search

Ons nieuws van dinsdag 2 juni 2020

'Locke & Key' seizoen 2 laat wellicht langer op zich wachten
Series / Nieuws

'Locke & Key' seizoen 2 laat wellicht langer op zich wachten

In eerste instantie zou het vervolg in het voorjaar van 2021 verschijnen, maar dat is wellicht niet langer haalbaar...

Geoffrey Ketels
In februari van dit jaar verscheen het eerste seizoen van de serie Locke & Key op Netflix. In maart werd meteen ook het vervolg aangekondigd. Dat tweede seizoen zou echter zomaar eens behoorlijk wat langer op zich kunnen laten wachten...

Ondanks het feit dat steeds meer landen de genomen maatregelen met betrekking tot het Coronavirus versoepelen is het zo dat de pandemie nog lange tijd haar sporen zal nalaten. Dit ook voor wat de productieschema's van nagenoeg alle series betreft. Ook voor fans van Locke & Key heeft de pandemie roet in het eten gegooid. De productie van het tweede seizoen zou tot op vandaag dan ook nog steeds stilliggen.

Releasedatum seizoen 2
In eerste instantie zou het de bedoeling zijn geweest om het tweede seizoen van Locke & Key te lanceren in het voorjaar van 2021. Er werd dan ook wederom gekeken in de richting van een release in februari of maart. Dat lijkt nu echter niet langer mogelijk te zijn. Ondanks het feit dat Netflix geen officiële bekendmaking heeft gedaan over de verwachte lanceringsdatum lijkt een latere datum onafwendbaar te zijn.

Inmiddels wordt er dan ook gesteld dat het tweede seizoen van Locke & Key pas ten vroegste te zien zal zijn ergens in het midden van volgend jaar. Absolute zekerheid zullen we echter pas hebben wanneer Netflix de releasedatum officieel bekend maakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe spannende trailer voor Robert Downey Jr.'s HBO-serie 'Perry Mason'
Series / Nieuws

Nieuwe spannende trailer voor Robert Downey Jr.'s HBO-serie 'Perry Mason'

Duistere nieuwe trailer uitgebracht van 'Perry Mason', geproduceerd door Robert Downey Jr.

HBO heeft een nieuwe trailer uitgebracht van de nieuwe serie Perry Mason, geproduceerd door Robert Downey Jr. Zoals te zien in de trailer is de detective-serie donker van toon en de setting jaren dertig in Los Angeles.

Matthew Rhys (The Americans) speelt in de serie de rol van Mason, een privé-detective. De serie is gebaseerd op personages van schrijver en advocaat Erle Stanley Gardner, en volgt de oorsprong van legendarische strafrechtadvocaat, Perry Mason (Rhys).

Wanneer hij de zaak van het decennium oppakt, laat Masons zoektocht de waarheid zien van een stad die zijn zaken niet op orde heeft en misschien wel een weg naar verlossing voor zichzelf.

Lees ook: Prachtige trailer historisch rechtbankdrama 'Perry Mason' van HBO

Downey Jr. ontwikkelde en produceerde de serie samen met zijn vrouw Susan Downey. Het is mede geschreven door Rolin Jones en Ron Fritzgerald. Tim Van Patten regisseert de serie, hij heeft aan veel populaire HBO-series gewerkt, zoals Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City en Deadwood.

De cast bestaat verder onder andere uit John Lithgow (Pet Sematary, The Crown), Tatiana Maslany (Orphan Black), Chris Chalk (Gotham) en Shea Whigham (Homecoming).

Perry Mason is te zien op HBO vanaf 21 juni.


Lees ook: Robert Downey Jr. deelt eerste beelden 'Perry Mason'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' seizoen 7 brengt eindelijk eindstrijd
Series / Nieuws

'The Flash' seizoen 7 brengt eindelijk eindstrijd

Godspeed wordt dit keer keihard aangepakt door Barry Allen en zijn groep.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk is het zover. Na bijna zes verschillende momenten waarop het zover leek en niet bleek, neemt The Flash het eindelijk op tegen een van de krachtigste vijanden die hij in de comics kent: Godspeed.

