Let op! Netflix gaat misschien je account verwijderen als je niet opnieuw inlogt

Opgepast! Netflix gaat accounts verwijderen

Netflix wil op deze manier voorkomen dat inactieve gebruikers toch nog blijven betalen voor de streamingdienst...

Geoffrey Ketels, 22 mei 2020 om 16:52

Netflix heeft bekend gemaakt dat het inactieve accounts gaat verwijderen. Elke gebruiker die reeds één jaar of langer niet heeft ingelogd zal in eerste instantie wel een waarschuwing ontvangen.
Door middel van een blogpost heeft Netflix bekend gemaakt dat het inactieve accounts wil gaan verwijderen. Netflix aanziet elk account waar minstens gedurende één jaar niet op werd ingelogd als een inactief account. De streamingdienst heeft aangegeven dat het op deze manier wil voorkomen dat mensen blijven betalen voor een dienst waar ze eigenlijk toch geen gebruik van maken.

Verwittiging
Het spreekt voor zich dat Netflix deze inactieve accounts niet zomaar meteen zal gaan verwijderen. Elk account waar gedurende ten minste één jaar niet op werd ingelogd zal een notificatie ontvangen. Deze notificatie kan ontvangen worden op de smartphone, maar ook via e-mail.

Wil je, je account toch graag behouden? Dan hoef je daar eigenlijk niets anders voor te doen dan er gewoon op in te loggen. Wordt er niet tijdig op de notificatie gereageerd? In dat geval moet je er rekening mee houden dat Netflix je account automatisch zal verwijderen.

Netflix is de eerste streamingdienst die er op deze manier voor kiest om accounts van inactieve gebruikers te verwijderen.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, Netflix account, Netflix accounts, streamingdiensten

Populair nieuws