'The Walking Dead: World Beyond' heeft een LGBT-personage

The Walking Dead World Beyond heeft LGBT-personage

Diversiteit in series wordt steeds belangrijker en dus geeft ook AMC daar gehoor aan.

Jim Pedd, 6 maart 2020 om 08:05

The Walking Dead: World Beyond wordt de derde serie in het TWD-universum. En de show biedt voor het eerst een young adult-spin binnen de post-apocalyptische wereld vol enorm dodelijke zombies. En we horen nu dat deze serie de LHBTI-representatie wel op orde gaat hebben.
Er komt namelijk een nieuwe homoseksuele hoofdpersoon in de serie, genaamd Felix. De rol wordt gespeeld door Nico Tortorella, die zich in het echte leven identificeert als non-binair. De acteur vertelde tijdens talkshow Talking Dead, dat Felix de leider van de groep jonge overlevenden wordt, waar de serie zich op focust.

Lees ook: 'Walking Dead: World Beyond' is veel grootser dan de rest van het TWD-universum

Geweldige kerel
“Felix is een geweldige gozer,” vertelde Tortorella. “Nee, Felix is slim en de meest loyale van al. De beschermer van zijn crew. Op zoveel manieren voelen de meiden Iris en Hope als zussen voor Felix. Zij vormen zijn enige familie. En de vader van de meisjes heeft hem min of meer geadopteerd, toen Felix uit huis gezet werd vanwege zijn homoseksualiteit. Dat is ook het eerste dat ik leerde over Felix toen ik over hem hoorde.”

Lees ook: Nieuwe trailer 'The Walking Dead: World Beyond'!

De acteur vergelijkt Felix zelfs met een heel bekend personage: “Felix doet me heel erg denken aan Rick op z’n best in het eerste seizoen. En ik heb het gevoel dat Rick, waar hij ook is, dat zou herkennen in Felix.” De serie krijgt twee seizoenen en begint op 12 april.

Bron: WGTC

Lees meer over: The Walking Dead World Beyond, AMC, LGBTQ

Populair nieuws