Godspeed werd in het vijfde seizoen van de serie van The CW onthuld. Dat gebeurde toen de dochter van Barry en Iris in het jaar 2049 erin slaagde de sinistere speedster te verslaan. Dat deed ze dankzij Eobard Thawne, a.k.a. Reverse-Flash. Maar in de première van het zesde seizoen bleek dat Team Flash al vier Godspeed-drones verslagen had.

Lees ook: Het Arrowverse gaat pas weer in 2021 verder

Eindelijk een strijd
Die drones van Godspeed zijn allemaal verslagen. Maar deze seizoensfinale verscheen eindelijk de echte Godspeed. Barry kon hem verslaan met behulp van Hartley Rathaway/Pied Piper. Maar ook dit was niet de echte Godspeed, realiseerde Barry zich al snel.

Lees ook: 'The Flash' krijgt wel heel spannende schurk in zevende seizoen

Het komende zevende seizoen zal die strijd eindelijk wel plaatsvinden. "Daar gaan we helemaal heen!" vertelde showrunner Eric Wallace in een interview met de site TVLine. Het moment komt dus naderbij dat Godspeed echt gaat vechten met The Flash!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' seizoen 2: dit weten we al
Series / Featured

'The Umbrella Academy' seizoen 2: dit weten we al

Wat kunnen we je al vertellen over het nieuwe seizoen van de Netflix-serie?

Het tweede seizoen van Netflix-serie The Umbrella Academy komt met rasse schreden dichterbij. Netflix is ondertussen begonnen met de marketing en er lijkt van alles aan de hand.

Vandaag vertellen we je over de dingen die we nu weten over het tweede seizoen van de Netflix-serie. Let op: dit artikel bevat mogelijk spoilers en zal natuurlijk ook heel wat speculatie bevatten. Er is namelijk nog niet zoveel bekend.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' teaset het tweede seizoen met eerste beelden

Terug in de tijd
Five springt met zijn broers en zussen, van Ben tot Klaus, Allison, Luther, Diego en Vanya, terug in de tijd. Tenminste, dat denken we. Five deed er decennia over om uit te rekenen hoe hij terug kon komen in de tijd waarin hij terug wilde komen. Maar nu maakt hij een sprong samen met zes andere mensen (als je Ben meetelt).

Lees ook: 'The Umbrella Academy' seizoen 2 krijgt premièredatum!

Het is mogelijk dat er daarbij iets helemaal mis gaat. Posters die Netflix vrijgaf voor het tweede seizoen, lieten de Umbrella Academy zien, maar met de cijfers in verkeerde volgorde. De gedachte is daarmee dat er iets mis is met het groepje en dat er daar iets in de war is geraakt.

Jaren zeventig?
Netflix gaf de posters vrij met deze cijfers en deze volgorde: 6431275. Gespeculeerd wordt dat dit een hint is naar de datum en het tijdstip waarop de groep terecht kwam. Misschien eindigden ze om 6:43 in de ochtend op 2 januari 1975. Of dat echt klopt is de vraag, maar de outfits die de groep draagt op de posters hint er wel naar.

Lees ook: Wat kunnen we verwachten van Netflix-serie 'The Umbrella Academy'?

Het bloed
Op de poster van Five zien we een boel bloed op zijn gezicht. De gedachte is dat hij misschien flink wat nieuwe doden op zijn geweten heeft. In de comics is hij degene die John F. Kennedy had moeten vermoorden, maar besluit hij dat niet te doen. Mogelijk zal hij weer te maken krijgen met de nasleep daarvan.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' laat zich niet afremmen door coronavirus

De Commission heeft het in het hele eerste seizoen op hem voorzien. Nu het nieuwe seizoen er komt, zou het zomaar kunnen dat ze weer achter hem aan gaan.

Op 31 juli verschijnt het tweede seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Silence of the Lambs'-serie begint vorm te krijgen!
Series / Nieuws

'Silence of the Lambs'-serie begint vorm te krijgen!

Er is nu al een showrunner gevonden, waarmee de ontwikkelingen van de serie goed gaan.

