Nieuwe Netflix scifi-serie 'Snowpiercer' krijgt 5 of 6 seizoenen!

Netflix-hit 'Snowpiercer' krijgt 5 of 6 seizoenen!

De makers van Snowpiercer hebben grote plannen voor de kersverse serie.

Zilko Tarici, 2 juni 2020 om 10:13

Zeven jaar na de film van Bong Joon-ho, zijn de eerste afleveringen van de serie Snowpiercer eindelijk te streamen via Netflix. De serie werd door critici lauw ontvangen, maar in Amerika is de serie nu al goed voor ruim 3 miljoen kijkers. Logisch dan ook dat showrunner Graeme Manson nu al naar de toekomst kijkt.
Lees ook: Bizarre serie 'Snowpiercer' vanaf nu te bekijken op Netflix

Aan het tweede seizoen wordt trouwens al gewerkt, maar Manson denkt dat er daarna nog een paar seizoenen zullen volgen:

"We hebben een los concept voor drie seizoenen en een 'eindpunt'. Mijn oorspronkelijke idee was drie seizoenen, maar net als bij Orphan Black het geval was, kan het middenstuk worden uitgebreid. Je kunt hetzelfde einddoel behouden, maar dan in vijf hoofdstukken of seizoenen opdelen.

Het gaat er nu om wat het einde van seizoen 3 wordt en of dat een cliffhanger of iets anders wordt. Ik weet het nog niet zeker. Het eindpunt dat we zelf hebben bedacht kan leiden tot meer seizoenen. Je kunt ook stoppen op dat punt en een reboot met een andere trein en andere personages doen. We hopen met deze cast in elk geval vijf of zes seizoenen te maken."


Afwachten geblazen
Of deze ambitieuze plannen doorgaan hangt allemaal af van de fanreactie op het eerste seizoen. Tot dusver lijkt het in elk geval de goede kant op te gaan. Later deze week volgen er op Netflix nieuwe afleveringen van Snowpiercer.

Lees ook: Eerste reacties scifi Netflix-serie 'Snowpiercer'!

Bron: Collider

Lees meer over: Snowpiercer, Bong Joon ho, Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Netflix

Populair nieuws