The CW laat 'Kung Fu'-serie maken

The CW laat 'Kung Fu'-serie maken

De klassieker uit de jaren zeventig komt terug op televisie, ditmaal natuurlijk zonder David Carradine.

Jim Pedd, 14 mei 2020 om 08:07

The CW geeft groen licht voor een Kung Fu-serie. Daarin is Olivia Liang te zien. Het wordt een reboot van de gelijknamige serie uit de jaren 1970, waarin acteur David Carradine de hoofdrol had.
Carradine werd in die tijd erg populair in de rol van Kwai Chang Caine. Dat was een blank weeskind in China, die mocht komen wonen in een Shaolin Tempel. Daar werd hij getraind in Kung Fu en als Shaolin-priester. Nadat zijn meester vermoord werd, nam Caine wraak en kreeg hij daarom een prijs op zijn hoofd. Caine vluchtte naar de Verenigde Staten, waar hij hoopte een band op te bouwen met zijn Amerikaanse familie. Maar zijn Shaolin-normen en waarden dwongen hem continu om het op te nemen voor iedereen die dat niet zelf kon.

Interessante serie
In de nieuwe serie, die geschreven wordt door Christine M. Kim, zien we een jonge Chinees-Amerikaanse vrouw voor haarzelf opkomen. Volgens The CW volgen we Nicky Chen, die reist naar een geïsoleerde tempel in China en daar een levensveranderende ervaring doormaakt.

Eenmaal thuis, besluit ze haar Kung Fu kennis te gebruiken om haar gemeenschap te beschermen, criminelen aan te pakken en te zoeken naar de moordenaar op haar mentor. Een moordenaar die het nu ook op haar voorzien heeft.

Lees meer over: Kung Fu, David Carradine, Christine M Kim, Olivia Liang

Populair nieuws