search
'The Witcher' seizoen 2: dit moet je weten
Series / Featured

'The Witcher' seizoen 2: dit moet je weten

We weten veel meer over de nieuwe reeks dan je op het eerste gezicht zou denken.

De opnames van het tweede seizoen van The Witcher liggen stil. Netflix werkte tot voor kort hard aan de nieuwe reeks, die in 2021 te zien moet zijn. Vandaag vertellen we je alles wat we al weten over dit nieuwe seizoen.

Het eerste seizoen van The Witcher was een grote hit op Netflix. Ja, de ontvangst was niet helemaal supergoed, maar de afleveringen behoorden tot de best bekeken Originals ooit op de streamingdienst. En dus was er snel groen licht voor een tweede seizoen (overigens nog voordat er ook maar één aflevering van het eerste online verschenen was).

Terugkerende cast
De drie hoofdpersonages keren in elk geval terug voor een nieuw seizoen. We kunnen straks dus weer genieten van Henry Cavill als de immer nors klinkende Geralt, Anya Chalotra als Yennefer en Freya Allan als Ciri.

Nieuwe castleden
Er is ook genoeg ruimte voor nieuwe acteurs en actrices. Kristofer Hivju zal bijvoorbeeld te zien zijn in de nieuwe reeks en speelt de rol van Nivellen. Naast hem speelt ook Kim Bodnia een rol waar fans erg blij mee zijn: hij is straks Vesemir. Dat is de oudste en meest ervaren Witcher van het Continent. Hij is ook de mentor van Geralt.

Ook nieuw zijn de twee Witchers Lambert (Paul Bullion) en Coën (Yasen Atour). Het vermoeden is daarom ook dat we straks gaan zien hoe Witchers getraind worden in het kasteel Kaer Morhen. Zou Ciri daar straks een training ondergaan? Ook nieuw: Mecia Simson (Francesca), Thue Ersted Rasmussen (Eskel), Ashiana Fabienne Ross (Lydia) en Agnes Bjorn (Vereena). En Carmel Laniado speelt de jonge en sadistische dame Violet.

Geen verwarrende tijdlijnen meer
We kunnen je vertellen dat dit nieuwe seizoen geen verwarrende tijdlijnen meer bevat. Het eerste seizoen vertelde de afzonderlijke verhalen van Geralt, Ciri en Yennefer. Maar de verhalen speelden zich niet af in dezelfde tijdlijn. In plaats daarvan waren er drie tijdlijnen. Dat betekent dat het nieuwe seizoen eenvoudiger is om te volgen.

Ciri centraal
Het nieuwe seizoen wordt gebaseerd op het boek Blood of Elves. Daarin zien we vooral hoe Ciri getraind wordt. Zij heeft een speciale band met Geralt, is van oorsprong een elf en heel krachtig. De boeken van de saga concentreren zich dan ook op haar en haar band met Geralt.

Nieuwe monsters
We gaan ook nieuwe monsters zien in dit seizoen. Tegelijk zijn er wel minder monsters dan ooit. De wereld van de Witcher is namelijk eentje in verandering. Er zijn steeds minder monsters, magie verdwijnt zelfs langzaam. Maar we gaan wat magische wezens zien!

Meer over de schurken
Dit nieuwe seizoen vertelt bovendien meer over de schurken. Fringilla krijgt bijvoorbeeld meer achtergrond. En we gaan leren hoe ze uiteindelijk terecht is gekomen op Nilfgaard. We leren meer over de manier waarop zij werd wie ze geworden is en wat ze precies heeft gedaan.

Releasedatum: 2021
Alhoewel we nog niet precies weten wanneer het tweede seizoen van The Witcher te zien zal zijn, vertelde showrunner Lauren Schmidt Hissrich in het verleden dat er gemikt wordt om 2021. Een datum was er nog niet geprikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen