Wacht... Duurt 'Westworld' helemaal geen 6 seizoenen?

Een eerder bericht zei nog van wel, maar nu laten de makers weten dat het anders zit.

Bram de Groot, 10 mei 2020 14:18

Een paar dagen geleden was er het bericht dat de grootse HBO-sciencefictionserie Westworld uit in totaal zes seizoenen zal gaan bestaan. Dit blijkt niet waar te zijn.
In gesprek met Variety ging Jonathan Nolan, die de serie samen met Lisa Joy maakt, in op het gerucht en hoe ze kijken naar het verloop van de serie in seizoenen.

"Nou, ik wil dit even verduidelijken. Weet je, Lisa en ik hebben het eigenlijk nooit over een aantal seizoenen gehad," legde Nolan uit. "James Marsden zei ooit dat er vijf seizoenen zouden komen en meer recentelijk was er het bericht over een andere deal. Maar we hebben nooit hardop gesproken over hoeveel seizoenen we willen maken, omdat ik denk dat dit dom zou zijn."

Lees ook: kijkcijfers 'Westworld' seizoen 3 zijn goed!

Begin, midden en einde
Waarom zou dat dom zijn? Nolan: "Dingen veranderen, omstandigheden veranderen. Ik denk dat toen we gingen zitten om de show voor te bereiden, we niet helemaal beseften hoe moeilijk het zou zijn om deze serie te maken. Hoeveel jaar het zou duren per seizoen. Dus we hebben nooit echt gesproken over hoeveel seizoenen het plan was. Toen we het plan hadden, zijn we niet echt op een specifiek aantal seizoenen uitgekomen. Het is een begin, een midden en een einde."

Bron: variety

Lees meer over: Westworld, Seizoen 4, Ed Harris, Talulah Riley, 2020, Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Aaron Paul

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws