search

Ons nieuws van zondag 24 mei 2020

Debuut Green Lantern in 'Arrowverse' lijkt aanstaande
Series / Nieuws

Debuut Green Lantern in 'Arrowverse' lijkt aanstaande

David Ramsey keert mogelijk terug als een Green Lantern in het Arrowverse.

In de serie Arrow zien we acteur David Ramsey vaak als John Diggle, de bodyguard van Oliver Queen. In de DC-serie wordt er regelmatig gehint naar dat hij uitgroeit tot een Green Lantern. Maar gaat dit ook gebeuren?

In gesprek met Comicbook.com sprak Ramsey over zijn toekomst als de Green Lantern waarover nog niets concreets is gemeld door de makers. "Hoe het voor John Diggle eindigde, betekende ook een ander begin voor hem," aldus Ramsey.

Terugkeer als Green Lantern?
Of hij ook echt gaat terugkeren is nog niet zeker, maar hij heeft er wel vertrouwen in. "Er wordt gezegd dat ik terugkom. Ik kijk er naar uit om weer aan het werk te gaan en als dat in het Arrowverse is, dan ben ik er blij mee," teast Ramsey over een mogelijke terugkeer.

Onderstaande clip met Ramsey die ogenschijnlijk een Green Lantern-ring vindt, lijkt erop te wijzen dat we komende jaren meer van John Diggle gaan zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Battlestar Galactica' wordt een spiegel
Series / Nieuws

Nieuwe 'Battlestar Galactica' wordt een spiegel

Meer duidelijk over de volgende Battlestar Galactica-reboot die op de nieuwe streamingdienst Peacock moet verschijnen.

Even geleden werd duidelijk dat er een reboot komt van Battlestar Galactica op de aankomende streamingdienst Peacock van Universal Pictures. Nu is er iets meer duidelijk over de insteek.

Het brein achter de serie Sam Esmail (Mr. Robot) sprak met The Hollywood Reporter over de plannen van showrunner Michael Lesslie, de persoon achter de miniserie The Little Drummer Girl. Wat zijn ze van plan met de insteek van de nieuwe Battlestar Galactica?

"Je ziet het een beetje in Little Drummer Girl waarin politiek een grote rol speelt, maar zonder de entertainmentwaarde in gevaar te brengen, want naar mijn mening moet je dat hebben. Dat is prioriteit nummer één.

Ik wil dat mensen opgewonden en emotioneel betrokken zijn en een spannende verhaal meemaken. Tegelijkertijd denk ik dat Mike veel diepte en een soort spiegel aanbrengt voor wat er momenteel in de wereld gebeurt."


Géén Netflix-model
Esmail geeft aan dat het geen "10 uur durende film"-model wordt zoals Netflix op dit moment series in één keer online zet. "'Er kunnen afleveringen zijn die langer zijn dan andere. Er kan een verhaal zijn met drie afleveringen. Er kan een op zichzelf staande aflevering zijn die een half uur duurt," aldus Esmail.

Lees ook: 'Battlestar Galactica'-reboot krijgt zegen van vorige maker

Dat laatste doet erg denken aan hoe Disney+ omging met het eerste seizoen van The Mandalorian. Deze serie had korte verhalen, maar ook verhalen over enkele afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Simon Pegg terug naar 'Star Wars'?
Series / Nieuws

Keert Simon Pegg terug naar 'Star Wars'?

Speelt de acteur opnieuw een personage in de Star Wars-franchise? Hij was al eens te zien in 'The Force Awakens.

In Star Wars: The Force Awakens uit 2015 zien we acteur Simon Pegg (Mission: Impossible, Star Trek) als het personage Unkar Plutt. Het was geen enorm grote rol en Pegg was niet in de onderdelendealer op Jakku te herkennen. Nu heeft hij er wel oren naar om Dengar te spelen in The Mandalorian.

De premiejager Dengar zagen we kort Star Wars: The Empire Strikes Back uit 1980 en was later te zien in Star Wars: The Clone Wars, met de stem van Pegg. Nu wil hij het personage graag spelen in The Mandalorian.

"Als Taika Waititi en Jon Favreau besluiten om Dengar naar The Mandalorian te brengen, dan heb ik in het verleden een soort van ervaring met hem. Aangezien ik hem heb gespeeld in Star Wars: Battlefront en The Clone Wars.

Ik hoorde dat ze Katee Sackhoff hebben aangetrokken om een personage te spelen dat niet in de films zat, maar in een ander Star Wars-ding. Dus wie weet."




Lees ook: Danny Trejo straks in 'The Mandalorian'?

The Mandalorian in oktober terug
Het tweede seizoen van The Mandalorian verschijnt in oktober op Disney+ en volgt op het sterk ontvangen eerste seizoen, dé eyecatcher tijdens de start van Disney+ verleden jaar november.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert dit Marvel-personage opnieuw terug in films of series?
Series / Nieuws

Keert dit Marvel-personage opnieuw terug in films of series?

Wat gebeurt er met het bekende Marvel-personage na Agents of S.H.I.E.L.D.? Clark Gregg reageert.

Binnenkort start het laatste seizoen van de serie Agents of S.H.I.E.L.D. en daarin zien we (uiteraard) ook weer Phil Coulson van acteur Clark Gregg.

Maar wat gebeurt er met dit personage dat in The Avengers uit 2012 dood leek te gaan en terugkeerde van de eerste MCU-serie. Gregg sprak erover met Variety en liet gelijk weten dat hij het nog niet weet: "Dit lijkt me een goed moment om aan te kondigen dat...... ik weet het echt niet."

Tijdlijnen en multiversum
"Sorry. Dat was een beetje quarantaine-sadisme. Ik weet niets! Ik kan me moeilijk een scenario voorstellen waarin ik zou zeggen, 'Nee, ik heb het te druk om de nieuwste versie van Phil Coulson te gaan spelen.' Ik word altijd enthousiast als ze tijdlijnen veranderen en een multiversum in het filmische universum blootleggen."

De kans dat Marvel Studios teruggrijpt op Agents of S.H.I.E.L.D. lijkt op dit moment klein, aangezien er vooral wordt ingezet op compleet nieuwe verhalen. Maar wie weet zit er toch nog wat in het vat voor het personage.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trump-nazi grap geschrapt uit superheldenserie 'Crisis on Earth-X'
Series / Nieuws

Trump-nazi grap geschrapt uit superheldenserie 'Crisis on Earth-X'

Een gewaagde grap werd uiteindelijk uit het script van de crossover-serie geknipt.

Producent Marc Guggenheim heeft via zijn Twitter-account laten weten dat het script van crossover-serie Crisis on Earth-X bijna een grap bevatte die refereerde naar zowel Donald Trump als nazi's. Die grap bleek uiteindelijk toch iets te gewaagd.

Crisis on Earth-X werd in 2017 uitgezonden en was een vierdelige crossover van de series Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow en The Flash. We zagen hoe de bruiloft van Iris en Barry werd bijgewoond door andere helden, maar bruut werd onderbroken door schurken van Earth-X. Op deze parallelle aarde zijn nazi's de baas en hebben Oliver en Kara dubbelgangers in de vorm van de boosaardige Dark Arrow en Overgirl.

Tijdens een belangrijk moment in de serie, kwamen de hoofdpersonages oog in oog met hun boosaardige dubbelgangers te staan. Tijdens deze scenes zou volgens producent Marc Guggenhem eigenlijk een grap worden gemaakt toen Barry vroeg waarom Thawne samenwerkt met de schurken van Earth-X. Thawne had als volgt moeten antwoorden:

"Nazis, you mean? Don't judge. Some of them are very fine people."

Deze grap zou hebben gerefereerd naar de beruchte uitspraak van Trump na de gebeurtenissen in de plaats Charlottesville, waarin de Amerikaanse president een groep rechts-extremisten een steuntje in de rug gaf. Dit was slechts enkele maanden voordat Crisis on Earth-X zou worden uitgezonden.

Waarom de grap uiteindelijk is geschrapt, laat Guggenheim in het midden. We kunnen ons voorstellen dat de studiobazen achter de serie de grap te gewaagd vonden om uit te zenden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe series verschenen deze week op Netflix
Series / Nieuws

Deze nieuwe series verschenen deze week op Netflix

Onder meer het derde seizoen van de serie 'Dynasty' is vanaf nu te bekijken op de populaire streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Het aanbod van Netflix werd ook deze week terug uitgebreid met enkele nieuwe, interessante series. Om welke nieuwe series het precies gaat vertellen we je graag hier in dit artikel!

Blood & Water (seizoen 1)
In het eerste seizoen van Blood & Water maken we kennis met een tiener die een erg toevallige ontmoeting heeft op een feestje. Vervolgens wil de tiener gaan bewijzen dat één van de leden van het zwemteam van haar privéschool haar zus is die na haar geboorte werd ontvoerd. Blood & Water is de tweede officiële Netflix-original van Afrikaanse bodem. Het eerste seizoen is te bekijken op Netflix vanaf 20 mei 2020.



Control Z (seizoen 1)
Op 22 mei 2020 verscheen op Netflix de Mexicaanse serie Control Z. Wanneer een hacker de geheimen bloot begint te leggen van leerlingen aan de hele school maakt de sociaal enigszins geïsoleerde Sofia er haar missie van om de hacker te ontmaskeren. De hoofdrollen in deze nieuwe Mexicaanse serie zijn onder meer weggelegd voor Ana Valeria Becerril en Michael Ronda.



Selling Sunset (seizoen 2)
Ook op 22 mei 2020 verscheen het tweede seizoen van Selling Sunset op Netflix. De reality-serie volgt de makelaardij van de Oppenheim Group en brengt de luxueuze woningen in beeld welke in Los Angeles op de markt worden gebracht. Het eerste seizoen was meteen een absolute voltreffer waardoor het al snel bekend raakte dat er een vervolg zou verschijnen. Dat vervolg is dus vanaf nu te bekijken op Netflix.



Dynasty (seizoen 3)
Het langverwachte derde seizoen van Dynasty is op zaterdag 23 mei op de streamingdienst Netflix verschenen. Het was voor Nederlandse kijkers lang wachten op de komst van het derde seizoen omdat deze eerst volledig moest worden uitgezonden in de Verenigde Staten. Recent raakte ook bekend dat het vierde seizoen wellicht zeker tot de zomer van 2021 op zich zal laten wachten.



Buiten de bovenstaande nieuwe series en seizoenen die deze week op Netflix verschenen waren er ook nog andere titels die hun opwachting maakten op de streamingdienst. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

- The Big Flower Fight (seizoen 1) - 18 mei 2020
- Sweet Magnolias (seizoen 1) - 19 mei 2020
- History 101 (seizoen 1) - 22 mei 2020
- Trailer Park Boys: Animated Series (seizoen 2) - 22 mei 2020
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! Opnames 'Sex Education' S3 worden binnenkort hervat
Series / Nieuws

Eindelijk! Opnames 'Sex Education' S3 worden binnenkort hervat

De versoepelingen in het Verenigd Koninkrijk zorgen ervoor dat opnames van veel projecten weer kunnen beginnen.

Netflix doet er momenteel alles aan om de opnames van series in het Verenigd Koninkrijk snel weer te kunnen hervatten. De streamingdienst heeft nu laten weten dat in elk geval de opnames van Sex Education zeer waarschijnlijk in augustus weer kunnen beginnen.

Lees ook: Openingsscène 'Sex Education' schokt kijkers

Deadline heeft met meerdere bronnen achter de schermen van de serie gesproken. Al deze bronnen geven aan dat augustus het meest waarschijnlijke moment is dat de opnames weer kunnen beginnen. Natuurlijk staat niks vast, omdat corona zomaar opnieuw de boel kan verpesten.

Augustus wordt tevens gezien als het laatste moment in 2020 dat de opnames van Sex Education kunnen worden hervat, omdat de serie zich met name gedurende de Britse zomers afspeelt en er op lange zomerdagen meer tijd is om te filmen. Volgende maand zal Netflix een definitieve beslissing nemen, aangezien er zeker 10 weken nodig is om de opnames voor te bereiden.

Een fikse uitdaging
Eigenlijk had de cast van Sex Education deze maand alweer voor de camera moeten staan, maar dat feestje ging niet door. In Wales, dat de setting vormt van Moordale High in de serie, zijn tot nu toe namelijk meer dan 1200 mensen gestorven aan de gevolgen van corona.

Lees ook: Ruige meiden in clip 'Sex Education'!

De cast en crew van de serie staat ondertussen te popelen om weer aan het werk te gaan. Hoe makkelijk dit zal worden is echter nog maar de vraag, gezien het feit dat de serie bejoorlijk wat intieme scenes bevat. Het zou dan ook zomaar kunnen dat scenarist Laurie Nunn de scripts hier en daar moet aanpassen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al vervanger gevonden voor Ruby Rose in 'Batwoman'?!
Series / Nieuws

Nu al vervanger gevonden voor Ruby Rose in 'Batwoman'?!

Er is een actrice die er alles aan doet om de rol voor zich te winnen.

Actrice Jade Tailor, die furore maakte door haar rol als Kady Orloff-Diaz in The Magicians, zet alles op alles om de rol van Batwoman te winnen, nu bekend is geworden dat Ruby Rose niet langer de rol zal spelen.

Dat Rose Batwoman heeft verlaten was niet geheel haar eigen besluit. De actrice was niet gewend aan de lange opnamedagen en vond het lastig om zich aan te passen aan Vancouver, de plaats waar de serie wordt gefilmd. Rose was voor het eerst als Kate Kane/Batwoman te zien in 2018, in de Elseworlds-crossover. Ze speelde daarna 20 afleveringen lang Kate Kane, maar zou mede door spanningen achter de schermen zijn opgestapt.

Lees ook: 'Batwoman'-actrice was verschrikkelijk om mee te werken

Tailor denkt echter alle benodigde kwaliteiten te hebben om Gotham City haar eigen te maken. Op Twitter zei ze er het volgende over:

"Nu Ruby Rose niet langer Batwoman speelt, vind ik dat ze iemand moeten casten die al vechtkunsten (zoals krav maga) beheerst en de laatste 5 jaar als badass te zien is geweest op tv. En die ook nog eens bereid is om lange dagen te maken!

Geschikte vervanger
Het is nu de vraag of The CW zal happen. Toevallig is het vijfde seizoen van The Magicians net afgerond en lijkt er geen zesde reeks te komen. Tailor is daarom beschikbaar en super enthousiast over de rol van Batwoman. Met de door haar benoemde vechtkunsten zit het in elk geval snor; die heeft ze vaak genoeg getoond in de verschillende seizoenen van The Magicians!

Lees ook: Wow! 'Batwoman' verliest haar hoofdrolspeelster
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Skeet Ulrich: "Riverdale werd saai"
Series / Nieuws

Skeet Ulrich: "Riverdale werd saai"

Ulrich heeft aangegeven dat hij het eigenlijk helemaal heeft gehad met de avonturen van F.P. Jones...

Geoffrey Ketels
Riverdale-sterren Skeet Ulrich en Marisol Nichols kondigden eerder aan dat ze de serie gaan verlaten. Ulrich heeft de fans nu echter verrast met een video die hij op Instagram heeft geplaatst.

In een Instagram-video welke Ulrich heeft gemaakt met zijn verloofde Megan Blake Irwin liet de populaire acteur optekenen dat hij "verveeld raakte door de avonturen van F.P. Jones in Riverdale". Het feit dat er voor het volgende seizoen meer dan waarschijnlijk een stevige sprong in de tijd zal worden gemaakt heeft de beslissing voor Ulrich wellicht alleen maar makkelijker gemaakt.

Southside Serpents
In de serie Riverdale speelt Ulricht het personage van F.P. Jones, de vader van Jughead (gespeeld door Cole Sprouse). In eerste instantie stond hij aan het hoofd van de motorbende Southside Serpents en viel hij op door z'n alles behalve vriendelijke karakter. Uiteindelijk werd F.P. Jones echter de sheriff en bleek hij een betere vader te zijn voor Jughead.

Fans reageren ondertussen teleurgesteld op de uitspraak van Ulrich. Ze verwijten de acteur zelfs dat hij in een midlifecrisis zou zitten en dat hij daarom zou stoppen met Riverdale. Ook het feit dat Ulrich verloofd is met het 25-jarige model Irwin werd door menig aantal fans aangehaald als één van de redenen voor zijn beslissing.

Anderzijds zijn er ook fans die Ulrich bijspringen op social media. Zij zijn dan weer van mening dat de nieuwe verhaallijnen van Riverdale minder sterk zijn dan in de eerste seizoenen het geval was.

Lees ook: Opmerkelijk: 'Riverdale' seizoen 5 maakt behoorlijke sprong in de tijd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde twee nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde twee nieuwe series toe

Er verscheen niet eens zo heel veel nieuw op Amazon Prime Video deze week.

Er verscheen voor de verandering erg weinig nieuws op Amazon Prime Video. Deze week kunnen we maar twee nieuwe titels noemen die toegevoegd zijn aan de database van de streamingdienst.

We zetten deze week dan ook weer voor je op een rij welke series het precies zijn. Let op: het gaat om maar twee titels, met samen drie seizoenen.

Nieuwe series
De eerste nieuwe serie die verscheen op Amazon Prime Video is Homecoming. Deze show kreeg twee seizoenen en stamt uit 2018. Het gaat om een anthologie-serie, die elke aflevering weer iets nieuws vertelt. De serie draait om de mysterieuze Geist Group. Dat is een behoorlijk onconventioneel wellness-bedrijf. Dat heeft een net zo onorthodox programma lopen: het Homecoming Initiative.

Ook nieuw is de serie Little Fires Everywhere, een miniserie die acht afleveringen heeft. De boel is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2017 van Celeste NG. Daarin volgen we de ogenschijnlijk perfecte Richardson-familie en de enigmatische moeder en dochter die het gezin helemaal op z'n kop zetten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.