search

Ons nieuws van dinsdag 12 mei 2020

'CBS maakt 'Star Trek: Enterprise' met James T. Kirk!'
Series / Nieuws

'CBS maakt 'Star Trek: Enterprise' met James T. Kirk!'

Het verhaal gaat nu dat we een nieuwe Star Trek-serie krijgen met Kirk, Spock en Pike!

The Cinema Spot stelt op basis van anonieme bronnen dat CBS All Access begonnen is met casten van James T. Kirk voor een spin-off van Star Trek: Discovery. Naar verluidt zal de serie Star Trek: Enterprise gaan heten en draait de boel om Captain Pike.

CBS All Access zou meerdere acteurs op het oog hebben, maar de voornaamste kandidaat zou Jake Cannavale zijn. Hij heeft naar het schijnt zelfs een screentest gedaan met Ethan Peck, die gecast is als Spock. De screentest vond volgens de site plaats via Skype.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wordt mysterieuzer in derde seizoen

Spin-off rond de Enterprise
Cannavale zou in de serie een jongere versie van Kirk moeten spelen. Die moet dan samen met Spock werken voor niemand minder dan Captain Pike. Die zagen we in het tweede seizoen van Discovery voorbijkomen en beviel heel erg bij de fans. Dat was voor Alex Kurtzman, die de franchise leidt, reden om vol gas te geven voor deze serie.

Lees ook: 'Star Trek'-held Spock had een kind maar dat werd 'geschrapt'

Natuurlijk nemen we het nieuws met een flinke korrel zout.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hailee Steinfeld ontwijkt 'handig' vraag over Marvel-serie 'Hawkeye'
Series / Nieuws

Hailee Steinfeld ontwijkt 'handig' vraag over Marvel-serie 'Hawkeye'

Speelt de actrice nu wel of niet de opvolger van de Hawkeye van Clinton Francis "Clint" Barton.

Al maanden wordt actrice Hailee Steinfeld, die afgelopen tijd successen had met de film Bumblebee en de Apple TV+ serie Dickinson, in veband gebracht met de hoofdrol in de Marvel-serie Hawkeye. Maar gaat dat ook gebeuren?

De 23 jarige actrice zou in Hawkeye de rol moeten gaan spelen van het personage Kate Bishop, het jonge meisje dat de rol overneemt van Clint Barton van acteur Jeremy Renner. Ze zou dé favoriet zijn van Marvel Studios en producent Kevin Feige.

Moeilijk antwoord
Tijdens een interview op Sirius XM werd Steinfeld gevraagd naar haar betrokkenheid bij de Marvel-serie. Ze gaf eigenlijk geen antwoord, een ontwijkende reactie zeg maar die mogelijk voldoende zegt: "Weet je, op dit moment is muziek datgene wat in mijn hoofd zit. Dat is waar ik op gefocust ben... Dat is wat mijn hersenen momenteel bezighoudt."

Lees ook: MCU's 'Hawkeye'-serie waarschijnlijk ook uitgesteld

Eerder werd Hawkeye aangekondigd voor eind 2021. Later was er een gerucht dat de serie niet doorging en vervolgens was er een bericht dat de serie is verplaatst naar 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paul Verhoeven maakt kinky serie 'Bel Ami'
Series / Nieuws

Paul Verhoeven maakt kinky serie 'Bel Ami'

Verhoeven wordt voor de serie herenigd met Gerard Soeteman, scenarist van o.a. Zwartboek en Spetters.

Neerlands trots Paul Verhoeven heeft getekend voor de regie van de Franstalige serie Bel Ami. De serie betreft een nieuwe verfilming van Guy de Maupassants bejubelde roman.

Het oorspronkelijke verhaal laat zien hoe Georges Duroy het op corrupte wijze weet te schoppen van ex-soldaat tot een van de succesvolste zakenmannen in Parijs. Dit doel bereikt hij door een reeks machtige, intelligente en rijke vrouwen te manipuleren. Dit leidt natuurlijk tot de nodige seksueel getinte scenes, waar Verhoeven zeker niet van terugdeinst.

Producent Said Ben Said, die vaker met Verhoeven heeft gewerkt, liet via Twitter weten dat Verhoeven niet alleen als showrunner van de serie dienst zal doen, maar ook alle afleveringen zal regisseren.

Oude bekenden herenigd
Gerard Soeteman, die eerder met Verhoeven werkte aan films als Zwartboek, maar ook oudere films als Flesh+Blood en Spetters, zal de scenario's van alle afleveringen geschrijven. Elke aflevering zal circa 50 minuten duren.

Bel Ami werd voor het laatst verfilmd in 2012. Hoofdrolspelers van deze lauw ontvangen verfilming zijn Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas en Christina Ricci.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series verdwijnen binnenkort van Netflix
Series / Nieuws

Deze series verdwijnen binnenkort van Netflix

Netflix voegt niet alleen regelmatig nieuwe content toe, er zijn ook heel wat series die komen te verdwijnen...

Geoffrey Ketels
Netflix zal ook deze maand terug verschillende series uit haar aanbod schrappen. Om welke series dat nu precies gaat ontdek je op deze pagina.

Eerder deze maand, namelijk op 9 mei verdween van Netflix reeds het eerste seizoen van Ken Burns: The War. Ook deze week zal er een serie uit het aanbod van Netflix worden geschrapt. Fans van The Musketeers hebben dan ook nog maar tot 15 mei de mogelijkheid om de serie uit te kijken. Dan zullen alle drie de seizoenen immers worden verwijderd.

12 Monkeys
Op 18 mei volgt nog een andere serie die door Netflix wordt geschrapt. Het gaat hierbij om de reeks 12 Monkeys waarvan alle twee de seizoenen zullen verdwijnen. Op 21 mei is het dan vervolgens de beurt aan namen zoals bijvoorbeeld Feed the Beast evenals The Mind of a Chef. Van deze laatste zullen alle vijf de seizoenen in één klap uit het aanbod van Netflix verdwijnen.

Op 22 mei wordt de serie Dramaworld geschrapt terwijl ook op de laatste dag van de maand een bekende titel uit het aanbod van Netflix zal worden gehaald. Het gaat dan om alle acht de seizoenen van de populaire serie Full House. Ook op 31 mei verdwijnt Hotel Beau Séjour van Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum controversiële netflix-serie '13 Reasons Why' seizoen 4
Series / Nieuws

Premièredatum controversiële netflix-serie '13 Reasons Why' seizoen 4

Netflix laat weten dat het laatste seizoen van de serie binnen een maand al te streamen is.

Het laatste seizoen van Netflix-serie 13 Reasons Why is over minder dan een maand te zien. De vierde reeks maakt de serie met nog eens tien afleveringen af.

Daarmee wijkt de serie af van eerdere seizoenen. Die kregen allemaal tot nu toe dertien afleveringen. Met dit vierde seizoen komen er in een klap nog eens tien bij. Dan staat het totaal dus op 49 afleveringen voor de hele serie. Vanaf 5 juni kan je de nieuwe afleveringen streamen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: '13 Reasons Why' seizoen 3

Nieuw seizoen
Het eerste seizoen werd erg bekend toen de serie behoorlijk expliciet liet zien hoe zijn hoofdpersoon zelfmoord pleegde. Dat liet veel stof opwaaien, zoveel zelfs dat de makers bij het derde seizoen besloten om de scène uit het eerste seizoen te verwijderen. Ook voegden de makers fragmenten toe waarin de castleden vertellen wat je moet doen als je van streek raakt van de serie of denkt aan zelfmoord.

Lees ook: Trailer '13 Reasons Why' seizoen 3! Wie heeft [spoiler..] vermoord?

Nu wordt er dus hard gewerkt aan het vierde seizoen, waarin de leerlingen van Liberty High School richting hun diploma-uitreiking gaan.

Wil je praten over zelfmoord, ga dan naar 113.nl. Je kan ook bellen met de hulplijn, 0900-0113, waar 24 uur per dag, 7 dagen per week, mensen voor je klaarstaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum 'The Twilight Zone' seizoen 2 onthuld!
Series / Nieuws

Premièredatum 'The Twilight Zone' seizoen 2 onthuld!

Jordan Peele presenteert zeer spoedig een reeks nieuwe verhalen uit de schemerige wereld van The Twilight Zone.

CBS ALl Access heeft een eerste teaser vrijgegeven van het tweede seizoen van de door Jordan Peele gepresenteerde reboot van The Twilight Zone, maar verwijderde deze net zo snel van YouTube. Oplettende kijkers hebben in elk geval gespot dat de eerste aflevering op 25 juni a.s. wordt uitgezonden.

Lees ook: Jordan Peele's 'Twilight Zone'-reboot nu al goed voor een tweede seizoen

De oorspronkelijke serie bracht kijkers naar een andere dimensie, waarin allerlei vreemde verhalen de revue passeerden. De creatie van Rod Serling werd tussen 1959 en 1964 uitgezonden door CBS en exploreerde de verschillende aspecten van de mensheid in al hun hoopvolle en gruwelijke glorie.

De cast van het tweede seizoen bestaat uit namen als Morena Baccarin, Ethan Embyr, Daniel Sunjata, Jenna Elfman, Abbie Hern, Sophia Macy, Tony Hale en Jimmi Simpson.

Lees ook: Chris O'Dowd scoort rol in nieuwe 'Twilight Zone'

Peele produceert
De nieuwe Twilight Zone is een productie van CBS Television Studios, Monkeypaw Productiosn en Genre Films. Jordan Peele (regisseur van Us en Get Out produceert samen met Simon Kinberg en Marco Ramirez. Uitvoerend producenten zijn Win Rosenfeld en Audrey Chon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 2: dit moet je weten
Series / Featured

'The Witcher' seizoen 2: dit moet je weten

We weten veel meer over de nieuwe reeks dan je op het eerste gezicht zou denken.

De opnames van het tweede seizoen van The Witcher liggen stil. Netflix werkte tot voor kort hard aan de nieuwe reeks, die in 2021 te zien moet zijn. Vandaag vertellen we je alles wat we al weten over dit nieuwe seizoen.

Het eerste seizoen van The Witcher was een grote hit op Netflix. Ja, de ontvangst was niet helemaal supergoed, maar de afleveringen behoorden tot de best bekeken Originals ooit op de streamingdienst. En dus was er snel groen licht voor een tweede seizoen (overigens nog voordat er ook maar één aflevering van het eerste online verschenen was).

Terugkerende cast
De drie hoofdpersonages keren in elk geval terug voor een nieuw seizoen. We kunnen straks dus weer genieten van Henry Cavill als de immer nors klinkende Geralt, Anya Chalotra als Yennefer en Freya Allan als Ciri.

Nieuwe castleden
Er is ook genoeg ruimte voor nieuwe acteurs en actrices. Kristofer Hivju zal bijvoorbeeld te zien zijn in de nieuwe reeks en speelt de rol van Nivellen. Naast hem speelt ook Kim Bodnia een rol waar fans erg blij mee zijn: hij is straks Vesemir. Dat is de oudste en meest ervaren Witcher van het Continent. Hij is ook de mentor van Geralt.

Ook nieuw zijn de twee Witchers Lambert (Paul Bullion) en Coën (Yasen Atour). Het vermoeden is daarom ook dat we straks gaan zien hoe Witchers getraind worden in het kasteel Kaer Morhen. Zou Ciri daar straks een training ondergaan? Ook nieuw: Mecia Simson (Francesca), Thue Ersted Rasmussen (Eskel), Ashiana Fabienne Ross (Lydia) en Agnes Bjorn (Vereena). En Carmel Laniado speelt de jonge en sadistische dame Violet.

