'The Walking Dead: World Beyond': alles wat je moet weten

Walking Dead: World Beyond alles wat je moet weten

Dit moet je weten over de nieuwe live-action serie in de The Walking Dead-franchise.

Jim Pedd, 20 mei 2020 om 12:02

The Walking Dead: World Beyond wordt de derde serie in de The Walking Dead-franchise. Maar wat weten we eigenlijk van de serie? Vandaag zetten we alles op een rij dat je moet weten over deze spin-off.
The Walking Dead: World Beyond dient als spin-off van The Walking Dead. De serie krijgt tien afleveringen in het eerste seizoen. Daarnaast heeft AMC al een tweede seizoen van eveneens tien afleveringen besteld. Dat is ook meteen het laatste seizoen.

Lees ook: Grote hint naar Rick Grimes-film al eerder in 'The Walking Dead'

Korte duur
De bedoeling is dat de makers met deze serie kunnen testen of miniseries in de The Walking Dead-franchise ook werken voor een breed publiek. Op die manier kan de franchise flink uitgebouwd worden, zonder continu last te leggen op de schouders van dezelfde cast en crew. Het past bovendien binnen de plannen van AMC om meer miniseries te maken in de franchise.

Lees ook: Rick Grimes in trailer nieuwe spin-off 'The Walking Dead'!

Jonge cast
We volgen in de serie een jonge cast. De boel speelt zich tien jaar na de apocalypse af en speelt zich af in Nebraska. We zien twee jonge dames, die opgegroeid zijn in de apocalypse. Zij moeten wegens een grootse gebeurtenis hun veilige thuis verlaten en doen dat samen met vrienden. Een deel van hen zal helden worden en een ander deel schurken.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' ook slachtoffer van het coronavirus

Vliegtuigcrash
Een onderdeel van de serie zal een vliegtuigcrash worden. Althans, een gecrasht toestel. We weten van de trailers dat we een vliegtuig te zien krijgen dat middenin een woonwijk ligt. En we zagen als Walkers (ook het plaatje bovenaan dit bericht) met de kleding van piloten aan. Dat wordt een belangrijk onderdeel van de show.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' heeft een LGBT-personage

De CRM
De serie is verbonden aan de CRM. Die organisatie staat voor Civil Republic Military en is verbonden aan drie gemeenschappen in de Verenigde Staten die bestaan uit tienduizenden mensen. De drie cirkels die je zag op de helikopter die Rick Grimes meedroeg, zijn daar het logo van.

Lees ook: 'Walking Dead: World Beyond' is veel grootser dan de rest van het TWD-universum

Rick Grimes
Als we het toch over Rick hebben: de serie is verbonden aan hem. Op welke manier precies weten we niet, al is het feit dat we meer leren over de CRM, natuurlijk al veelzeggend.

Lees meer over: The Walking Dead World Beyond, AMC, Feiten

Populair nieuws