De ontwikkeling van de serie Clarice gaat goed. CBS All Access werkt momenteel aan een vervolg op de film Silence of the Lambs. Vandaag horen we dat er een showrunner gevonden is.

Elizabeth Klaviter zal de showrunner worden. Zij werkte eerder aan televisieseries als Grey's Anatomy en spin-off Private Practice mee als uitvoerend producent. En nu mag ze dus een eigen serie maken.

Lees ook: 'The Silence of the Lambs' krijgt nu een serie!

Compleet seizoen
De serie zou oorspronkelijk een pilot krijgen. Maar door het coronavirus kon die niet opgenomen worden. Vervolgens besloot men het maar anders aan te pakken en is er gekozen om meteen een volledig seizoen te bestellen.

Lees ook: Nieuwe namen voor 'Silence of the Lambs'-sequel 'Clarice'!

De serie speelt zich in 1993 af, een jaar na de film. We leren meer over Clarice Starling, die zich enorm verdiept in het leven van seriemoordenaars. Tegelijk heeft ze daar ook te maken met de politieke wereld en heel makkelijk is dat allemaal niet.

Het zal hoe dan ook een interessante televisieserie opleveren. Die is te streamen op CBS All Access, in Nederland waarschijnlijk op Netflix of Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische serie '24' binnenkort te bekijken op Netflix!
Series / Nieuws

Legendarische serie '24' binnenkort te bekijken op Netflix!

Netflix heeft aangekondigd dat alle afleveringen van '24' binnenkort op de streamingdienst zullen verschijnen...

Geoffrey Ketels
Ben jij een grote fan van 24 of heb je nog helemaal niets gezien van de serie? In beide gevallen is er goed nieuws! Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat alle afleveringen van de serie aan haar streamingdienst zullen worden toegevoegd!

De serie 24 is begonnen in het jaar 2001. We maakten in de serie kennis met Jack Bauer (gespeeld door Kiefer Sutherland) die 24 uur de tijd had om een moordaanslag op een presidentskandidaat te voorkomen. Bijzonder aan de serie was onder meer dat ze in realtime verliep. Met andere woorden, het eerste seizoen van de reeks bestond uit 24 afleveringen van telkens één uur.

24 juni
Het bleef helemaal niet alleen maar bij een eerste seizoen. In totaal verschenen er van 24 dan ook acht seizoenen die later deze maand, meer bepaald op 24 juni allemaal op Netflix zullen worden toegevoegd.

Lees ook: Gaat hitserie '24' misschien toch nog terugkeren?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' seizoen 11: dit moet je weten
Series / Featured

'The Walking Dead' seizoen 11: dit moet je weten

Het volgende seizoen van de AMC-serie komt er mogelijk pas volgend jaar.

The Walking Dead krijgt een elfde seizoen. Dat is al een tijdje zeker. En ondanks dat we nog niet weten wanneer de finale van het tiende seizoen uitgezonden wordt door AMC, weten we wel al het een en ander over de volgende reeks.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Wederom is Angela Kang de showrunner, nadat zij de serie tot nieuwe hoogtes wist te brengen.

Wanneer te zien?
De opnames van het elfde seizoen zijn nog niet begonnen. Je hoeft dus niet te verwachten dat het seizoen er snel komt. Alle tien de vorige seizoenen begonnen in de maand oktober, maar dat gaat nu niet gebeuren. Wel weten we dat de radertjes draaien.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt megastrijd in seizoensfinale

Angela Kang vertelde dat er op dit moment vanuit huis gewerkt wordt aan de serie. "Het schrijven, wat voor mijn gevoel het makkelijkste is om vanuit huis te doen, is zelfs een beetje ingewikkeld. We kunnen niet op hetzelfde tempo werken als wanneer we op kantoor zitten."

Wie zitten erin?
Het is nog niet helemaal zeker wie de finale gaan overleven. Die brengt een grote strijd met zich mee en naar het schijnt ook heel wat sterfgevallen. We weten zeker dat Maggie (Lauren Cohan) te zien zal zijn. Zij keert na afwezigheid sinds het tiende seizoen terug voor meer afleveringen en krijgt een hoofdrol.