Geen verwarrende tijdlijnen meer
We kunnen je vertellen dat dit nieuwe seizoen geen verwarrende tijdlijnen meer bevat. Het eerste seizoen vertelde de afzonderlijke verhalen van Geralt, Ciri en Yennefer. Maar de verhalen speelden zich niet af in dezelfde tijdlijn. In plaats daarvan waren er drie tijdlijnen. Dat betekent dat het nieuwe seizoen eenvoudiger is om te volgen.

Ciri centraal
Het nieuwe seizoen wordt gebaseerd op het boek Blood of Elves. Daarin zien we vooral hoe Ciri getraind wordt. Zij heeft een speciale band met Geralt, is van oorsprong een elf en heel krachtig. De boeken van de saga concentreren zich dan ook op haar en haar band met Geralt.

Nieuwe monsters
We gaan ook nieuwe monsters zien in dit seizoen. Tegelijk zijn er wel minder monsters dan ooit. De wereld van de Witcher is namelijk eentje in verandering. Er zijn steeds minder monsters, magie verdwijnt zelfs langzaam. Maar we gaan wat magische wezens zien!

Meer over de schurken
Dit nieuwe seizoen vertelt bovendien meer over de schurken. Fringilla krijgt bijvoorbeeld meer achtergrond. En we gaan leren hoe ze uiteindelijk terecht is gekomen op Nilfgaard. We leren meer over de manier waarop zij werd wie ze geworden is en wat ze precies heeft gedaan.

Releasedatum: 2021
Alhoewel we nog niet precies weten wanneer het tweede seizoen van The Witcher te zien zal zijn, vertelde showrunner Lauren Schmidt Hissrich in het verleden dat er gemikt wordt om 2021. Een datum was er nog niet geprikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings' seizoen 6 binnenkort te zien Netflix!
Series / Nieuws

'Vikings' seizoen 6 binnenkort te zien Netflix!

Het eerste deel van het zesde seizoen van 'Vikings' is binnenkort te bekijken op streamingdienst Netflix...

Geoffrey Ketels
Kijk jij ook al zo uit naar het verschijnen van het zesde seizoen van Vikings op Netflix? Dat wachten lijkt bijna voorbij te zijn!

Netflix heeft bekend gemaakt dat het zesde seizoen van de serie Vikings terug in twee delen zal worden toegevoegd. Het eerste deel bestaat uit 10 afleveringen en zal worden toegevoegd aan de streamingdienst op 5 juni van dit jaar. De reeks is in Nederland nu ook al te bekijken op Ziggo Movies & Series.

Lees ook: Er is iets aan de hand met dit 'Vikings'-personage

Tweede deel volgt later
Het zesde seizoen van de serie Vikings bestaat in totaal uit 20 afleveringen. Het is echter Ziggo die de rechten op de serie bezit voor Nederland waardoor zij als eerste de mogelijkheid heeft om ze aan te bieden.

Het tweede deel van het zesde seizoen is op dit ogenblik overigens ook nog niet uitgezonden in de Verenigde Staten. Dit zal ergens in de loop van dit jaar gebeuren. Ook dit moet uiteraard eerst gebeuren vooraleer Netflix de mogelijkheid heeft om de afleveringen aan haar aanbod toe te voegen.

Wanneer de resterende 10 afleveringen van het zesde seizoen van Vikings online zullen worden geplaatst is voorlopig dus nog niet bekend.

Lees ook: Is dit hoe 'Vikings' straks verder gaat?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dubbelrol voor Boba Fett-acteur in 'The Mandelorian'?
Series / Nieuws

Dubbelrol voor Boba Fett-acteur in 'The Mandelorian'?

Het tweede seizoen van The Mandelorian is ook niet in gevaar en verschijnt gewoon in oktober.

