'The Walking Dead' seizoen 11: dit moet je weten

'The Walking Dead' seizoen 11: dit moet je weten

Het volgende seizoen van de AMC-serie komt er mogelijk pas volgend jaar.

Jim Pedd, 2 juni 2020 11:15

The Walking Dead krijgt een elfde seizoen. Dat is al een tijdje zeker. En ondanks dat we nog niet weten wanneer de finale van het tiende seizoen uitgezonden wordt door AMC, weten we wel al het een en ander over de volgende reeks.
In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Wederom is Angela Kang de showrunner, nadat zij de serie tot nieuwe hoogtes wist te brengen.

Wanneer te zien?
De opnames van het elfde seizoen zijn nog niet begonnen. Je hoeft dus niet te verwachten dat het seizoen er snel komt. Alle tien de vorige seizoenen begonnen in de maand oktober, maar dat gaat nu niet gebeuren. Wel weten we dat de radertjes draaien.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt megastrijd in seizoensfinale

Angela Kang vertelde dat er op dit moment vanuit huis gewerkt wordt aan de serie. “Het schrijven, wat voor mijn gevoel het makkelijkste is om vanuit huis te doen, is zelfs een beetje ingewikkeld. We kunnen niet op hetzelfde tempo werken als wanneer we op kantoor zitten.”

Wie zitten erin?
Het is nog niet helemaal zeker wie de finale gaan overleven. Die brengt een grote strijd met zich mee en naar het schijnt ook heel wat sterfgevallen. We weten zeker dat Maggie (Lauren Cohan) te zien zal zijn. Zij keert na afwezigheid sinds het tiende seizoen terug voor meer afleveringen en krijgt een hoofdrol.

Lees ook: 'The Walking Dead'-schurk Negan ging bijna dood

Fans zijn er verder zeker van dat Cooper Andrews, die Jerry speelt, niet terugkeert. De acteur schoor namelijk zijn baard af en dat deed hij voor het eerst in de vier jaar dat hij in de serie speelt.

Personages gaan dood
Producent Denise Huth vertelt dat de seizoensfinale van het tiende seizoen sterfgevallen met zich mee gaat brengen. “Na de aanval op Hilltop, zijn ze op een rendezvous-punt samengekomen en zijn er duidelijk dingen gebeurd. Er is wat tijd verstreken en ze hebben een plan.”

Lees ook: 'The Walking Dead'-finale seizoen 10 mogelijk pas in de herfst

Dat plan bestaat in elk geval uit een aanval tegen de Whisperers. En natuurlijk moet men nog af zien te komen van de gigantische horde Walkers die Beta op de overlevenden afgestuurd heeft.

Het plot
Het nieuwe seizoen zal meer laten zien van Negan en Daryl. Dat belooft dus een interessante dynamiek, want Daryl is sceptisch tegenover Negan die meerdere vrienden van hem vermoord heeft. Maar nu ook Alpha gedood heeft, zodat de oorlog tegen de Whisperers in hun voordeel keerde.

Lees ook: 'The Walking Dead'-film rond Rick Grimes in gevaar?

Van Angela Kang weten we ook dat er dit elfde seizoen een meer “stedelijk” gevoel is. Wat dat inhoudt is natuurlijk nog onduidelijk.

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Seizoen 11

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws