Nieuwe 'Battlestar Galactica' wordt een spiegel

Nieuwe 'Battlestar Galactica' wordt een spiegel

Meer duidelijk over de volgende Battlestar Galactica-reboot die op de nieuwe streamingdienst Peacock moet verschijnen.

Bram de Groot, 24 mei 2020 om 17:52

Even geleden werd duidelijk dat er een reboot komt van Battlestar Galactica op de aankomende streamingdienst Peacock van Universal Pictures. Nu is er iets meer duidelijk over de insteek.
Het brein achter de serie Sam Esmail (Mr. Robot) sprak met The Hollywood Reporter over de plannen van showrunner Michael Lesslie, de persoon achter de miniserie The Little Drummer Girl. Wat zijn ze van plan met de insteek van de nieuwe Battlestar Galactica?

"Je ziet het een beetje in Little Drummer Girl waarin politiek een grote rol speelt, maar zonder de entertainmentwaarde in gevaar te brengen, want naar mijn mening moet je dat hebben. Dat is prioriteit nummer één.

Ik wil dat mensen opgewonden en emotioneel betrokken zijn en een spannende verhaal meemaken. Tegelijkertijd denk ik dat Mike veel diepte en een soort spiegel aanbrengt voor wat er momenteel in de wereld gebeurt."


Géén Netflix-model
Esmail geeft aan dat het geen "10 uur durende film"-model wordt zoals Netflix op dit moment series in één keer online zet. "'Er kunnen afleveringen zijn die langer zijn dan andere. Er kan een verhaal zijn met drie afleveringen. Er kan een op zichzelf staande aflevering zijn die een half uur duurt," aldus Esmail.

Lees ook: 'Battlestar Galactica'-reboot krijgt zegen van vorige maker

Dat laatste doet erg denken aan hoe Disney+ omging met het eerste seizoen van The Mandalorian. Deze serie had korte verhalen, maar ook verhalen over enkele afleveringen.

Bron: THR

Lees meer over: Battlestar Galactica, Little Drummer Girl, Sam Esmail, The Mandalorian

Populair nieuws