Waar vele films en series worden vertraagd door de coronacrisis is het zeker dat The Mandelorian later dit jaar in de geplande maand terugkeert op Disney+. En dat zal met Boba Fett zijn.

De acteur die deze rol speelt, heet Temuera Morrison. Hij was al eens te zien in Star Wars: Episode II: Attack of the Clones uit 2002 als Jango Fett, de vader van Boba Fett. In The Mandelorian heeft de acteur mogelijk een dubbelrol.

Dubbelrol voor Morrison
Het DNA van Jango Fett werd gebruikt om het kloonleger te maken en dat zou betekenen dat hij ook te zien zou kunnen zijn als Captain Rex. Via meerdere kanalen wordt nu aangegeven dat Morrison beide personages invult.

Lees ook: Boba Fett officieel terug in 'The Mandalorian'!

Rex kennen we vooral uit Star Wars Rebels en The Clone Wars. Seizoen 2 van The Mandalorian verschijnt in oktober op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-helden terug in 'Better Call Saul'?
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-helden terug in 'Better Call Saul'?

Is het dan met het zesde en laatste seizoen eindelijk zover dat Walter en Jesse te zien zijn?

Acteurs Bryan Cranston en Aaron Paul speelden vijf seizoenen lang in Breaking Bad. Nu de spin-off Better Call Saul zijn laatste seizoen in gaat, hopen ze in een paar afleveringen te zien te zijn.

De AMC-serie eindigt bij het aanstaande zesde seizoen. Maar het tweetal was nog niet eerder te zien. Dat terwijl een boel andere acteurs uit Breaking Bad wel al terug konden keren.

Lees ook: 'Better Call Saul' heeft nog maar een paar afleveringen te gaan

Hopen van wel
"We krijgen echt vaak de vraag over Better Call Saul en of Jesse of Walt in die serie te zien zullen zijn. Ik weet niet hoe vaak we Vince Gilligan gebeld hebben om te vertellen dat we klaar staan om terug te keren. Ik denk dat hij gewoon niet meer van ons houdt," grapte Cranston.

Lees ook: Deze 'Better Call Saul'-cameo zagen we niet aankomen

De hoop is dus wel om terug te keren, maar de kans is niet groot. Better Call Saul speelt zich af in een tijd dat Walter White nog les geeft op een middelbare school. En Aaron Paul ( nu 40 jaar oud) kan niet overtuigend een veel jongere versie van Jesse spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gesprekken over 'Community'-film dan toch begonnen!
Series / Streaming-diensten

Gesprekken over 'Community'-film dan toch begonnen!

De kans is groter dan ooit dat er echt een film gaat komen en we dus echt six seasons and a movie gaan zien.

Het zijn mooie tijden om fan van Community te zijn. De serie is te streamen op Netflix en de cast kwam grotendeels weer bij elkaar om een table read te doen. En nu vertelt maker Dan Harmon dat de kans groter ooit is dat er een film komt.

Harmon sprak met The Wrap en vertelde dat de langverwachte film er mogelijk eindelijk gaat komen. "Ik kan je zeggen dat het enthousiasme dat er rond Community bestaat, effect heeft op de markt," vertelde Harmon. "En als de markt beïnvloed wordt, zijn er gesprekken. En als er gesprekken plaatsvinden, gebeuren er dingen."

Lees ook: 'Community'-cast weer bij elkaar! Belangrijke stap richting een film?

Lage verwachtingen
Harmon vertelde dat we niet te veel moeten verwachten. "Maar ik kan je zeggen dat er gesprekken plaatsvinden waarvan heel wat mensen hopen dat die plaatsvinden nu. Dus ik ben heel, heel enthousiast over wat de komende maanden gaan brengen."

Lees ook: 'Community'-film op Netflix steeds kansrijker

Het is geen bevestiging, maar kom maar op met die six seasons and a movie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.