Snoeiharde kritiek op Michael Jordan na docuserie 'The Last Dance'

Loeiharde kritiek op Michael Jordan na docuserie

'The Last Dance' wordt door veel critici de beste docuserie ooit genoemd, maar de kritiek op Michael Jordan is niet mals...

Geoffrey Ketels, 21 mei 2020 om 14:15

Ondanks het feit dat de docuserie The Last Dance ongelofelijk populair is en veel wordt bekeken neemt tegelijkertijd ook de kritiek op Michael Jordan sterk toe.
Verschillende spelers hebben zich ondertussen negatief uitgelaten over de docuserie The Last Dance. Eén van die spelers is Scottie Pippen. De nummer 33 van de Bulls zou helemaal niet tevreden zijn met de manier waarop hij in beeld wordt gebracht in de docuserie. De reeks werd buiten de Verenigde Staten alleen al door zo'n slordige 23,8 miljoen gezinnen bekeken. Deze cijfers werden eerder reeds bekend gemaakt door Netflix.

Negatief imago
David Kaplan, journalist voor ESPN in het Amerikaanse Chicago heeft laten optekenen dat Pippen helemaal niet tevreden is met het negatieve imago dat hem wordt aangemeten. Dit niet in het minst door Jordan zelf. Hij noemde zijn voormalige ploegmaat in de docuserie dan ook diverse malen egoïstisch en onwetend.

Het is opvallend dat buiten dergelijke uitspraken ook enkele minder fraaie momenten van Pippen duidelijk in de spotlight werden geplaatst. Denk hierbij onder meer aan de situatie waarin Pippen niet wou spelen in de laatste seconden van de play-offwedstrijd tegen New York in het jaar 1994.

Niet alleen Pippen heeft stevige kritiek geuit op de docuserie The Last Dance. Dit geldt ook voor Horace Grant. Hij was tussen 1987 en 1993 één van de ploegmaats van Jordan en wordt in de docuserie meermaals neergezet als pestkop. In een reactie liet Grant dan ook het volgende optekenen:

"Ik vond de serie wel entertainend, maar zowel ik als alle andere ploegmaats weten dat 90 procent eigenlijk gewoon bullshit is. Het klopt gewoon allemaal niet.".

Lees ook: Laatste 2 afleveringen 'The Last Dance' staan nu op Netflix!

Lees meer over: The Last Dance, serie, docuserie, Netflix

Populair nieuws