Lees ook: 'The Walking Dead'-schurk Negan ging bijna dood

Fans zijn er verder zeker van dat Cooper Andrews, die Jerry speelt, niet terugkeert. De acteur schoor namelijk zijn baard af en dat deed hij voor het eerst in de vier jaar dat hij in de serie speelt.

Personages gaan dood
Producent Denise Huth vertelt dat de seizoensfinale van het tiende seizoen sterfgevallen met zich mee gaat brengen. "Na de aanval op Hilltop, zijn ze op een rendezvous-punt samengekomen en zijn er duidelijk dingen gebeurd. Er is wat tijd verstreken en ze hebben een plan."

Lees ook: 'The Walking Dead'-finale seizoen 10 mogelijk pas in de herfst

Dat plan bestaat in elk geval uit een aanval tegen de Whisperers. En natuurlijk moet men nog af zien te komen van de gigantische horde Walkers die Beta op de overlevenden afgestuurd heeft.

Het plot
Het nieuwe seizoen zal meer laten zien van Negan en Daryl. Dat belooft dus een interessante dynamiek, want Daryl is sceptisch tegenover Negan die meerdere vrienden van hem vermoord heeft. Maar nu ook Alpha gedood heeft, zodat de oorlog tegen de Whisperers in hun voordeel keerde.

Lees ook: 'The Walking Dead'-film rond Rick Grimes in gevaar?

Van Angela Kang weten we ook dat er dit elfde seizoen een meer "stedelijk" gevoel is. Wat dat inhoudt is natuurlijk nog onduidelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix scifi-serie 'Snowpiercer' krijgt 5 of 6 seizoenen!
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix scifi-serie 'Snowpiercer' krijgt 5 of 6 seizoenen!

De makers van Snowpiercer hebben grote plannen voor de kersverse serie.

Zeven jaar na de film van Bong Joon-ho, zijn de eerste afleveringen van de serie Snowpiercer eindelijk te streamen via Netflix. De serie werd door critici lauw ontvangen, maar in Amerika is de serie nu al goed voor ruim 3 miljoen kijkers. Logisch dan ook dat showrunner Graeme Manson nu al naar de toekomst kijkt.

Lees ook: Bizarre serie 'Snowpiercer' vanaf nu te bekijken op Netflix

Aan het tweede seizoen wordt trouwens al gewerkt, maar Manson denkt dat er daarna nog een paar seizoenen zullen volgen:

"We hebben een los concept voor drie seizoenen en een 'eindpunt'. Mijn oorspronkelijke idee was drie seizoenen, maar net als bij Orphan Black het geval was, kan het middenstuk worden uitgebreid. Je kunt hetzelfde einddoel behouden, maar dan in vijf hoofdstukken of seizoenen opdelen.

Het gaat er nu om wat het einde van seizoen 3 wordt en of dat een cliffhanger of iets anders wordt. Ik weet het nog niet zeker. Het eindpunt dat we zelf hebben bedacht kan leiden tot meer seizoenen. Je kunt ook stoppen op dat punt en een reboot met een andere trein en andere personages doen. We hopen met deze cast in elk geval vijf of zes seizoenen te maken."


Afwachten geblazen
Of deze ambitieuze plannen doorgaan hangt allemaal af van de fanreactie op het eerste seizoen. Tot dusver lijkt het in elk geval de goede kant op te gaan. Later deze week volgen er op Netflix nieuwe afleveringen van Snowpiercer.

Lees ook: Eerste reacties scifi Netflix-serie 'Snowpiercer'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supercoole posters 'Umbrella Academy' S2!
Series / Posters

Supercoole posters 'Umbrella Academy' S2!

Het tweede seizoen van de knotsgekke serie is binnenkort te streamen op Netflix.

Met nog maar twee maanden te gaan tot de release van het tweede seizoen van The Umbrella Academy, zit Netflix niet stil als het aankomt op de promotie van hitserie. Vandaag komt de streamingdienst met zeven super coole personageposters, die we jullie natuurlijk niet willen onthouden.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' teaset het tweede seizoen met eerste beelden

Netflix gaf de reeks posters vrij via het Twitter-account van The Umbrella Academy. Het kunstzinnige resultaat kun je zoals altijd hieronder bekijken.

