ondertussen de gewone uitzendrechten in handen gekregen...

Eerder raakte reeds bekend dat Netflix hoopt om het verdwijnen van onder meer de serie Friends op te kunnen vangen met de komst van Seinfeld. Nu is duidelijk geworden dat de streaminggigant niet alleen veel moeite, maar ook behoorlijk veel geld heeft moeten betalen om de prestigieuze reeks naar haar platform te halen.

Sony TV heeft bekend gemaakt dat Netflix een bedrag van in totaal meer dan 500 miljoen dollar heeft betaald voor de rechten op Seinfeld. Voor dit bedrag krijgt de streaminggigant wereldwijd de exclusieve streamingrechten in handen. Dit betekent uiteraard niet dat de reeks niet meer via andere kanalen te bekijken zal zijn. Eerder heeft Sony TV namelijk ook bekend gemaakt dat het de gewone kabelrechten voor de reeks heeft verkocht aan Viacom, één van 's werelds grootste mediaconglomeraten.

Lees ook: Netflix vervangt 'Friends' door een andere legendarische serie

oktober 2021
Ook de deal die Sony TV heeft afgesloten met Viacom gaat van start in oktober 2021. Viacom heeft reeds laten optekenen dat het vanaf dan zal beginnen met het uitzenden van de 180 afleveringen via haar verschillende kanalen. De portefeuille van Viacom bestaat niet alleen uit namen als TV Land en Comedy Central, maar ook uit onder meer Paramount Network. Sony TV benadrukt dat de overeenkomst met Viacom het eveneens mogelijk maakt om afleveringen on-demand te bestellen.

Hoeveel Viacom voor de uitzendrechten heeft moeten betalen werd door Sony TV niet bekend gemaakt. Dat Netflix behoorlijk stevig in de buidel heeft moeten tasten voor deze populaire komedie mag inmiddels echter wel duidelijk zijn. Of ze dit bedrag ook daadwerkelijk waard zal zijn zal de toekomst uiteraard moeten uitwijzen.

Lees ook: Terugkeer 'Seinfeld' is mogelijk

Aanbevolen artikelen