Oudgedienden en nieuwkomers
The Umbrella Academy is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Dark Horse Comics, die werd bedacht en geschreven door Gerard Way en op kleurrijke wijze werd getekend door Gabriel Bá. Terugkerende castleden in het nieuwe seizoen zijn hoofdrolspelers Ellen Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher en Justin H. Min als een groep onwaarschijnlijke superhelden. Ze worden vergezeld door nieuwekomers Ritu Arya, Marin Ireland en Yusuf Gatewood.

Lees ook: Wat kunnen we verwachten van Netflix-serie 'The Umbrella Academy'?

Het tweede seizoen van [i]The Umbrella Academy
is vanaf 31 juli a.s. te streamen via Netflix.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Dark Tower'-showrunner over bijzondere rol
Series / Nieuws

'The Dark Tower'-showrunner over bijzondere rol

Welke rol had Stephen King gekregen in de verfilming van zijn boekenreeks?

The Dark Tower van boekenschrijver Stephen King heeft een bijzonder moment. We zien namelijk hoe Stephen King zelf in aanraking komt met hoofdpersoon Roland Deschain. Hoe zou de serie die helaas geschrapt werd, daarmee om zijn gegaan?

Showrunner Glen Mazzara ging daar op in tijdens The Kingcast. Hij vertelde dat hij "het niet onmogelijk vond om King ook in de serie te laten zien." Maar hoe zou hij het dan gedaan hebben?

Lees ook: Eerste details waarom de zeer ambitieuze serie 'The Dark Tower' door Amazon werd geschrapt

Stephen King
"Ik zou het moment aangevlogen hebben op het moment dat we er aanbeland waren," begon Mazzara. "Als Stephen King het had gewild, had hij zichzelf kunnen spelen. Of ik zou iemand gecast hebben om hem te spelen. Ik dacht ook dat dit een leuk moment voor mij zou zijn om een cameo te hebben."

Lees ook: Hooggespannen 'Dark Tower'-serie is helaas geschrapt

Mazzara werkte maar liefst drie jaar aan de serie voor Amazon Prime Video. Deze werd vervolgens geschrapt. Dat is jammer, want hij had ontzettend goede plannen voor de franchise. Maar helaas besloot Amazon er niet mee door te gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat betekent dat einde van 'Watchmen' nou eigenlijk?
Series / Nieuws

Wat betekent dat einde van 'Watchmen' nou eigenlijk?

Watchmen had een wel heel opvallend einde, maar wat zegt dat einde precies?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Damon Lindelof vertelt vandaag voor het eerst over de cliffhanger van Watchmen. Die serie van HBO kende een speciaal einde dat de boel open liet. Wat wil het nou zeggen?

Het einde van de serie was op een heel belangrijk moment. We zien hoe hoofdpersoon Angela Abar een ei eet. Ze gelooft dat daarin de krachten van Dr. Manhattan zitten. Aan het eind van het seizoen besluit ze om te kijken of ze over water kan lopen. Dat had ze een dag eerder gezien bij Dr. Manhattan. Maar we kregen niet te zien of ze echt op dat water kon lopen.

Lees ook: 'Immens sterke 'Watchmen' moet een tweede seizoen krijgen'

Waarom dit einde
"Ik wil niet bevestigen of ontkennen dat ze de krachten van Dr. Manhattan kreeg, behalve dat ze er zeker voor gekozen heeft om ze te krijgen door dat ei te eten," aldus Lindelof. "Maar ik denk, om even terug te komen op het idee van de mythologie van comics, maar ook specifiek Watchmen, dat we oorsprongsverhalen willen. We willen weten waarom mensen een masker dragen."

Lees ook: 'Watchmen'-bedenker: "Ik zou willen dat ik een idee had voor een 2e seizoen"

"We wilden ook Angela zo'n moment geven. Als dit hele seizoen draait om het moment waarop ze die keuze om iets goddelijks te worden, mogelijk omnipotent, te worden, dan willen we haar op een reis laten zien en vooral een waarin ze zichzelf leert kennen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.